Günümüzde Ferace Modelleri

feraceÇok eski çağlardan beri kullanılan bir kıyafet terimi olan Ferace özellikle tesettürlü hanımların en çok tercih ettiği giyim seçenekleri arasında yerini almaktadır. Eski dönemlerde kadınların kendi üstlerini örtmek amacıyla giydikleri elbise bu isimle anılmıştır. Ferace günümüz de farklı kumaşlardan faydalanılarak imal edilmekte olan bir giyim parçasıdır. Ferace imalatında daha çok fantezi ve çuha kumaşlarının kullanımı tercih edilmektedir. Tesettür sektöründe daha çok düz modellerin üretimi tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise bayanlar tarafından daha çok düz ferace modellerinin beğeniliyor olmasıdır.

 

 Feracenin Hangi Modelleri Bulunmaktadır?

 

Farklı model beklentisi içinde olan tesettürlü hanımlar için tesettür giyim firmaları tarafından ayrıca cep ve yaka kısımları işlemeli olan ferace modellerinin de üretimi gerçekleştirilmektedir. Bu modellerin üretimindeki amaç ise her zevkten ve her kesimden insanın zevkine hitap eden ürünler sunmaktır. Ayrıca modaya uygun üretimler gerçekleştirilerek çeşitli modeller de koyu renk tercih daha ağırlıklı olarak edilmektedir.

 

Ayrıca ferace giyim parçalarında bol bedenli ürünlerin imalatının yapılması tesettürlü bayanların tercih etme sebeplerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Ferace genel itibari ile hanımların giymekte olduğu mantolara benzer bir görünüm barındırmaktadır. Ancak mantolardan farklı olarak feraceler daha geniş yakalar barındırmaktadır. Ayrıca bu giyim parçasının uzun olması onu mantodan ayıran en önemli özelliklerden biridir. Ferace kullanımını tercih eden tesettürlü bayanlar, giymiş oldukları diğer kıyafetler ile Feraceleri kombin yapmaktadırlar.

 

 Kombin Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Tesettür kombin yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta parçalar arasındaki renk uyumudur. Renk uyumu olmayan ürün ne kadar şık olursa olsun kişinin çok hoş bir görünüm sergilemeyecektir. Günümüzde feracenin iki farklı modeli öne çıkmaktadır . Bunlardan en çok tercih edileni bol kesim olan modellerdir. Çoğu tesettürlü bayan bol kesim modelleri seçerek hem kilolarını hem de vücut hatlarını rahatlıkla gizleyebilmektedirler. Diğer bir model ise dar kesim olarak üretilen modeldir. Ferace giyim parçalarında özellikle kullanılan kumaş kalınlığının mevsim şartlarına göre uyum sağlaması büyük ölçüde önem taşımaktadır. Sıcak yaz aylarında ince kumaşlı feraceler, kış aylarında kalın kumaşlı ürünler tercih edilmelidir.

 

Bir cevap yazın