Kısa Boylu Kadınlar İçin Tesettür Giyim Önerileri

 

  Tesettür giyimde hatalı tercihler yapılması giyilen kıyafet ne kadar güzel olursa olsun şık ve tarz görünmeye engel olacaktır. Hatalı tercihler kişinin vücuduna uygun seçimler yapmamasından kaynaklanmaktadır. Kilosundan yakınan bir kadın ile diğer kadınların giyeceği kıyafetler aynı olmalıdır. Vücudunda kusurlarının bulunduğunu düşünenler o kusurları kapatmaya yönelik seçimlerde bulunmalıdır. Kısa boylu kadınlarda bazı noktalara dikkat etmeli ve giyim tercihlerini ona göre yapmalıdırlar. Kısa boylu kadınların amacı boyu olduğundan uzun göstermek olmalıdır. Fakat hatalı tercihler kişiyi olduğundan daha kısa göstererek şıklıktan uzak bir görünüm sergilenmesine neden olacaktır.

 

Giyilmemesi gereken giyim ürünleri

 

Kısa boylu kadınlar bazı tesettür giyim ürünlerinden uzak durmalıdırlar. Bu tarz giyim ürünlerinin tercih edilmesi boyu keserek daha kısa görünmeye neden olacaktır. Bu tesettür giyim ürünlerinden ilki kloş eteklerdir. Tesettürlü kadınların sıklıkla tercih ettiği bu etek modeli kısa boylu kadınlar için son derece yanlış bir seçim olacaktır. Aşağı doğru genişleyen yapısı ile bacakların çok daha kısa görünmesine neden olacaktır. Bu sebeple kesinlikle tercih edilmemelidir. Bunun yerine daha düz ve hareketsiz eteklerin giyilmesi çok daha doğru bir tercih olacaktır. Kısa tuniklerde aynı şekilde boyu kesen giyim ürünlerinden bir olacaktır. Tunikler diz üstünde olmamalı ve daha uzun modeller seçilmelidir.

 

Nasıl giyinilmeli?

 

Kısa boylu kadınların boylarını kısaltmayan ve daha uzun görünmelerini sağlayan moda sektöründe bazı giyim ürünleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki uzun tuniklerdir. Dizlerin altına inen ve bacakları örten bu tarz tunikler kişinin daha uzun görünmesine yardımcı olacaktır. Bu tarz uzun tuniklerin altına daha dar pantolonlar tercih edilmelidir. Bol paça pantolonlarda kısa gösteren giyim ürünlerinden olmaktadır. Bunun yanı sıra uzun elbiselerde kısa boylu kadınlar tarafından tercih edilebilecek giyim ürünleri arasında yer almaktadır.

 

Renk etkisi

 

Doğru renk seçimleri kişinin görünümüne olumlu anlamda etki edecektir. Özellikle sezonun moda renkleri olan açık renk tuniklerin gene açık renk pantolon ve etekleri ile kombinlenmesi kişinin boyunu daha uzun gösterecek bir göz yanılsaması yaratmaktadır. Kısa boylu kadınlar için büyük desenli tesettür giyim ürünleri doğru bir tercih olmayacaktır. Giyilen kıyafetlerde mümkün olduğunca sade tercihler yapılmalıdır.

 

Bir cevap yazın