Tesettür Modasında Yenilikler

tesettürBu sene geniş bir yelpaze altında farklı tesettür giyim parçaları, her zevke hitap eden tasarımlar sunuyor. Özellikle moda dünyası bu konuda yaz ayları geldiği zaman daha yoğun geçmektedir. Sonuçta yaz ayları demek görsel açıdan giyim çeşitlerinin daha fazla göz önüne çıkması anlamına gelmektedir. Bu sebepten dolayı farklı tasarımlarıyla göz dolduran harika seçenekler, kişisel isteklere göre seçim yapma imkanı tanımaktadır. Özel davet ve organizasyonlar yanı sıra, günlük dışarı çıkarken ya da evde kullanılabilecek birçok parça tercih edebilmektedir.

 

 Özel Davet ve Organizasyonlar İçin Şık Giysiler

 

Genelde davet ve organizasyonlar söz konusu olduğunda tesettür açısından iki değişik giyim parçası öne çıkar. Bunlardan ilki şüphesiz abiye modelleridir. Doğrudan farklı organizasyonlar için tasarımı gerçekleşen bu modeller, gösterişli ve havalı etkisiyle farklı aksesuar ile desen seçenekleri üzerinden sunulmaktadır. Aynı zamanda elbise modelleri de yine abiye çeşitleri ile beraber davetler için kullanılan parçalardır. Her ikisi de farklı kreasyon ve geniş model yelpazesiyle harika renkler eşliğinde seçim imkanı sunuyor. Diğer yandan tunik modelleri de yine farklı kombin seçenekleriyle yaz organizasyonları için kullanılabilecek modeller arasında gelmektedir.

 

 Günlük Kullanılabilecek Şık Giysiler

 

Gün içerisinde dışarı çıkarken hem sade bir görünüm yakalamak hem de gösterişli havayı elden bırakmamak büyük öneme sahiptir. Bu iki seçeneği öne çıkaracak olan farklı elbise modelleri ve tunik çeşitleri arasından tercih yapılır. Ayrıca harika kombin modelleri değerlendirilebilir; ortak beğeni kazanan farklı pantolon çeşitleri de kombin için kullanılabilir. Tabii etek, tulum, yelek ve bluz gibi daha birçok seçenek de yaz aylarına yakışır bir görünüm sağlamaktadır.

 

 Farklı Model Tasarımları ile Yeni Sezon Tesettür Giyim Parçaları

 

Her sene kendini geliştiren ve daha fazla model tasarımıyla öne çıkan tesettür yeni parçaları, bu yıl da oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Her zevke hitap eden ve farklı konsepte uygun şekilde değerlendirilecek modeller yer almaktadır. Daha çok açık renk üzerinden yaz aylarına hitap eden tasarımlar, aksesuar ve desenleri ile göz dolduruyor. Gitmek istediğiniz yere ve kendi kişisel beğenilerinize göre seçim yapabilirsiniz.

Tesettür Kıyafetlerde Boy Ve Kilo Oranlarına Dikkat Edilmelidir

tesettürSeçtiğiniz kıyafetler sizin kişiliğinizi ve nasıl görüneceğinizi belirlemektedir. Vücudu daha dar, daha uzun ya da daha orantılı göstermek kişinin kendi elindedir. Tarzınıza bağlı kalarak yapılacak küçük dokunuşlarla ve değişimlerle kendinizi daha güzel gösterebilirsiniz. Ancak tesettür kıyafet giyenlerin genel kuralı vücut hatlarını tamamen gizlemek olduğu için, kıyafet tercihleri de biraz daha dikkat istemektedir.

 Boyunuzla Orantılı Ölçüler Seçin

 

Kısa boylu iseniz boyunuzu uzun göstermek için bileklerde kesimi biten pantolonlar, bacaklarınızı uzun göstermek için de düz inen yüksek belli pantolonları tercih etmelisiniz. Pantolon tercih etmeniz halinde üzerine payetli ya da saçaklı uzun bir tesettür gömlek veya tunik kullanmalısınız. Kalça hizasında kısa ceketler yerine bel hizasından aşağıda duran ceketler tercih edilebilir. Kontrast yapmak istiyorsanız elbise üzerine ferace gibi değişik kumaş türünden oluşan üst giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz. Dize kadar ya da baldırların ortasına kadar gelen düz kesim tesettür elbiseler sizin için daha uygun olabilir.

Kısa boylular boylarını uzun gösterecek v yakalı bluzlar veya elbiseler kullanmalıdırlar. Boynunuz kısa değilse ne giyerseniz giyin bir sakınca yoktur.

 

 Kilolu Olanlar Daha Dökümlü Kıyafetlere Yönelebilir

 

Kilolu iseniz dökümlü kumaşlardan oluşan pantolon ya da tesettür tunik tercih etmelisiniz. Asla vücuda yapışmayan etek ve elbiseler kullanmamalısınız çünkü dar kıyafetler kilonuzu belli eder.

 

 Geniş Kalçalılar Dar Kıyafetlerden Uzak Durmalıdır

 

Zaten tesettür giyim tercih ettiyseniz, dar kıyafet kullanmamalısınız. Ama yine de geniş kalçalıysanız taytları kesinlikle tercih etmeyiniz. Koyu ve tek renk düz kesim pantolonlar geniş kalçalı kadınlar için idealdir. Eğer vücudunuzun üst kısmı darsa ve kalçanız genişse dikkati üst kısma vermelisiniz. Kalçaları gizlemek adına göz makyajı, dudak makyajı yaparak ve aksesuarlar ile üst giysileri giyerek dikkati üst kısma çekebilirler. Elbise ve etekte de bele fazla oturmayan uzun ve düz kesimler sizin için en uygun tercihtir.

 

 Yüksek Topuklu Ayakkabılarda Orantıyı Aşmayın

 

Topukta yüksekliği belirleyen asıl faktör eteğinizin uzunluğudur. Uzun etekle daha kısa topuk kullanmak gerekir. Boyunuz kısaysa 5-6 cm kalın topuk, kiloluysanız orta boy topuk kullanmanız gerekir. Unutmayın ki uzun boylu olsanız bile hafif topuk daha hoş durur.

 

Tesettür Giyim Alanında En Gözde Ürünler

tesettürİran ve Mısır ülkelerinde popüler bir şekilde satın alınan abaya modelleri tesettür giyim noktaları tarafından Türkiye’ye getirildi. Tanıtımı yapıldıktan sonra büyük bir ilgi ve rağbet ile karşılanan bu ürünlerde çeşitli farklı modeller ve ürün tasarımları göze ilk çarpan değerler arasında. Genelde düz ve sade modeller olarak imal edilen abaya ürünlerinde çeşitli desenlere ve motiflere ev sahipliği yapmak da mümkün. Ne olursa olsun, ne giyerse giysin çiçek desenlerinden vazgeçmek istemeyen hanım müşteriler için çiçekler örülü abaya modelleri göze çarpıyor.

 

Siyah ve taba renklerinin hakim olduğu abaya modellerine çiçek eklenmesi bambaşka görsellerde ve donanımlarda şıklık yarışında olan hanımlar için de ideal bir görüntü ortamı oluşturuyor. 38 bedenden başlayan bu ürünler 52 bedene kadar uzanabiliyor. Böylece kendi bedenlerine göre giysi bulmakta zorlanan hanımlara da büyük oranda avantajlı alışverişler vaat ediliyor. Krep kumaş adı verilen özel bir kumaştan imal edilen abaya modelleri iyi bir şekilde takip edildiği takdirde indirimli ve kampanyalı fiyatların ışığında satın alınabiliyor. V yaka olan bu ürünler mevsimlik olarak da tercih edilebiliyor.

