Giyimde Tesettür Şıklığı

Tesettür, örtünmek anlamına gelir. İnancımızın gereğini yerine getirir ve örtünürüz. Buna istinaden de hatlarımızı gizleyecek, daha uzun ve kapalı kıyafetler tercih ederiz. Kendimizi böyle kıyafetlerin içerisinde hem şık ve hem de rahat hissetmemiz önemlidir. Dolayısıyla, tarzımıza, bedenimize, bize hitap edecek bir tesettür giyim arayışına gireriz. Hem günümüz modasına ve renklerine uygun, hem de kaliteli ve hesaplı kıyafetler bulmak hiç de kolay değildir. Her geçen gün değişen moda anlayışıyla birlikte kıyafet seçiminde zorlanmamız da kaçınılmaz olur.

Zarafet Renklerde

 

Seçtiğimiz kıyafetlerin duruşu, biçimi, bedenimize olan uygunluğu tabii ki çok önemlidir. Fakat bir de renk seçimine dikkat etmek gerekir. Renk seçimi, kıyafeti sıradanlaştırdığı gibi kıyafetinize derin bir şıklık da kazandırabilir. Buna dikkat ederek tercihlerimize yön vermemiz gerekir. Örneğin; sıcak veya soğuk havalar, yahut üzerimizdeki parçaların birbirine olan uyumu göze hitap edecektir. Her yıl yaz veya kış mevsimlerinde genel olarak moda olan, ön plana çıkan renkler vardır. Bunların birbirleriyle uyumlu bir şekilde kombini şıklığınızı da öne çıkartacaktır. Özellikle son dönemlerde abiye tesettür kıyafetlerinde pastel tonlar tercih edilirken, yazlık tuniklerde ise daha canlı, nakışlı ve süslü modeller tercih edilir hale gelmiştir. Renklerin doğru kullanımıyla şıklığınızı tamamlamanız kaçınılmazdır.

Tarzınızı Yansıtın

 

Giyim tarzı da renk seçimi gibi kişinin karakterini, iç dünyasını yansıtır. Kimi zaman kendimizi daha enerjik, sportif kıyafetler içinde görmek isterken, kimi zaman da daha sade, daha şık olmak isteyebiliriz. Ruh halimize göre değişkenlik gösteren bu gibi durumlarda kıyafetlerimizi dolabımıza kombin yaparak asmak doğru bir tercih olacaktır. Kombin yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli husus, parçaların bütünlüğüdür. Yani, birbiri ile tercih edilecek parçaların uyumlu olmasıdır. Renk uyumu yanı sıra; duruş, kumaş uyumları da son derece önemlidir. Ayrı ayrı iki rengi beğeniyor olmamız, bu iki rengin bir arada yakışacağı anlamına gelmeyebilir. Ya da pek hoşumuza gitmeyen bir renk, bir başka renkle harika bir ahenk yakalayabilir. Moda hayatımızın bir parçasıdır. Doğru seçimler yaptığımız takdirde tesettür şıklığında da her zaman bir adım önde olmamız mümkündür.

 

Bir cevap yazın