Giyim Şekli Bizi Tanıtır

M.D.H - Bisiklet Yaka Peplum Elbise MDH6352 Haki (1)Bizi tanıtan giyim şekli nedir? Bu soruya rahatlıkla tesettür giyim diyebiliriz. Binlerce yıllık geçmişi olan, Anadolu kadınlarının geleneksel giyim tarzının temeli olan tesettür giyim, bizi tanıtan ve özümüz olan bir modadır. Avrupa giyim tarzı sonradan gelen ve Avrupa’yı temsil eden bir giyim tarzıdır. Bu nedenle, tesettür giyim için, ‘korunması gereken değer’ diyebiliriz.

 

TESETTÜR GİYİM ÖZ KÜLTÜRÜMÜZDÜR VE SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

Tesettür giyim modelleri, bizi tanıtmaktadır. Etek, bluz, ferace, abiye, tunik, pardesü ve kaban gibi tesettür giyim modelleri, eski tesettürün devamıdır. Eskilerin fistanı, bu gün ferace olarak tanınmaktadır. Başörtüsü, yazma, türban, çarşaf başlığı ve şal gibi ürünlerle akrabadır. Avrupa kültürünün baskısına karşı, tesettür giyim tarzı korunmalıdır.

 

MODEL VE TASARIM OLARAK SÜREKLİ YENİLENMEKTEDİR

 

Modeller çok çeşitlidir ve tasarım bakımından da binlerce renk tesettür giyim modelleri üretilmektedir. Başörtüsü ile takım olan ferace ürünleri, takım oluşturmaktadır. Takım olan tesettür giyim modası, etek gibi ürünlerle takımdır. Pardesü modelleri başörtüsü modelleri ile takımdır. Tasarım bakımından üretilen binlerce renk ve desen, hızlı ve etkili bir şekilde üretilmektedir. Başörtüsü ve ferace ürünlerinin uyumlu modelleri, kullanıcılar bakımından son derece farklılık arz etmektedir. Günlük giyilebilen ferace ürünler, içeri giyim tarzıdır. Dışarıda ise pardesü ve kaban giyim modelleri tercih edilmektedir. Başörtüsü, türban ve şal gibi ürünlerde takım olmaktadır. Muhafazakâr giyim tarzı, tesettür giyim kategorisine girmemektedir.

 

YENİ MODELLER, BİNLERCE RENK SEÇENEĞİ

 

Yeni modellerle üretilen tesettür giyim modelleri, online sitelerde, kısa zamanda tükenmektedir. Renklerin ve modellerin uyumu, özel olarak tasarlanmaktadır. Renk bakımından yeni tonlar, etek, ferace, bluz, etek, kap ve kaban gibi birçok tesettür giyim ürünlerinde uygulanmaktadır. Pardesü ve başörtüsü modellerinin takım olması, tesettüre uygundur.

 

KIŞLIK ÜRÜNLER KALIN, YAZLIK ÜRÜNLER İNCE KUMAŞTAN ÜRETİLMEKTEDİR

 

Kışlık ürünlerde, kadife, yünlü ve polar gibi kumaş çeşitleri kullanılmaktadır. Yazlık ürünlerde ise, penye, keten ve benzeri kumaşlar kullanılır. Kış aylarında sıcak tutma, yaz aylarında serin tutma, esas alınmıştır. Bu nedenle, her mevsimde rahat edebileceğiniz giyim modelleri üretilmiştir. Kısa zamanda üretilen ve online sitelerde kısa zamanda satışa sunulmaktadır.

Bir cevap yazın