 

 Tesettür Giyim Alanında Panço ve Pelerin Modelleri

 

Panço ve pelerinler tesettür giyim kategorisi içinde yer alan diğer ürünler. Özellikle genç hanımlar tarafından tercih edilen bu ürünlerde birçok farklı biçim ve renk seçeneği sunuluyor. Kışlık pançolarda önden düğmeli modelleri ile birlikte farklı bir tarzı yansıtmayı başaran bu ürünler tesettür giyim alanında farklı ürünlere ağırlık veren hanımlar için ideal standartlara sahip. Kol kısımlarında yarasa modelleri tercih edenleri için artık panço ürünlerinde bu seçenek mevcut. Bu ürünler hem hırka biçiminde bir şıklık biçimi olarak tercih ediliyor, hem de sonbahar ve kış mevsimlerinin soğuk iklim şartlarına karşı uzun süreli bir koruma içeriyor.

 

Son çıkan modeller arasında yarım fermuarlı panço ürünleri de bulunuyor. Boyun kısmından başlayıp karın kısmına kadar simetrik bir çizgide ilerleyen fermuar bölümü farklı stillerde ürün denemek isteyen hanımlar için adeta biçilmiş kaftan. Panço modellerinde genellikle örme kaşe kumaş kullanılmaktadır. Bu ürünlerin de değişim ve iade koşulları bulunmakta.

 

Tesettür Giyim Kombinleri

Tesettürlü bayanların kıyafet bulup kombin yapmaları diğer bayanlara nazaran daha zor ve uğraştırıcıdır. Bunun sebebi de birden fazla parçayı bir arada kullanmak zorunda olmalarıdır. Etek, bluz, eşarp ya da şal, tunik, uzun hırkalar ya da mevsimlik uzun bolerolar ile bir kombin yaratmak zorunda kalırlar. Bunu yaparken de tarzlarına uygun olana tesettür giyim marka ve modellerini bulmaları gerekmektedir.

 

Tesettürlü bayanlar için özellikle dış giyim de rahatlıkla kullanabilecekleri abaya, ferace, kap, pardesü, panço, pelerin modelleri tam bir kurtarıcı görevi görmektedir. Herhangi bir kombin yapıp üzerlerine rahatlıkla bu parçalardan birini alabilir kombinlerini tamamlayabilirler. 2018 yılı modasına bakıldığında bu tip kıyafetler için renk yelpazesini oldukça geniş olduğunuz ve hemen her tarza uygun renk ve model üretildiğini görebilirsiniz.

 

 Özel Günleriniz Zehir Olmasın

 

Tüm bayanların en büyük sorunlarından biri özel gün ve gecelerde ne giyeceklerine karar verememeleri ya da kendi tarzlarına uygun parça bulamamalarıdır. Bu durum tesettürlü bayanlarda da görülmekte ve kendilerini tesettürsüz bayanlara göre daha şanssız hissetmektedirler. Ancak tesettür giyim için de üretilen kıyafet ve modeller tesettürlü bayanların imdadına yetişmektedir. Tesettürlü bayanların özel günlerinde tercih edebilecekleri özellikle abiye modeller bu yıl farklı olarak göz doldurmaktadır. Bu modellere örnek olarak tek parça uzun, kolları etekleri işlemeli, oval kollu, balon etekli tarzları verebiliriz. Bunun yanı sıra düz renk sevmeyenler için çiçekli desenler ve pelerinli modeller de üretilmiştir.

 

 Kombin Tamamlayıcı Başörtüsü Modelleri

 

Tesettürlü bayanların olmazsa olmazı başörtüsü modelleri gerek günlük hayatta gerekse abiye giyimde tesettür giyim modasını tamamlamaktadır. Baş örtüsü modelleri kendi arasında şal ve eşarp olarak iki ayrı kategoriye ayrılmıştır. Günlük yaşamda bayanlar daha çok şal kullanmayı tercih ederken, eşarp modellerini özel gün ve gecelerde kullandıkları abiyeleri tamamlaması açısından kullanmaktadır. Eşarp modelleri daha şık olduğu için günlük kullanımda pek fazla tercih edilmemektedir. Şal modelleri daha çok tek renk üzerinde üretilmiş olsalar da baskılı çiçekli ve desenli modelleri de üretilmektedir. Eşarp modelleri için ise herhangi bir kısıtlama ve kalıplaşma söz konusu olmaksızın hem düz renk hem de baskılı ve çiçekli modellerden üretilmektedir.

 

2018 İçin Tesettür Modası

Bu sene moda akımına tesettür modası çok şık parçalar ve renklerde giriş yaptı. Tesettür giyim için ayrı ayrı desenler ve renkler vitrinlerde yerini aldı. Elbiseler genelde çok konuşulan ve sıkça tercih edilen modeller arasına girdi. Elbise olarak genelde yaz mevsiminde dar kesim ve belden aşağıya çok hafif bollaşan modeller seçildi. Ünlü tasarımcılar bu modelleri başörtüleri ile ton farkı sağlayarak modaya yerleştirdi. Elbiselerin en çok düğme detaylı olanları kombinlenmeye de uygun olarak tercih edildi. Düğme detayları ile moda olan elbiselerin detayları yakalarda ve kollarda yer alıyor. Genelde bu moda akımı kısa çizme ya da yaz mevsimi için az topuklu ayakkabılarla kombinleniyor.

 

 Tesettür Modasında Tunik

 

Tunikler 2018 de en çok bel detayı modasına girdi. Tunik modelleri belden kemerli olarak sıkça tercih ediliyor. Bu parçaları kombinlemek te çok kolay oluyor. Tuniklerde bu sene bir fark yaratan tuniğin kesimi oldu. Tasarımcılar tesettür tunik modelleri içerisine aşağıya doğru parça parça duran kesimleri tasarladı. Bu tarzda ki tunikler moda olduğu kadar hemen hemen her yerde de giyime uygun modellerden oluşuyor. Bunları kombinlerken, uzun kolyeler veya küçük inci küpe detayları şıklık kazanmaya yardım ediyor. Tunikler bu sene modelleri yanı sıra moda olarak fuşya tonlarına yer verdi. Fuşya tonlarında tunikler ile beyaz pantolon kombini yapmak yaz mevsimi için vazgeçilmez kombinler oldu.

 

 Tesettür Modasında Abiye

 

2018 ​​​​​​senesi içinde tesettür modelleri abiye olarak güpür işlemelere yer verdi. Güpür kendini her zaman gösteren ağır bir işlemeye sahip gösterişli tasarımlar olmaktadır. Abiye modeller de kol güpür detayları ve yakadan bele kadar inen güpür işlemeleri sıkça tercih ediliyor. Ayrıca bir model de inci tasarımlarına yer veriyor. İnci işlemeli modeller de gece için uygun ve kendini gösteren tasarımlar olmaktadır. Başörtüler ile bu moda akımında ton uyumu sağlanmaktadır. Takım halinde olan abiye modalarında açıklı koyulu tasarımlar mevcut olmuştur. İnci detaylı abiye modellerini takı olarak kombinleme işi oldukça kolay olur. Güpür modasında en çok renk seçeneği de bu sene açıklı kahve tonları olarak kullanılmaktadır.

 

2018 Tesettür Modasında Modaselvim

Son zamanlarda teknolojinin de ilerlemesi ile artık kadın – erkek modayı, akıllı telefonlardan, tabletlerden, sosyal medyadan öğrenebilmektedir. Moda anlamında kadınların modaya olan düşkünlüğü çok daha fazla bir durumda. Yeni sezon tesettür modası ürünleri sürekli olarak dergilerde, gazetelerde sergilenmektedir. Bundan dolayı tesettürlü kadınların tesettür ürünlerine ulaşması çok daha kolay olmaktadır.

 

 Trend Renkler

 

Bu dönemin ön plana çıkan en önemli unsuru hiç şüphesiz renklerdir. Her renkte pantolon, tunik, elbise, ferace ve daha sayılamayan birçok tesettür ürünü üretilmektedir. Bundan dolayı renk kombini çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Bu da çok uyumlu bir renk bütünlüğü ortaya koymaya imkan sağlamaktadır. Bu sezon en fazla ilgi çeken renkli pantolonlar, bilhassa kırmızının tonları, üzerine beyaz bir tunik ve takı ile çok zarif bir hal almaktadır. Öte yandan sade bir pantolon üzerine, çeşit çeşit renk olan tesettür tunikler kombin yapıldığında, İster klasik isterse spor bir tarz ortaya çıkarılabilir. Bilek paça pantolonların altına giyilebilecek ayakkabı, bütün anlamda şıklığı ortaya koyacak parçadır. Ayağa takılabilecek olan küçük bir halhal ya da saat veya kolye ile kombin tamamlanabilir.

