Kap Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Alışveriş yapmak biz kadınların asla vazgeçemediği bir şeydir. Yeni bir parça alıp giymek, dolabımıza birkaç farklı parça katıp yenilemek, moda trendlerine uygun olarak giyinmek her bayanın sevdiği şeylerin başında gelir. Modayı bu kadar yakından takip edip çok sevmemize rağmen modası asla geçmeyen kurtarıcı parçalarımız hem bütçemize tasarruf sağlar hem de keyifle giyilebilirler.

 

Son zamanlarda tüm moda akımlarında görmeye başladığımız tesettür kap ise severek kullandığımız parçaların başında gelir. Peki, modası asla geçmeyen, kolayca eskimeyen ve her daim stilini koruyan iyi bir kap seçerken dikkat etmeniz gereken hususları biliyor musunuz?

 

 Kap Seçiminde Kumaş Kalitesinin Önemi

 

 Tesettür kap seçimi yaparken öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken şey kumaşın kalitesidir. Kaliteli bir kumaşın kokusu olmaz. Şayet satın aldığınız kapın kumaşında bir koku varsa bunun anlamı üzerinde kimyasal kalıntısı kaldığıdır. Bunun yanı sıra seçtiğiniz kapın nefes alması önemlidir. Yani suyu içerisine çekecek bir kumaş seçimi yapmalısınız. Bu tarz bir kumaş seçiminde kumaş nefes alabildiği için terletmez. Tesettür kap kumaşı seçiminde bir diğer önemli noktada kumaşın dokunuşudur. Yani dokunduğunuz zaman sert ve kaba bir his mi veriyor yoksa yumuşak ve cildi saran bir dokusu mu var dikkat etmeniz gerekir.

 

 Kap Seçiminde Rengin Önemi

 

Kap seçiminde bir diğer önemli noktada renktir. Lacivert, siyah, kahverengi, gri gibi renklerin sezonu yoktur. Eğer riske girmek istemezsiniz seçiminizi bu renklerden yana kullanabilirsiniz. Ancak zaten bu renklerde bir kapınız varsa sizde biraz daha farklı bir kapa sahip olmak istiyorsanız gülkurusu, mürdüm rengi, zümrüt yeşili, vizon gibi daha farklı renkleri deneyebilirsiniz.

 

 Kap Seçiminde Modelin Önemi

 

Seçeceğiniz kapın modeli de en az rengi ve kumaşı kadar önemlidir. Yine klasik kesimli kap seçerek riskten kaçınabilirsiniz. Eğer sezonluk bir model yerine her daim kullanabileceğimiz bir kap kullanmak istiyorsanız asimetrik kesimlerden uzak durmalısınız. Eğer daha klasik bir görünüm arıyorsanız beli kemerli ya da düğmeli modelleri tercih edebilirsiniz. Sportif bir şıklık yakalamak içinse önden fermuarlı ve kapüşonlu modelleri deneyebilirsiniz.

 

           Tesettür kap her ne kadar çok çeşitli renk ve modellerde karşımıza çıksa da taşıdıkları detayda şıklığınızı tamamlamakta en büyük yardımcınız olabilir. Örneğin klasik kesim bir kapı sezonun trendi olan nakış detayı ile bulabilmek mümkün. Ya da sportif bir kapı kürk yaka ile beraber kullanabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın