Gündelik Ferace Modelleri

feraceTesettür ferace; kumaşı bakımından hem daha rahat hem de daha az dikkat çeken bir tesettür dış giyim ürünüdür. Feraceler tesettürlü kadınların üzerinde uzun süre durduğundan dolayı içinde rahat edilmesi şarttır. Hem gündelik hem de özel gün ve özel organizasyonlar için tercih edilebilecek pek çok model bulunmaktadır. Tesettürlü kadınların sıklıkla kullandığı ise gündelik tesettür ferace modelleri olmaktadır.

 

Gündelik hayat içerisinde kullanacağınız feraceyi seçerken dar olmamasına, kol kısmının sıkmamasına, feracenin boyunun ne çok uzun ne de kısa olmasına, rahat giyilebilmesine ve terletmeyecek bir kumaş yapısına sahip olmasına çok fazla dikkat edilmesi gerekir. Feraceler eşarp ve ya şal ile uyumlu renkte kombinlenmelidir. Bu şekilde şık bir kombin elde edilebilir. Siyah renk feraceler her renk ile harika bir uyum sağlamaktadır.

 

 Nasıl Tesettür Ferace Alınmalıdır?

 

Her tesettür giyim ürünlerinde olduğu gibi gündelik feracede de rahatlığına olduğu kadar şıklığına da özen gösterilmelidir. Tercih edilen feracenin içerisinde şık görünmek için, tesettürlü kadınlar vücut yapısına uygun tercihler yapmalıdır. Vücut üzerinde geniş ve ya daha kilolu gibi görünmesi istenmeyen yerlere dikkat ederek seçim yapılmalıdır. Mesela basen bölgesi geniş olan bir tesettürlü kadın basen kısmından genişleyen ferace modellerini tercih etmemelidir. Bunun yerine daha çok kloş modelleri tercih etmelidir.

 

 Mevsime Uygun Feraceler Tercih Edilmelidir

 

Kış mevsiminde hem daha kalın hem de vücudu daha sıcak tutacak feraceler tercih edilmelidir. Yaz aylarında ise daha ince ve daha geniş kesim modeller tesettürlü kadınları daha serin tutmaya yardımcı olacağı için tercihin bu yönde olması daha faydalı olacaktır. Bahar aylarında ise mevsimlik kumaşlardan olan feraceler satın alınmalıdır.

 

 Namaz İçin Nasıl Feraceler Tercih Edilmelidir?

 

Gündelik tesettür feraceler genellikle namaz kılmak için de kullanılabilir. Namaz kılınacak feracenin kol kısmının çok geniş olmaması gerekir. Çünkü feracenin kol ağzının geniş olursa namaz esnasında kol kısmı açılarak gözükebilir. Yaz mevsiminde kısa kol giyen tesettürlü kadınların namaz için ferace tercihi yaparken buna dikkat etmesi elbette tesettürlü kadınlara kolaylık sağlayacaktır. Fakat uzun kol giyinen tesettürlü kadınların bu ayrıntıya dikkat etmesine çok fazla gerek yoktur.

 

Bir cevap yazın