 

 Tesettür Elbise İşlemeleri

 

2018 tesettür modası,  yeni sezon tesettür ürünleri kapsamında, bu sezon ön plana çıkan detaylar elbise üzerindeki işlemeler. Özellikle çiçek ve dantel işlemeler genç kadınların ruhunu okşamaktadır. Dantel işlemeler ile kadınlara nostaljik bir tarz katarız tesettür elbiseler, rengarenk ve birçok desene sahip. Bel kısmında kemer şeklinde bulunan dantel işlemeler, elbiseler muhteşem bir aksesuar havası katılmıştır. Dantel desenli işlemeler, özel günlerde çok sıklıkla kullanılırken çiçek desenli elbiseler ise sosyal yaşamda kullanılabilmesi için tasarlanmıştır. Rahatlık ve şıklığı bir arada isteyen kadınların tercih edebileceği en favori ürünler arasındadır çiçek desenli elbiseler.

 

 Maksi Etekler

 

Tesettür modasında yeni sezon tesettür ürünler arasına giren maksi eteklerde, kadınlara oldukça devasa bir tarz katmaktadır. Daha çılgın ruhlu kadınların tercih edebileceği bol desenli maksi etekler, giyen kişinin daha dinamik ve enerjik görünmesini sağlamaktadır. Canlı renkleri ile yaklaşan yaz günlerinde muhteşem bir uyum ve mükemmel bir renk katmaktadır.

 

 

 

İşe Giderken Tercih Edilecek Kıyafet Renkleri Nasıl Olmalıdır?

Günümüz koşullarında kadınların da aktif olarak iş yaşamı içerisinde yer aldığını görmek mümkündür. Tesettür giyim tarzını ofis stilinde de değerlendirmek isteyen çalışan kadınların gün boyunca rahat çalışabilmesini sağlayacak pek çok alternatif bulunmaktadır. Tesettür giyim modası çalışan kadınların kendisini çok iyi hissetmesi için tasarlanan modeller ile satışa sunulmaktadır. Her kadının yaşına ve zevkine uygun olarak tercih edebileceği çok sayıda kıyafet bulunmaktadır. Özellikle ofis stilini oluşturmak isteyen tesettürlü kadınların aynı zamanda kendi tarzına uygun modelleri satın alması da çok önemlidir. Birbirinden güzel ve kusursuz olan tasarımlar ile tesettürlü kadınların trendlerini yansıtan giyim seçenekleri Modaselvim.com adresinde uygun fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Peki, işe giderken tesettür giyime uygun olarak tercih edilebilecek modeller nelerdir?

 

Her Zaman Önde Koyu Kırmızı Ceketler

 

Ofis sınırlana dahil olan koyu kırmızı renkteki ceketler tesettür giyim modası içerisinde oldukça etkili bir konuma sahiptir. En çok göze çarpan modeller arasında yer alan koyu kırmızı ceketleri ofisi stili oluştururken tercih etmek çok doğru olmaktadır. Etek, elbise ve bol pantolonlar ile birlikte koyu kırmızı ceketleri kombin yapmak mümkündür.

 

 Hardal Renginin Enerjisini Mutlaka Kullanın

 

İş elbiselerinize harika siluetler katmak için hardal rengini mutlaka denemelisiniz. Siyah ve mavi tonları ile bambaşka bir havaya bürünen hardal rengini kullandığınız zaman kendinizi son derece enerjik de hissedebilirsiniz. Hardal rengi uzun bir elbisenin kullanılması ile birlikte gün içerisinde motive olmuş olarak hissetmeniz de kaçınılmaz olmaktadır.

 

 Bej Renginin Sakinliği

 

Yoğun iş temposuna sahip olanların tercih edebileceği bej rengi hem ruhu dinlendirirken hem de iş yaşamında stil sahibi olduğunuzu yansıtmak için yeterli olmaktadır. Tesettür modası denildiği zaman ilk olarak akla gelen renklerden birisi olan bej rengini kullanırken pile detaylarına sahip olan modelleri tercih edebilirsiniz. Çarpıcı bir görünüm kazanmak adına bej renginin pile detayları ile birleşmesi çok doğru olacaktır.

 

 Gökkuşağı Renklerinde Bir Elbise İle Dolabınıza Renk Katmalısınız

 

Çok renkli giyinmeyi sevmiyor olsanız bile ofis yaşamınızda gökkuşağı renklerine sahip olan bir elbise ile herkesi kıskandırabilirsiniz. Maksi boy paltolar ile de birlikte kullanabilirsiniz.

 

Tarz Bir Görünüm Sunan Hırka Ve Yelek Modelleri

Özellikle bu sene kaz ayağı örgü ceketler oldukça karizmatik ve şık bir izlenim uyandırmaktadır. Bel hizasından biraz daha aşağıda tasarımı yapılmış ve kareli bir desen altında üretimleri gerçekleştirmiş olan bu güzel hırka çeşitleri, özellikle arkadaşlarla dışarı çıkıp bir kafeye giderken ya da alışveriş yaparken ve hatta özel bir davet veya organizasyona dahi giderken de yine rahatlıkla farklı şekillerde kombin yaratma şansını sunmaktadır. Hafifliği ve dökümü sayesinde vücuda tam olarak oturan, tüm hanımları olduğu yaşından daha genç bir şekilde gösteren bu hırka çeşitleri, daha şimdiden oldukça yoğun bir talep almayı sürdürüyor. Bu sene tesettür giyim modası açısından moda uzmanlarının önerdiği bu örme hırkalar, farklı renkler kapsamında da tercih etme şansını sunmaktadır.

Modaselvim’den alışveriş yapmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Farklı yelek çeşitleri

 

Bu tarz görünümlü hırka çeşitlerinin yanı sıra aynı zamanda yine genç hanımlar için daha sıra dışı bir izlenim yaratmak açısından kapitone tarz yelek modelleri ön plana çıkmaktadır. Parlak kumaş tasarımı ve aynı zamanda değişik renkleri altında bir şişme yelek olarak da görülen bu örnekler, yeni sezon tesettür giyim modası açısından ekstralar da yerini almış görünüyor. Tabii daha soğuk havalarda giymek ve aynı zamanda daha şık bir görünüm de yaratmak için kürk detaylı süet yelek modelleri de aynı zamanda tıpkı diz kapaklara kadar gelen bir elbiseyi de andırıyor. Bu sayede alt kısma giyilecek güzel bir pantolon çeşidi ile mükemmel bir kombin yaratma şansı elde edilebilmektedir.

 

Harika yelek çeşitleri

 

Özellikle de beli bağcıklı bir tasarım altında üretimleri gerçekleştirilmiş ve pantolonunu ikili takım yelek seçenekleri, bol görünümü altında yeni sezon tesettür giyim modası açısından büyük bir önem taşımaktadır. Göz alıcı bir izlenim yaratmak ve katılmak istediği yere tarz bir görünüm altında gitmek isteyen tüm hanımlar için bu bağcıklı ve pantolonlu yelek takımı en doğru seçeneklerden biridir. Çok uygun fiyatlar kapsamında ve tamamen kaliteli markalar eşinde Modaselvim bünyesinde bulunabilmekte ve birbirinden güzel bu hırka ya da yelek çeşitleri, keyifli bir alışveriş altında satın alma şansı verilmektedir.

 

Tüm Dünyaya Tesettür Giyim Hizmeti

 

Tesettür nedir?

 

Tesettür, kelime anlamıyla örtünmek manasına gelir. İslam kültürüne ait bir kullanımdır. Bu alemde genellikle kadınların kıyafetleri ile kendilerini örtmesi tanımında yer alır.

