Tesettür Giyim Kreasyonunda Favori Parçalar

En güncel ve dikkat çeken modelleri ile birlikte tasarlanmış modellerin yer aldığı olan tesettür giyim modası, yeni sezona başarılı bir giriş yapıyor. Farklı her zevke yanıt veren tesettür giyim modası, her zaman sıra dışı olmayı başarıyor.

2020 Yılı Tesettür Elbise Modelleri

Giyimine önem veren kadınlar için her zaman önemli bir yere sahip olan tesettür elbise modelleri, 2020 yılında da iddialı modelleriyle fark yaratıyor. Kullanılan modern detayları ile hayatın her yerinde karşımıza çıkan tesettür elbiseler, rahatlığıyla da bakışları üzerine çekiyor.

Tesettür elbise modasında her vücut tipine yanıt verecek tasarımlar yer almaktadır. Özellikle bel kısmında aşağıya doğru genişleyen tesettür elbise modelleri en çok tercih edilen parçalar arasında yer alıyor. Bu yılın tesettür elbise modelleri ile kendinizi rahat hissederken şıklığınızla da fark yaratabilirsiniz.

Dış Giyimin Vazgeçilmezi Tesettür Kap Tasarımları

Günün her anı şık görünmenizi sağlayacak olan tesettür kap modelleri, daha şık ve modern tasarımları ile sizlerin karşısına çıkıyor. Çok rahat bir kullanıma sahip olması nedeni ile bayanların favori parçaları arasında yer alan kap modelleri, farklı yaş grupları için en ideal çözümleri sunmaktadır.

Günlük hayatta spor tasarımlarının tercih edildiği tesettür kap modelleri, fermuar ya da kuşak benzeri detaylar ile kullanılabilmektedir. Canlı renk ve desenlere sahip olan modellerinin özellikle genç kesim tarafından tercih edildiği tesettür kaplar, her zaman zerafetinizle ön plana çıkmanızı sağlıyor.

Kış Ayları İçin En Şık Kaban Modelleri

Zorlu kış şartlarına en uygun kalınlıkta kumaşlarla tasarlanan tesettür kaban modelleri, yine en iddialı tasarımlarıyla hayranlık uyandırıyor. En kullanışlı modelleri ile bu sezon karşımıza çıkan tesettür kaban modelleri, günlük hayatta olduğu kadar özel davetlerde de pratiklik kazandırmaktadır.

Herkesin tarzına ve zevkine uygun modellerinin yer aldığı tesettür kaban kreasyonu, kürk detaylı tasarımları ile de içinizi ısıtıyor. Özel kombinler hazırlarken de size iddialı bir duruş katan kürk detaylı kabanlar, yılın favori renkleri ile vitrinlerdeki yerini almıştır.

Tesettür kış modasında her zaman ilk sırada yer alan kaban tasarımları ile siz de ayrıcalıklı kombinlere imza atabilirsiniz.

Giyim Şekli Bizi Tanıtır

M.D.H - Bisiklet Yaka Peplum Elbise MDH6352 Haki (1)Bizi tanıtan giyim şekli nedir? Bu soruya rahatlıkla tesettür giyim diyebiliriz. Binlerce yıllık geçmişi olan, Anadolu kadınlarının geleneksel giyim tarzının temeli olan tesettür giyim, bizi tanıtan ve özümüz olan bir modadır. Avrupa giyim tarzı sonradan gelen ve Avrupa’yı temsil eden bir giyim tarzıdır. Bu nedenle, tesettür giyim için, ‘korunması gereken değer’ diyebiliriz.

 

TESETTÜR GİYİM ÖZ KÜLTÜRÜMÜZDÜR VE SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

Tesettür giyim modelleri, bizi tanıtmaktadır. Etek, bluz, ferace, abiye, tunik, pardesü ve kaban gibi tesettür giyim modelleri, eski tesettürün devamıdır. Eskilerin fistanı, bu gün ferace olarak tanınmaktadır. Başörtüsü, yazma, türban, çarşaf başlığı ve şal gibi ürünlerle akrabadır. Avrupa kültürünün baskısına karşı, tesettür giyim tarzı korunmalıdır.

