Son Zamanların Tesettür Giyim Gözdesi; Kaplar

tesettür kapTesettür dış giyimde tercih edilen modellerden biri de pardösü, mont ve feracelerden sonra kaplardır. Model ve üretildikleri kumaşlar nedeniyle genelde yaz mevsimlerinde kullanılırlar. Ancak kış mevsimine uygun kumaştan modeller de mevcuttur. Modeli anlamca ifade etmek gerekirse, tesettür kap; diz altında veya diz üstünde uzunluğu bulunan dış giyim ürünleridir. Boy ve model itibariyle pardösü ve tunik karışımı bir ürün olarak düşünülebilir.

 

 Kap Modelleri

 

Kaplar genelde ince ve terletmeyen kumaşlardan tercih edilse de kış aylarına özel kaşe ve süet modelleri de mevcuttur. Modelleri diz üstü ve diz altı boyutunda, birçok renk çeşitliliğinde olabilir. Renkler kış mevsimine uygun olanlarda daha koyu, yazlık kumaşlarda daha canlı ve çeşitlidir. Spor ve klasik modeller olmak üzere; kapüşonlu, fermuarlı, düğmeli, kuşaklı, payet gibi çeşitli tarzda işlemeli, cepli veya kemerli birçok çeşidi vardır. Kolları, kapüşonu tüylü, eteği şişme mont gibi veya arkası uzun önü kısa kesimli modelleri de vardır. Yani her zevke ve her yaşa uygun modelleri bulunmaktadır.

 

 Kap Kombinleri

 

Kombinini yapmak pardösü veya feracelere göre daha çok dikkat gerektirmektedir. Çünkü pardösü gibi ürünler uzun olduğu için altına ne giyildiği çok önemli değildir. Ancak tesettür kap giyildiğinde alttaki ürün rengi ve modeli önemlidir. Kot ve kumaş pantolon kullananlar diz üstü ve daha spor modelleri, etek ve elbise giyenler diz altı ve daha klasik modelleri tercih etmelidir.

 

 Kış Mevsiminde de Gözde

 

​​​​​​​           Yazın sıklıkla tercih edilen modeller, talep doğrultusunda çeşitli tarzdaki mont ve kaban malzemeleri kullanılarak da üretilmektedir. Pardösüden farklı olarak, kapın altından görünen pantolon veya diğer giyimler kadınların dış görünüşünü zenginleştirmektedir. Beraberinde kullanılan eşarp rengi, ayakkabı seçimi ve sıcacık tutacak bir çift eldiven de kıyafete şıklık ve tarz katacaktır.

 

Çarşılarda ve çeşitli alışveriş sitelerinde envaiçeşit, renk ve modelde ürüne rastlamak mümkündür. En kullanışlı olansa internet üzerinden, evde kahve yudumlanırken birçok ürünü karşılaştırarak karar vermektir. Ürünler her iki ortamda da çok uygun fiyatlardan çok pahalı olanlarına kadar değişiklik göstermektedir. Fiyatlar, kumaş ve işçilikle beraber kullanılacak amaca yönelik olarak da değişim gösterir.

Bir cevap yazın