 

Tesettür modası yükseliyor

 

Günümüzde tesettür giyim modası oldukça gelişim göstermiştir, her geçen yıl yükselişi sürmektedir. Her renkten, her kesimden tesettür kıyafetleri üretilmektedir. Türkiye’de ve yurt dışında şık tesettür giysilerine rastlamak mümkündür. Tercihe göre sade ve veya gösterişli tesettür giyim ürünleri bulunmaktadır.

 

Tesettür giyimde Moda Selvim farkı

 

Türkiye’nin tesettür kıyafet denince akla gelen markası olan Moda Selvim, bu sektörde başı çekmeyi sürdürüyor. Tesettür alanında; giyim, abiye, dış giyim, büyük beden, baş örtüsü, şal, eşarp, eldiven ve ayakkabı modellerinde sınırsız seçenek sunan Moda Selvim, her sezon yaptığı kampanyalarla da dikkat çekiyor. Öte yandan Moda Selvim’in başarılı modacıları size en uygun tasarımları belirliyor. Tüm kredi kartlarıyla anlaşmalı olan firma, her karta 9 taksit imkanı sunuyor. Bunun yanında memnun kalmadığınız ürünü de belli kurallar çerçevesinde iade etme hakkınız bulunuyor.

 

Moda Selvim’den tüm dünyaya tesettür hizmeti

 

Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından sipariş alan Moda Selvim, yurt dışında da bir çok ülkeye ürün gönderebiliyor. Bu konuda rakipsiz olan firmanın dağıtım ağı bir hayli geniş. Yurt dışına tesettür giyim siparişi verebileceğiniz ülkeler şöyle: Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Suudi Arabistan, İsrail, Ürdün, Bahreyn, Mısır, Kuveyt, Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve tüm Avrupa ülkeleri… Bu ülkelere vereceğiniz siparişlerde haftalarca beklemek gibi bir derdiniz de olmuyor.

 

İşte kolay sipariş verebileceğiniz adresler

 

24 saat aralıksız online satışa açık olan www.modaselvim.com sitesinde tüm ürünleri detaylı olarak büyüterek inceleyebilirsiniz. Kumaşı, ölçüsü, rengi ve yıkama ömrü hakkında ayrıntılı bilgi edinebilmeniz de mümkündür. Özellikle içinde bulunduğumuz son bahar – kış mevsimi sezonunda Moda Selvim’de şal ve eşarp ürünlerinde hiçbir şart aranmadan tamı tamına yüzde 50 indirim uygulanıyor. Türkiye’nin en büyük tesettür giyim firmasından vereceğiniz siparişlerinizi ister telefon, ister internet sitesi, isterseniz de her gün güncellenen İnstagram ya da Facebook hesabından zahmet çekmeden iletebilirsiniz.

 

Tesettür Giyimin Trendleri

 

Bayanların birçoğu modayı yakından takip etmektedir. Bunun için birçok moda dergisini karıştırmakta ve bu senenin trendlerini öğrenmek için oldukça fazla zaman harcamaktadırlar. Sizi bu külfetten kurtarabilmek için bu yılın tesettür giyim trendlerini aşağıda sıraladık:

 

 İç Giyimin Trendleri

 

Tunik, pek çok bayanın en çok sevilen iç giyim kıyafetleri arasında yer almaktadır. Bu sene tunikte öne çıkan detaylar ise şu şekildedir: Öncelik ile hemen her yıl olduğu gibi bu yıl da şifon kumaş tuniğin vazgeçilmezi arasında yer almaktadır. Yazın ve sıcak aylarda tercih edilen ince ve şifon kumaşların aksine kışın, soğuk havalarda kadife ve kalın kumaşlar tercih edilecektir. Tuniklere spor hava katacak detaylar; zımba, düğme ve fermuar aksesuarları olacaktır. Bunların yanı sıra çizgi film kahramanları ile bezenmiş ve üzerinde karikatür resmi bulunan tunikler ilgi görecektir. Daha klasik olmayı seven bayanlar için ise taş işlemeli tunik modelleri modacılar tarafından üretime sunulmuştur. Tesettür giyim de bayanlara kolay hazırlanma imkanı tanıyan elbiseler ise bu yıl şu şekilde olacaktır: belden oturtmalı ve kemerli veya kuşaklı modeller ilgi görecek bunları sevmeyenler için ise bel kısmında dantel olan elbiseler favori olacaktır. Bu yılın ceket ve eteklerinde jakar kumaş kullanımı dikkat çeker iken; gömlekler de ise krep kumaş ve yaka kısımları fular şeklinde olacaktır. Ancak bu yıl tek parça olan elbisenin etek ve gömlek kombininden daha popüler olacağı da bir gerçektir.

 

Tesettür Dış Giyimin Trendleri

 

Tesettür dış giyimde ilk akla gelen kıyafet ferace olmaktadır. Tesettür giyim de vazgeçilmez olan ferace de bu sene çiçek motifleri yer alacaktır. Geniş ve bol gelen yarasa kollu ferace modelleri de göz dolduracaktır. Çiçek motiflerini beğenmeyenler için bu yıl pek çok kıyafette kullanılacak iki renk modasını önermek mümkündür. Bu iki model bu yılın en çok tercih edilen feraceler arasında yer alacaktır. Daha çok kış aylarında kullanılan kaban modellerin de ise bu yıl kürk detaylarını görmek mümkündür. Özellikle de cep uçların da kollar da ve manşetler de kullanılan kürk detaylarından istediğini seçmek tesettürlü bayanların zevkine bırakılmıştır.

Tesettür giyim ürünlerimizi incelemek isterseniz: https://www.modaselvim.com/tesettur-giyim

 

Kış Sezonunun Dikkat Çeken Spor Ve Klasik Tasarımlar

 

Tesettür modası bayanların gösterdiği ilgiye ve takibe bağlı olarak yenilikçi tasarımlara yer vermektedir. Bayanların bir kısmı spor giyim ile tarzlarını belirlenen diğer bir kısmı ise klasik seçeneklere yöneliyor. Bu duruma bağlı olarak sezonun tüm trend ürünlerini aynı çatı altında toplamak gerekiyor. En yeni ve trend tesettür giyim modelleri aynı çatı altında ve kaliteli tasarımlar ile bayanlara sunulmaktadır. Ürünlerin tasarımında kullanılan aksesuar ayrıntıları ve kumaş seçenekleri kaliteli ayrıntılar ile tasarlanmaktadır. Kış sezonuna yönelik özellikle trend ve içinizi ısıtacak ürünler seçilmektedir. Trend ürünler arasında öne çıkan ve renkli modelleri ile tercih edilen tasarımlardan biri tunikler modelleridir. Bu sezon tunik modelleri klasik seçeneklerde, iki parça olarak tasarlanmaktadır. Uzun bir gömlek ve üzerinde canlı renkler ile kullanılan kısa tunik modelleri seçilmektedir. Mor, mavi, pembe, haki gibi renkler kullanılmaktadır.

 

Tunik modellerinde spor tasarımlar ise pembe ve gri renklerin kullanıldığı kumaşlar ve peluş detaylar ile oluşturulmaktadır. Spor modeller, bol kesimlerde oluşturulmaktadır. Sezonun kışlık tesettür elbiselerinde ise kemer, dantel ve nakış detayları ön plana çıkmaktadır. Özellikle üst bedenden oturan ve etek bölgesinde dökümlü kesime sahip elbiseler tasarlanmaktadır. Bu modellerin bel bölgesinde dantel kemer detayları kullanılmaktadır. Aynı zamanda yaka bölgesinde renkli nakış detayları kullanılmaktadır. Kumaş seçeneklerine bakılacak olunursa, kadife elbise tasarımları bu sezonun en trend ürünleri arasında yer almaktadır. Kadife elbiseler trende uygun kesimler ve renkler ile oluşturulmuştur. Kadife elbiseler oldukça şık ve zarif bir hava sahip olmanıza yardımcı olmaktadır. Özellikle uzun paltolar ve kaplar ile kullanıldığında klasik ve şık bir görünüm elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

 

Sezonun Trend Tesettür Takımları İle Kesim Özellikleri Nelerdir?

