Pardösülerin Yeni Gibi Kalma Sırları

tesettür pardesüBirbirinden farklı renk ve desen seçeneğine sahip olan pardösülerin kaliteli olması önemlidir. Yılın belirli dönemlerinde tercih edilen pardösüler en çok kış aylarında kullanılır. Bileğe kadar uzanan modelleri, yumuşak dokuları ve hava akışını engelleyen özellikleriyle her kadının gardırobunda bulunması gereken pardösülerin kaliteli olması, ileri ki yıllarda da kullanılmasına olanak sağlar. Kış aylarında kullanılıp kaldırdığınız pardösülerin bir sonraki açışınızda tüylenmiş ve yıpranmış olmasını istemiyorsanız bazı hususlara dikkat etmeniz gereklidir.

 

 Kaldırmadan Önce Kuru Temizleme

 

Pardösüleri kaldırmadan önce mutlaka kuru temizlemeye göndermeniz gereklidir. Yaz aylarında genellikle yatak altlarına veya dolapların kullanılmayan bölümlerine kaldırılan pardösüler güvelerin en çok sevdiği giyecekler arasındadır. Kumaş yiyen diğer böceklerin saldırılarına karşı pardösünüzü korumak için mutlaka kaldırmadan öncesi temizletmeniz gereklidir.

 

 Tesettür pardesü modelinizi boyutuna uygun bir şekilde paketlemenin yaz boyunca sağlam durmasına yardımcı olacaktır. Kuru temizlemeye giden pardösünüz, size paketli olarak verileceğinden mevcuttaki paketi hiç açmadan kaldırmanız uygun bir seçenek olabilir. Pardösünüzü kuru temizlemeye vermek istemiyorsanız vakumlu paketleme seçeneği sayesinde hava almasını engelleyebilirsiniz. Çok uygun fiyatlarla satılan vakumlu hurçları elektrik süpürgesi yardımıyla havasını aldıktan sonra hem yerden hem de temizlikten tasarruf edebilirsiniz.

 

 Kaldırdığınız Alana Sabun Koyun

 

Büyüklerin, giysilerini kaldırdıkları alana sabun ve naftalin koymaları güzel kokmaları için değildir. Bu ürünler güve gibi haşerelerin giysilerden uzak durmasını sağlar. Tesettür pardesü modelinizin sağlam kalmasını istiyorsanız mutlaka kaldırdığınız alana sabun veya naftalin koymalısınız. Bu sayede pardösünüz ilk günkü sağlamlıkta kalabilir.

 

 Ne Yaparsanız Yapın Pardösünüz Yine de Tüyleniyor Mu?

 

Pardösünüz aldığınız tüm önlemlere rağmen tüyleniyorsa evinizdeki malzemelerde çözüm üretebilirsiniz. Jilet bıçağıyla naif hareketlerle pardösü üzerinde biriken tüyleri alabilirsiniz. Tüy alma makineleri piyasada uygun fiyata mevcut olsa da satın almak istemeyenler için diğer seçenek de koli bandıdır. Koli bandı sayesinde pardösünün üzerinde bulunan tüyleri toplayabilirsiniz.

 

Ekstra para ödemeden pardösünüzün canlı kalmasına yardımcı olmak için doğru saklanması ve saklama koşullarının sağlıklı olması gereklidir. Kışı sizi soğuklardan koruyan pardösünüzü kızınıza veya sevdiğiniz birine hediye etme zamanı geldiğinde yıpranmamış olması hem iki tarafı da mutlu edecektir.

 

Bir cevap yazın