 

MODEL VE TASARIM OLARAK SÜREKLİ YENİLENMEKTEDİR

 

Modeller çok çeşitlidir ve tasarım bakımından da binlerce renk tesettür giyim modelleri üretilmektedir. Başörtüsü ile takım olan ferace ürünleri, takım oluşturmaktadır. Takım olan tesettür giyim modası, etek gibi ürünlerle takımdır. Pardesü modelleri başörtüsü modelleri ile takımdır. Tasarım bakımından üretilen binlerce renk ve desen, hızlı ve etkili bir şekilde üretilmektedir. Başörtüsü ve ferace ürünlerinin uyumlu modelleri, kullanıcılar bakımından son derece farklılık arz etmektedir. Günlük giyilebilen ferace ürünler, içeri giyim tarzıdır. Dışarıda ise pardesü ve kaban giyim modelleri tercih edilmektedir. Başörtüsü, türban ve şal gibi ürünlerde takım olmaktadır. Muhafazakâr giyim tarzı, tesettür giyim kategorisine girmemektedir.

 

YENİ MODELLER, BİNLERCE RENK SEÇENEĞİ

 

Yeni modellerle üretilen tesettür giyim modelleri, online sitelerde, kısa zamanda tükenmektedir. Renklerin ve modellerin uyumu, özel olarak tasarlanmaktadır. Renk bakımından yeni tonlar, etek, ferace, bluz, etek, kap ve kaban gibi birçok tesettür giyim ürünlerinde uygulanmaktadır. Pardesü ve başörtüsü modellerinin takım olması, tesettüre uygundur.

 

KIŞLIK ÜRÜNLER KALIN, YAZLIK ÜRÜNLER İNCE KUMAŞTAN ÜRETİLMEKTEDİR

 

Kışlık ürünlerde, kadife, yünlü ve polar gibi kumaş çeşitleri kullanılmaktadır. Yazlık ürünlerde ise, penye, keten ve benzeri kumaşlar kullanılır. Kış aylarında sıcak tutma, yaz aylarında serin tutma, esas alınmıştır. Bu nedenle, her mevsimde rahat edebileceğiniz giyim modelleri üretilmiştir. Kısa zamanda üretilen ve online sitelerde kısa zamanda satışa sunulmaktadır.

Giyim Sektörünün Parlayanları

kombin1Perakende sektörü her geçen yıl büyüyor. Bizler için artık hava, su ve yemek kadar lazım olan bir gereksinim daha var o da giyim. Her gün onlarca ciro yapan mağazaların çoğu giyim üzerine çalışıyor. Tarihe biraz baktığımızda giyim konusunun insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan bir araştırmaya bakıldığında 650.000 yıldır insanların giyimi kullandığı varsayılmaktadır.

Diğer yapılan araştırmada ise giyim in Neolitik Çağdan daha önce kullanıldığı düşünmektedir. Giyim için kullanılabilecek en güzel tarif ise bizim ilk evimiz diyebiliriz. İlk insanları düşündüğümüzde giyim yerine yaprak kullanır daha sonra ise hayvan derilerini kullanarak vücutlarını dış etkinlerden giyinerek korumayı başarmışlar. Giyimi doğal koşullardan kurtulmak içinde kullanmışlar. Sonunda da gelişerek ve yenilenerek şimdiki boyutlarını almaya başlamış.

Şimdiki zamanlarda ise giyim; kişinin zevkini, tarzını ve moda anlayışını da temsil eder. İnsanlar üzerinde büyük önem taşıyan giyim, kışın hipotermiyi önlemek için, yazın ise yakan güneşin sıcaklığında korunmamızı sağlar. Giyim insanı doğal yollardan yaralayabilecek ortamlardan korur. Sıyrıklardan, kesiklerden ve hastalıktan korur. Kimi zaman bir doktoru, mikrop yayan bir hastadan korur (maskesi sayesinde), kimi zaman polisin üstündeki çelik yelek onu bir kurşundan korur, kimi zaman yağmurda ıslanmaktan, kimi zaman da insanların bizlere karşı oluşabilecek önyargılarını ekarte eder.