 

           Tesettür giyim seçenekleri arasında bu kış dikkat çeken tasarımlar ise takımlar. Takımlar pileli olarak tasarlanmakta ve etek, bluz seçeneklerinden meydana gelmektedir. Takımlarda aynı renk tonları kullanılmakta ve elbiselere ek olarak tercih edilebilecek bir seçenek sunulmaktadır. Etek ve bluz takımlarında pileye ek olarak etek bitimlerinde renkli baskılar kullanılmaktadır. Takımların eteklerinde düz ve spor bir kesim uygulanırken, bluzlarda salaş bir kesim şekillenmektedir. Seçeneklerin trend unsurlarına uygun şekilde tasarlanması sebebi ile aranan modellerin bulunması kolaylaşmaktadır.

 

Tesettür Modası ve Gelinlikler

Günümüzde çok popüler olan ve satış hacmi giderek artan tesettür giyim sadece etek, pantolon, tunik, bluz, hırka, yelek, ferace gibi çeşitleri kapsamıyor, hayatın her alanında kullanılan giyimi anlatıyor. Örneğin deniz kıyafetleri olarak bilinen mayolarda haşema türü tam tesettür mayolar var. Ya da spor yapılırken giyilen eşofmanlar tesettür kurallarına uygun olarak takım halinde tasarlanmakta ve kapalı giyim tarzını seçen hanımların beğenilerine sunulmaktadır. Her genç kızın bir gün giymeyi hayal ettiği gelinlikler de tesettür modası dışında değildir.

 

Tesettür Gelinlik Çeşitleri

Nasıl seçilirse seçilsinler gelinlik konusundan bahsetmek her zaman mutluluk vericidir. Hayatınızın en mutlu ve en heyecanlı günü belki de evlendiğiniz gün olacaktır. Ömrünüz boyunca unutmayacağınız düğününüzün ve gelinliğinizin gönlünüzce olması hakkınızdır. Tesettür modası içinde yer alan ünlü markalar abiye tesettür giyimin bir üst çeşidi olarak tasarladıkları kapalı gelinlik modellerini de zaman zaman koleksiyonlarında sergiliyorlar. Bunlar yılın trend modalarına uygun olarak düşünülmüş, dantel kullanımına bolca yer verilmiş ve kıyafetin merkezinde duvak kısmının yer aldığı tasarımlar oluyor. Eskiden olduğu gibi normal gelinliklere ilave edilen yaka ve göğüs eklemeli kapalı gelinlikler artık yok. Sadece şık ve göz alıcı tesettür gelinlik modeli satan mağazalar ve internet siteleri bile var.

 

A Kesim Gelinliklere Dikkat Edin

Gelinliğin modası yoktur sözünü doğrularcasına A kesim ve prenses türü kabarık etekli gelinlikler önümüzdeki yıllarda da çok tercih edilen model olacak. Fakat zaten kabarık bir eteğiniz olacağı için bu tip gelinlikleri taşlarla fazla süslemeye gerek yoktur. Gelinlik seçiminde dikkat edilecek en önemli husus kıyafetin gösterişli olması değil, size yakışacak olmasıdır. Örneğin tüllü etekleri saten üst parçalarla birlikte kullanan modeller daha zarif dururlar. Tesettür modası içinde geçen balık abiye model gelinlik dünyasında balık kesim olarak yer almaya başladı. Deniz kızı modeli de denilen bu tarzı vücut biçiminiz uygunsa tercih edin. Uzun boylu ve normal kilolu gelinlerin tercih ettiği bir model olarak balık kesim gelinlikler taşıması zor kıyafetlerdir. Size gerçekten yakışan bir gelinlik modeli ile daha rahat edersiniz.

Genç Tesettür Modası

Giyim sektörü içinde çok önemli pay sahibi olmaya başlayan tesettür giyimin genç kızlara yönelik bölümü de var. Genç tesettür modası diye bilinen bu giyim biçiminde gençliğin o dinamik ruhunun muhafazakar anlayışla kaynaştırılmış halini göreceksiniz. 20 yaş ortalamasındaki genç kızlar için verilen stil önerileri canlı örneklerle dolu. Örneğin glam rock stili dendiği zaman işin içine biraz salaş üst giyim çeşitleri, hatta metal aksesuarlar giriyor.

 

Glam Rock Sever misiniz?

Uzun eteklerin üzerine giyilen deri ceketler veya denim kumaşı denilen kot kumaşından yapılan püsküllü yelekler bu akımın örnekleri olarak gösteriliyor. İçteki gençliğin tesettür modası içinde dışa yansıması olarak kabul edilebilir. Biraz asilik hissettiren bu kombinler 2017 sonbahar kış tesettür modası konularının içinde bolca geçiyor. Tesettürlü genç hanımlar için aynı zamanda sportif biçimde veya romantizmi yansıtan pastel renklerde hazırlanmış sonbahara özel kıyafetler de var. Bu arada sokak modasının tesettür giyim içindeki etkisinden de mutlaka söz etmek gerek. Geçtiğimiz yıllarda grunge modası adıyla dünya markaları tarafından ortaya atılan giyim şekli bugün daha hafifletilmiş halde, sokak modası adıyla sürüyor. Tesettür giyime yansıması da bol etekler, uzun ve salaş kazaklar şeklinde oldu. Hele eteğinizi bu yıl neredeyse vazgeçilmez hale gelen büklümlü tül eteklerden seçerseniz mükemmel bir sokak modası kombinini tesettür modası içinde uygulamış olacaksınız. Bu arada renk tercihleriniz açıklardan yana olsun, kendinizi çok daha özgür hissedeceksiniz. Grunge modasının ana rengi siyahtı ama bu moda akımının bedeli ağır oldu, toplumda tepki yarattı. Tesettür giyim içinde böylesi öne çıkışlara ve gösterişlere asla yer verilmediğini hatırlatmak gerek. Salaş kazaklar ve uzun tül etekler tesettürlü genç hanımlar için uygun stil önerileri arasında yer alıyor.

 

Tesettürlü Genç Hanımlara Diğer Stil Önerileri

Pileli elbiseler de konumuza dahildir, fırfırlı bluzlar ve büzgülü parçalarla hareketlendirilmiş uzun elbiseler de. Bu arada başörtünüzün de seçtiğiniz renklere uygun olmasına dikkat edin. Pastel renkler her zaman kurtarıcıdır. Açık renk desenlerin kullanıldığı bir başörtüsü düz ve salaş kazakların hareketlenmesini sağlayacaktır.

Kısa Boylu Kadınlar İçin Tesettür Giyim Önerileri

 

  Tesettür giyimde hatalı tercihler yapılması giyilen kıyafet ne kadar güzel olursa olsun şık ve tarz görünmeye engel olacaktır. Hatalı tercihler kişinin vücuduna uygun seçimler yapmamasından kaynaklanmaktadır. Kilosundan yakınan bir kadın ile diğer kadınların giyeceği kıyafetler aynı olmalıdır. Vücudunda kusurlarının bulunduğunu düşünenler o kusurları kapatmaya yönelik seçimlerde bulunmalıdır. Kısa boylu kadınlarda bazı noktalara dikkat etmeli ve giyim tercihlerini ona göre yapmalıdırlar. Kısa boylu kadınların amacı boyu olduğundan uzun göstermek olmalıdır. Fakat hatalı tercihler kişiyi olduğundan daha kısa göstererek şıklıktan uzak bir görünüm sergilenmesine neden olacaktır.

