Tesettür Abiye Giyiminde Moda ve Alışveriş

 tesettür giyim abiyeİçinde bulunduğumuz dönemde, moda her türlü giyim ürünü için hızla gelişmektedir. Erkek, kadın ve çocuk için sürekli değişim halinde olan bu akım, kadınlar için başörtülü ve başörtüsüzler olarak aynı oranda devam etmektedir. Her cins için çeşitlenen moda, her yaş grubuna da ayrı ayrı hitap edici özelliktedir. Başörtüsüz kadınlar için birçok mağaza ve çeşitlilik varken, başörtüsüzler için de gerek ortak mağazalar gerekse direk tesettür giyim üzerine hizmet veren marka ve mağazalar bulunmaktadır.

 

Tesettür giyim adına başörtüler, etekler, pantolonlar, elbiseler gibi günlük kıyafetler dışında, artık tesettür giyim abiye için de çok güzel tasarlanan modeller mevcuttur. Bazı mağazalar direk abiye üzerine yoğunlaşırken, bazıları ortak kombinlere imkan sunmaktadır. Aynı canlı mağaza alışverişleri gibi, internet alışveriş sitelerinden de tesettür giyime ulaşmak mümkündür. Alışverişler kampanyalı çeşitli e-ticaret sitelerinden yapılabileceği gibi markaların kendi sitelerinden de yapılabilmektedir.

 

 Abiye Çeşitleri

 

İster kişilerin kendi düğün, nişan, söz veya kına geceleri olsun, isterse yakın akraba ve dostlarının özel davetleri olsun abiyeler, kadınlar için en sadesinden en abartı şekline kadar akla gelen ilk kurtarıcılardır. Her türlü abiye giyimde olduğu gibi, tesettür giyim için de abiye denince akla yalnızca elbise gelmemektedir.

 

Rengi doğru seçilmiş, kumaşı ve işçiliği özel olan bir pantolon bluz veya etek bluz kombini de yerine göre bir abiye alternatifi olabilmektedir. Ancak en fazla tercih edilenler her zaman elbiselerdir. Elbiseler pelerinli, balık kesim, kloş, dökümlü veya kombin görünümünde olabilir. Tercih tamamen alıcıya aittir. Model avantajları, kişinin vücut ölçüleri ve yaşına göre değerlendirmede önemlidir.

 

 Elbiselerdeki İşçilikler

 

Elbise süslemeleri; dantel, güpür, inci, pul payet, sim, tül, çiçek, kuşak gibi çeşitli aksesuar ve malzemelerle yapılmaktadır. Üreticinin kullandığı kumaş türüne uygun yapılan süslemeler, kumaştan önce dikkati çeken ilk görseldir.

 

Her davette, iyi bir tesettür giyim abiye kullanırken; başörtüsü modeli, elbise rengi ve işlemesi en çok göz dolduran detaylardır. Kumaş çeşitliliği ise jakar, şifon, kadife, saten gibi en ucuzundan en pahalısına kadar çeşitlenmektedir. Ayrıca satışa sunulan her abiye için diğer bir önemli detay, renk çeşitliliği ve beden imkanlarıdır.

 

 Ortalama Tesettür Abiye Fiyatları

 

Kumaş türü, işçiliği ve sezonuna göre fiyatlar oldukça değişkendir. Abiye modeller, en uygun yaklaşık 40 TL gibi fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Abiye denince, sezonu olan yaz mevsimi gelmeden yapılan çeşitli kampanyalar kaçırılmamalıdır.

 

İnternet üzerindeki çeşitli sitelerden de uygun alışverişler mümkün olacaktır. Fiyat üst sınırı bulunmayan abiye modelleri, marka ve tasarıma göre de değişkenlik gösterir. Kampanyaları takip etmek hem uygun hem de kaliteli bir alışveriş için en akla yatkın olan davranış olacaktır.

Bir cevap yazın