 

Giyilmemesi gereken giyim ürünleri

 

Kısa boylu kadınlar bazı tesettür giyim ürünlerinden uzak durmalıdırlar. Bu tarz giyim ürünlerinin tercih edilmesi boyu keserek daha kısa görünmeye neden olacaktır. Bu tesettür giyim ürünlerinden ilki kloş eteklerdir. Tesettürlü kadınların sıklıkla tercih ettiği bu etek modeli kısa boylu kadınlar için son derece yanlış bir seçim olacaktır. Aşağı doğru genişleyen yapısı ile bacakların çok daha kısa görünmesine neden olacaktır. Bu sebeple kesinlikle tercih edilmemelidir. Bunun yerine daha düz ve hareketsiz eteklerin giyilmesi çok daha doğru bir tercih olacaktır. Kısa tuniklerde aynı şekilde boyu kesen giyim ürünlerinden bir olacaktır. Tunikler diz üstünde olmamalı ve daha uzun modeller seçilmelidir.

 

Nasıl giyinilmeli?

 

Kısa boylu kadınların boylarını kısaltmayan ve daha uzun görünmelerini sağlayan moda sektöründe bazı giyim ürünleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki uzun tuniklerdir. Dizlerin altına inen ve bacakları örten bu tarz tunikler kişinin daha uzun görünmesine yardımcı olacaktır. Bu tarz uzun tuniklerin altına daha dar pantolonlar tercih edilmelidir. Bol paça pantolonlarda kısa gösteren giyim ürünlerinden olmaktadır. Bunun yanı sıra uzun elbiselerde kısa boylu kadınlar tarafından tercih edilebilecek giyim ürünleri arasında yer almaktadır.

 

Renk etkisi

 

Doğru renk seçimleri kişinin görünümüne olumlu anlamda etki edecektir. Özellikle sezonun moda renkleri olan açık renk tuniklerin gene açık renk pantolon ve etekleri ile kombinlenmesi kişinin boyunu daha uzun gösterecek bir göz yanılsaması yaratmaktadır. Kısa boylu kadınlar için büyük desenli tesettür giyim ürünleri doğru bir tercih olmayacaktır. Giyilen kıyafetlerde mümkün olduğunca sade tercihler yapılmalıdır.

 

Tesettürlü Bayanların Şıklık Sırları

 

Bayanlar kendi tarzları ile şık olmak ve dikkat çekmek isterler. Kendilerine özgün tarzı olan bayanlar her zaman öz güvenli de oluyor. Özellikle tesettür sektörü belli yıllar arasında yeni ürün sunmakta zorluk çekmiştir. Koyu renkler ön plana çıkarken, standart kesimler ve düz parçalar sunulmaya devam ediyordu. Bayanların kendi tarzlarını yaratma gibi bir olanağı yoktu. Şimdi ise tesettür modası ciddi anlamda gelişme göstererek, bütün Dünya’da ilgi görmeyi başardı.

 

YENİLENEN TESETTÜR GİYİM SEKTÖRÜ

 

Yenilenen, modern ve trend seçeneklerle sunulan tesettür sektöründe çok fazla seçenek var. Bayanların beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanan tesettür ürünlerinde seçim yapma fırsatı da bayanlara sunulmuştur. Renkli, ayrıntılara sahip olan ürünler her yaş bayan için uygundur. Hareketli parçalar günlük kombin modellerine renk katacaktır. Yaka kısmında yer alan boncuklar, fırfırlı detaylar hem hoş hem de oldukça modern. Bir diğer ayrıntı ise danteller ve şifon detayı. Özellikle tunik ve bluz ürünlerinde bu ayrıntılar sıkça kullanılmaktadır. Volanlı kol detayı da bu yıl sıkça karşımıza çıkıyor.

 

Günlük tesettür ürünlerinde yenilikler bu kafa fazla iken, özel davetler için tasarlanan abiye modellerinde de farklılıklar göze çarpıyor. Abiye seçeneklerinde gipür, jakar, simli payet detayları çok fazla kullanılıyor. Sade olmasına rağmen kullanılan her ayrıntı, abiyenin daha gösterişli olmasına neden oluyor.

 

YAZI YANSITAN KOMBİN MODELLERİ

 

Yaz aylarında tesettürlü bayanlar ürünleri seçerken kumaşa da dikkat etmeliler. Çok kalın veya koyu renklerdeki kumaşlar sıcaklığı hapseder. Dolayısı ile daha salaş ve bol kesimli, açık renkte olan parçalar tercih edilmeli. Özellikle yaz sezonu için hazırlanan tesettür parçaları bu özelliklere sahiptir.

 

Pastel renkler hem çok kullanışlı hem de bu sezon trend seçenekler arasındadır. Bir diğer yönden çiçek desenli ürünler de ön plana çıkıyor. Özellikle renkli ürünleri kullanılırken, her parçanın bir biri ile uyumlu olması gerekir. Renkler aynı tonlarda olmasa dahi, yan yana durduklarında farklı ve hoş durmalı. Çizgili ve desenli elbiseler veya tunikler tercih edildiğinde eşarp ve pantolon gibi tamamlayıcı parçaların tek renkte olması gerekir. Bu şekilde tesettür kombin modellerinde denge oluşacaktır. Bu da şık olma ihtimalini ciddi oranda etkiler.

 

Tesettür Giyim Ve Modası

tesettur-etek-nasil-kombinlenir-9138Tesettür giyim kapalı bayanların tercihi olduğu için özellikle genç kızların tesettür modası takip ettiği gerçektir. Kendi giyim tarzlarına uygun kıyafetlerde binlerce seçenek olduğu için farklı kombinlerle değiştirmektedirler. Eskiye oranla artık ülkenin her tarafında istedikleri kıyafete ulaşmaktadırlar.

Birbirinden farklı modacıların imzasını taşıyan tesettür kıyafetler seçkin markalarla ünlü tasarımcıların kıyafetlerini müşteriler daha çok tercih etmektedir. Uzun elbiseler, iş için uygun takımlar, tunik ve bol pantolonlar, ferace ve pardösü şıklığı eşarp ve şal modelleri ile zengin bir içeriğe sahiptir.

Kış modasına uygun triko uzun hırkalar ve Jean birlikte şal ve ayakkabılarla birlikte sportif bir görünüme sahip olabilirsiniz. Şık kombinler yaratmak her zaman sizin elinizde olduğu gibi tesettüre uygun olan tunik tarzı trikolardan faydalanabilirsiniz. Ayakkabı ve çanta seçiminde sırt çantaları daha çok genç kızların tercihi yönünde olmaktadır.

Sade tesettür tarzını benimseyen bayanlar şık ve son derece modern kot pantolon ve gömlekle sezona özel modellerle bol paça pantolonla kombin yaparak kendi stilinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Bilezik ve takılarla kıyafeti tamamlayabilirsiniz.

Tunik kombinlerin de genelde pantolon tercih edilirken siyah her zaman tüm renklerle kombin yapılabilmektedir. Tesettür modası bluz veya uzun gömleklerle birlikte ince topuklu ayakkabılar kıyafete şıklık katmaktadır.

Abiye kıyafetler oldukça şık ve zarif kıyafetler arasındadır. Birbirinden değişik ve farklı modellerle kişiliğinizi ortaya çıkarmaktadır. Kapalı ve bol olması dışında işlemeleri ve taşlı tarzıyla geceye damga vuran kıyafetler arasındadır. Ayrıca çanta ve ayakkabıların abiye kıyafetle uygun olması dikkatlerden kaçmamaktadır.

Feraceler bayanların vazgeçemediği kıyafetler arasındadır. Tek parça olan ferace model çeşidi oldukça fazladır. Önden fermuarlı dış giyim olarak tercih edilmektedir. İşleme ve değişik modelleri ile bayanların beğendiği gözlemlenmektedir. Moda dünyası genelde bahar ve yaz aylarında daha çok hareketlenmektedir.

İlkbaharda genelde çiçekli ve canlı renkli kıyafetler bayanların almasına vesile olurken sonbahar ve kışın koyu renkler alınmaktadır. Ayrıca trençkotlarda bayanlar tarafından alındığına dikkat çekmektedir. Tulumlar ve birbirinde güzel ceketlerle modern bir kadının giyim tarzı ve modasını göstermektedir.

Tesettür Tercihleri Nasıl Olmalıdır

tesettur-modasiKonumuza tesettürün anlamını açıklamakla başlayabiliriz. Tesettür sözlük anlamı olarak örtünmektir. İslamiyet’te, dinen görülmesi uygun olmayan yerlerin örtülmesidir.

 

Eski zamanlarda kadınlar kara çarşaf diye tabir edilen siyah bir kumaşla örtünürmüş. Günümüzde ise kara çarşaf kullanan kadın sayısı oldukça az. Ayrı bir tesettür modası var artık günümüzde. Dış giyimden tutun da mayoya kadar. Muhafazakâr olup artık şık da olabilirim diyen kadınlarımız göz alıcı olabiliyor. Her kıyafete uygun eşarplar, pardösüler, ayakkabılar, çantalar adeta şıklık yarışında gibiler. Aslında bir ayrımcılık söz konusu değil elbette ama tesettürlü olmayan diğer kadınlarımız açık diye tabir edilen yani, kapalı bayanlarımızın yanında sönük bile kalabiliyor.

 

Gayet kaliteli tesettür markaları var. Artık internet sitelerinden alışveriş de buna dâhil. Pek çok tesettür modasını takip eden internet siteleri var. Şık olayım ama biraz daha uygun alayım istiyorsanız bu siteleri takip edip indirimleri kaçırmayın derim.

 

Gelin olacağım ama tesettürlü gelinlik istiyorum derseniz. Pek çok hoşunuza gidecek model var. Sadesi, taşlısı, kabarık ya da biraz daha düzü… Bunca seçenekle seçim yapmakta zorlanıyoruz bile. Düğünüm, kınam, nişanım var diyen tesettürlü hanımlar kuaförde bir bayan tarafından eşarp içine uygun bir saç modeli yaptırıyor. Dıştan da eşarplarını istedikleri şekli verdirebiliyorlar. Artık her şeyin bir kolayı vardır.

 

Bir arkadaşınızın düğünü, ya da kardeşinizin nişanı ne giymeliyim diyorsanız, tesettürlü hanımlar için abiye kıyafetler de mümkün. Tüm boydan gelen başınızı da kapatıp inen bir model ya da eşarp seçeneğiniz daha ışıltılı ayrı olup, şık bir uzun abiye. İnternet siteleri yine bu konuda da yanınızdadır.

 

Eşiniz tatile gitmek istiyor, ben kapalıyım nasıl olacak, denize de girmek istiyorsunuz bu zevklerinizden artık mahrum değilsiniz. Haşema adı verilen kapalı mayo kurtarıcınız olacak. Suya girdiğinizde üzerinize yapışmayan sizi rahatsız etmeyen bir kumaştan üretilmiş. İstediğiniz gibi denizin, havuzun tadını çıkarabilirsiniz. Artık bu arada muhafazakâr otel diye tanımlanan erkek bayan ayrı plajlar da mümkün tabi. Tesettür modası gün geçtikçe daha da hızla yayılmaktadır. Kimileri dini sebepten, kimileri ise gerçekten moda için de tesettürlü olabiliyor. Seçim yine biz bayanlara kalmış. Ama bayan olarak her zaman ne şekilde olursa olsun şık olmalıyız.

 

 

Tesettür Şıklığı

tesettür modasıTesettür modası son yıllarda çok ilerledi ve kendini geliştirdi. Muhafazakâr bayanların da ihtiyaç ve beklentileri artık karşılanmaktadır. Abiye elbiselerden tutun, tunikler, etekler, ferace ve pardösüler tesettürlü bayanlara uygun olarak ve modern çizgilerde üretilmektedir.

 

Önceki yıllarda Muhafazakâr bayanların tercih edebileceği kıyafetleri satan mağaza sayısı çok azdı. Maalesef çok seçenek bulma imkânları da yoktu. Bu nedenle çoğunlukla terzi kullanmak zorunda kalıyorlardı. Son günler de giyim konusunda seçenekler çok çoğaldı. Modaya uygun kıyafetler üretilmeye başlandı ve mağaza sayıları ciddi anlamda artış gösterdi. Bu durum muhafazakâr alanda da kendini fazlasıyla gösterdi. Markalar, mağazalar, tasarımlar çok fazla artış gösterdi. Artık kapalı bayanlarında tercih edebilecekleri giyim seçenekleri bulunmaktadır.

 

Abiye kıyafetleri alabilecekleri sadece abiyeye yönelik mağazalar bulunmaktadır. Abiyelerini tamamlayacak olan başörtülerini modelli olarak takacakları kuaförler açıldı. Son yıllarda kuaförlerde çok şık ve estetik görünümlü başörtüsü bağlamaları yapılmaktadır. Böylece özel davetlere rahatlıkla ve büyük bir şıklıkla katılma şansları olmaktadır.

 

Tesettür modası sayesinde her alanda her ortamda muhafazakâr bayanlar şık olabilmektedir. Üstelik sadece mağazalardan değil internet üzerinden de satış yapan birçok tesettür markasını satın alma imkânını bulabilirler. Böylece dışarı çıkmadan internet olan herhangi bir ortamda bilgisayardan istedikleri kıyafetleri satın alabilirler. Her kıyafetin üzerine uygun renkte kombin yapılmış başörtüsü seçenekleri ile zorlanmadan kendi tarzlarını yaratma şansını bulurlar. Kışın kıyafetin üzerine uygun yine kombin yapılmış panço seçenekleri ile kışın şıklığını oluşturabilirler.

 

Tesettür kıyafetler çok sağlıklı kumaşlardan yapılmaktadır. Yazın bayanların sıcaklamaması için hava alan ama şeffaf olmayan tesettüre uygun aynı zamanda ferah terletmeyen kumaşlardan üretiliyor. Böylece yazın sıkılmadan tesettürlerini huzur ve ferahlık içinde yaşıyorlar.

 

Kışında üşütmeyen ancak çok kalın olmayan kaliteli kumaşlardan kıyafet seçenekleri bulabilirsiniz. Renk çeşitleri çok fazladır. Gömlek tunikler, sweatshirt modelleri, pardösüler, mantolar, pantolonlar, elbise ve etekler son modaya uygun üretilmektedir. Her kıyafetinize uygun desen ve renklerde, ipek ve pamuklu tarzda başörtüleri ve şallarla kıyafetlerinizi tamamlayabilirsiniz. Unutmayalım ki tesettürlü bayanlar için en önemli aksesuar şallar ve başörtüleridir. Kıyafetin baş tamamlayıcısıdır.

Tesettür Giyimde Moda

Geçmişten günümüze kadınların olmazsa olmaz tutkusudur şık olmak, hatta kendi hemcinsleriyle adı konulmamış bir yarıştır. Muhafazakâr kadınlarımızın tercih ettiği tesettür giyim tarzı da son yıllarda kadınların beğenisine sunulan bol çeşitlilik ve modern kıyafetler ile kadınlar arasında ki şıklık yarışına bambaşka bir boyut getirmiştir. Gelişen teknolojiyle paralel olarak hayatımıza giren mobil uygulamaların sayesinde internetten yapılan alışverişlerle de tesettür tarzı kıyafet çeşitleri geniş kitlelere ulaşabilmektedir. Yoğun talep doğrultusunda birçok ünlü modacının, tasarımlarında ve kreasyonlarında tesettür modası yer almaktadır.

 

Tesettür giyimin, başlıca, gereklerinden olan başörtüsünün, eşarp, bone ve şal çeşitleri, değişik renk ve desenlerde tasarlanarak hanımlarımızın beğenilerine sunulmakta farklı kombinler yapabilmelerine imkân sağlamaktadır. Günden güne gelişen ve zenginleşen tesettür modası, hanımlarımıza, elbise, bluz, gömlek, hırka, tunik vb. günlük kıyafet seçenekleri sunduğu gibi özel günler ve geceler için tasarlanan abiye tarzlarda da çeşitlilik sunmaktadır.

 

Tesettür giyimin vazgeçilmezlerinden dış giyim seçeneklerinde de zengin çeşitlilik göze çarpmaktadır, bunların başlıca ferace, manto, kaban, pelerin, pardösü, trençkot, ceket olarak sayabiliriz. Tesettür modasın da spor yapmak isteyen bayanlarımızda unutulmamışlar, modacılar tasarımlarında ve kreasyonlarında tesettür tarzı eşofman takımlarına yer vermişlerdir. Tesettür modasında hanımların, başlıca aksesuarları olan çanta ve takı vb. objelerde unutulmamış, tesettür kıyafetlerle en güzel kombinleri oluşturacak şekilde tasarlanmışlardır. Tesettür modasın da, hamile bayanlarımız da unutulmamış değişik model ve tarzlarda kıyafet seçenekleri beğenilerine sunulmuştur.

 

Tesettür modası, büyük beden hanımlarımızı da unutmamışlar, tasarımlarında büyük beden kıyafetlere yer vermişlerdir. Tesettür modasın da her genç kızın hayali olan gelinliklerde unutulmamış, farklı, farklı, tasarımlar ile sayısız seçenekte gelinlikler, genç kızlarımızın beğenisine sunulmuştur. Tesettür modasında ki gelişmeler ve çeşitlilik sayesinde, mevsimsel geçişler de düşünülmüş, yaz sıcağına, kış soğuğuna karşı etkili kumaşlarla üretim yapılarak kişisel konfor ve kalite yükseltilmiştir.

 

Beş, on yıl öncesine kadar, pardösü ve eşarptan ibaret olan tesettür modası, artık, büyük ve küçük tüm markaların kreasyonlarında yer almakta, yapılan gösterişli defilelerle hanımların beğenisine sunulmaktadır. Tesettür modasıyla, çeşitli renk ve desenlerde üretilen kıyafetler sayesinde, muhafazakâr hanımlarımız tekdüzelikten kurtulmuşlardır. Yaratılan bu çeşitlilik sayesinde gardıroplarında ki kıyafetler ile farklı kombinler oluşturabilmektedirler.

 

Bu Yıl Tesettür Modası

tesettür elbise

Tesettür bayanlar dini inanışları nedeniyle başlarını kapatmak için kullandıkları bir giysi çeşididir. Dünya üzerinde binlerce din bulunmaktadır ve bu dinler arasında sadece bizim dinimiz yani Müslümanlık dini bayanların tesettür giymesi gerektiğini emretmektedir. Bu nedenle de sadece Müslüman kadınlar tesettür giymektedirler. Tesettürün anlamı örtünmektir.

 

Bu sadece baş örtünmesi olarak algılanmamalıdır. Tesettür baş örtmenin yanı sıra tüm vücudun örtünmesi anlamına gelmektedir. Yani sadece başı örtüp diğer yerler açık kalırsa bu tesettür sayılmaz. Tesettür alışkanlığının kızlara küçük yaşlarda kazandırılması gerekir. Aksi takdirde ileride kızlar tesettür giymekte oldukça zorluk çekebilirler. Tesettür ülkemizde de son yıllara damga vurmuş bir konudur.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarına tesettürlü girmek eskiden yasaktı. Çalışan bayanların çalıştıkları iş yerlerine öğrencilerin de okullara tesettürlü olarak girmeleri yasaktı. Bu konu çok uzun bir süre ülke gündeminde tartışıldı ve sonunda tesettür yasağı tamamen kaldırıldı. Artık tesettürlü bayanlar istedikleri her yere tesettürlü bir şekilde girmekte özgür oldular.

 

            Tesettür modası tıpkı diğer kıyafetlerde olduğu gibi çağa uygun olarak giyinmek anlamına gelmektedir. Moda insanların şu an en çok hangi kıyafetleri tercih ettiğini hangi kıyafetlerin daha revaçta olduğunu belirten hayali bir söylemdir. Modayı genellikle ünlü modacılar belirlemektedir. Tesettürde de tıpkı diğer giysilerde olduğu gibi yıldan yıla moda değişmektedir. Geçen yıl çok fazla giyilen bir elbise bu yıl hiç giyilmeye bilir bu nedenle modayı iyi takip etmek gerekir.

 

Modayı takip etmenin bir diğer zorunluluğu da toplum içinde daha fazla saygı görmektir. Giyim kuşamına özen gösteren çağın gereksinimlerini yerine getiren insanlar daha fazla saygı görürler toplum tarafından. 2015 yılı tesettür modası genellikle bol kesim tuniklerin üzerine renkli eşarpların giyilmesidir.

 

Bu moda şu an tesettürlü bayanlar arasında oldukça popülerdir. Bayanlar hem dini inanışları gereği kapanmakta hem de çağın gereksinimlerine ayak uydurmaktadırlar. Tunikler birçok kıyafet ile daha kombinlenebilir. Bu tuniklere uygun eşarbın takılmasından sonra güzel bir güneş gözlüğü ve sade bir çanta bayanlarda oldukça şık görünmektedir.Tesettür modasını her gün takip ederseniz daha şık görünürsünüz.

 

Tesettürü Tercih Eden Bayanların Genel Olarak Kullandığı Parçalar

tesettür giyim2012 yılından bu yana tesettür modası başlığı altında ilerleyen tekstil sektörünün bu kolu, muhafazakâr bayanların kolaylıkla istedikleri tarz ve modelde kıyafet bulmaları yönünde ilerlemektedir. ülkemizde üniversite bölümlerinde açılan moda tasarım bölümleri ve MEB destekli tasarım ve stilistlik kursları sayesinde yeni gelişen tasarımcılar sayesinde, hayal gücü yüksek kişilerin ortaya çıkardığı modeller ile tesettürlü bayanlar gönül rahatlığı ile kendilerini tamamlayan kıyafetlere sahip olmaktadırlar.

 

Yıllar önce tesettür sadece pardösü, etek ve eşarp ile sınırlıydı. Uzun gömlek ya da tunik olmadığından pantolon tercih edilemezdi. Tesettür alanında isim yapmak isteyen stilistler örneklerinde genellikle vücut hatlarını belli etmeyen, günlük kullanıma uygun olan salaş modeller önerirler.

 

Özel gün için tesettür önerileri sezona ve mevsime göre trend olan renklerin birleşimi ile, isteğe ve modelin türüne bağlı payetler ve boncuklar ile tamamlanan kıyafetlerdir. Genel olarak tek parça elbiselerden oluşan abiyeler balık formda etekler ve peplum bluzlarla da kombinlenebilir. Tesettürlü bayanların iş hayatında kolaylıkla kıyafet bulmaları oldukça zordur. Uzun blazer ceketler, hâkim ve dik yaka gömlekler ve isteğe göre bol veya dar kumaş pantolonlar ile kombinlenebilir.

 

            Tesettür modası tasarımı yapan kişinin kendini giyecek olan kişinin yerine koyarak tasarlaması ile ürünler ortaya çıkar. Bilekte biten kalem etekler şık bluzlar ile kombinlenebilir. Bu modanın kolaylıklardan biride eşarpların yerini alan farklı binlerce modeli olan şallardır. Şallar tek renk ya da desenli olabilmektedir. Kıyafet içerisindeki renk ile ya da zıt renklerle tamamlanabilir.

 

Sosyal medyada açılan online butiklerin kısa sürede takipçisi ve meraklısı çoğalarak, her geçen gün binlere ulaşmaktadır. Kapıda ödeme ve ürünlerin ücreti ve kalitesine göre ücretsiz kargo seçeneği sunan tasarladığı ürünü satan kişilerin her geçen gün çoğalması bayanların evden istedikleri şekilde ayakkabısından şalına kombinlenen parçaların ister hepsini istenirse tek parçanın satın alınmasını sağlar. Modacıların her sezonun rengini modellerinde işlediği genellikle trend renkler arasından pastel tonların daha çok tercih edildiği bilinir.

 

Günlük yaşamda pantolonların gömleklerle tamamlandığı, ince triko hırkaların rengârenk tişört ile birleştirildiği, babet, klasik ya da spor ayakkabıların kombinlerin son noktayı koyan ürünleridir.