Giyim aslında kişinin karakteri, mesleği, siyasi ve dini görüşü gibi birçok konuda bize bilgi verir. Polisleri üniformalarından, bankacılar klasik giyimlerinden, sporcuların spor giyimlerinden. Giderek gelişen ve değişen dünyada her ülkenin kendi standartlarına göre giyim tarzları vardır. Bazı kıtalarda birbirinden olabildiğince zıt giyinirler, bazılarında ise birbirlerine çok benzer giyinirler (İran, Irak vb gibi). Kimi ülkelerde kara çarşaf ile dolaşırken kimisinde de mini elbise veya şortlarla dolaşılır. Bu tamamen bulunduğunuz ülkenin etnik ve sosyokültürel yapısından kaynaklanır. Fakat zaman ilerledikçe ve alınan eğitimlerle kişi ömür boyu ne giymek istediğine karar verir. Giyimiyle beraber, olmak ve görünmek istediği kişi olur insan. İnsanları birçok yönden koruyan, geliştiren ve farklı gösteren giyim bulunduğumuz çağda da birçok şeyi değiştirmektedir.

Moda Ve Tesettür

giyim4Ülkemiz de tesettürlü bayanların sayısı her geçen gün artmakta. Bu durumla beraber tesettür modası ifadesi hayatımıza girdi. Ticari açıdan yeni bir pazar da açılmış oldu. Çünkü kapalı bayanlar da en az açıklar kadar giyimine özen gösteriyor ve kıyafetler için para harcamaktan kaçınmıyor. Bu talep karşısında sadece tesettür kıyafetler tasarlayan, satan markalar ortaya çıktı. Hatta birçok tasarımcı çizdiği tesettür elbiselerinin çok satmasıyla aranan isimler oldu.

Tesettür modası, temelde örtünmeyi esas alan bir moda anlayışıdır. Amaç örtünmek olunca bol kesim tasarımlar ön planda oluyor. Bu amaçla robalı, kloş gibi fazlaca kumaşın kullanıldığı modeller en çok tercih edilenlerden oluyor. Tesettür giyimde sadece bol kıyafetler yok elbette, dar kesim pantolonların üzerine tunik giymek son bir iki yıldır genç kızların tercihi oldu. Diz altına kadar gelen uzun ve dar kesim gömlekler yine aynı boy yeleklerle kombin ediliyor.

Tesettür giyimde en çok dikkat edilmesi gereken nokta eşarp ya da şal seçimidir. Kombinlerin yıldız parçası olan başörtüleri kesinlikle giyilen kıyafetlerle uyum içinde olmalıdır. Bu konuda da her geçen gün seçenekler artıyor. Her ton renkte bulunabilen eşarp ya da şallarda aklınıza gelebilecek tüm desenler yer almakta. Üstelik aynı başörtüsünü farklı bağlama şekilleriyle farklı kombinler için de kullanabilirsiniz.

Dış giysisi, yani kap, pardösü, ferace, yelek giymeden dışarı çıkmayan bayanlar var. Onlar da çok şanslı, çünkü çeşit çeşit renk ve modeller bu kıyafetlerde de sıkça görülüyor. Şık olmak isteyen tesettürlü bayanlar aksesuar olarak büyük bilezikler, güneş gözlükleri ve renkli kolyeleri tercih ediyor. Daha önceleri daha çok düz ayakkabıları kullanmayı seçen kapalı bayanlar tercihlerini artık topuklu ayakkabılardan yana kullanıyor.

Tesettür giyimde kadınların en çok ilgisini çeken şüphesiz abiye giyimi olacaktır. Bazıları bir servet tutarında olan abiye kıyafetlerle kapalı bayanlar katıldıkları organizasyonlarda ilgileri üzerlerinde toplamayı başarıyorlar. Abiye elbiselerde iki parça gibi görünen, üst kısmı bel bölgesine oturan, etek kısmı ise yarı ya da tam kloş olan elbiseler çok fazla alıcı buluyor. Payet, taş ve tüller abiyelerin şıklığına şıklık katıyor.

Kombin Önerileri

kombin1Öncelikle kombin kelimesi ne anlama gelir biraz bundan bahsedeyim. Kombin; kombinasyon kelimesinin kısaltılmış halidir, anlamı ise birbirinden farklı kıyafetler, aksesuarlar vb. ürünler arasında seçme yapılarak uygun ve herkesin kendi tarzına özgü bir görünüm elde etmesine kombin ( kombinasyon ) denir. Kombin aslında bir diğer açıdan kendi tarzını kendin yarat anlamına geliyor. Kombin yapmak, değişik renkler de ayakkabılar, elbiseler, pantolonlar, çantalar ve hatta takı çeşitlerini de içine katarak kişinin kendine özgü tarzını en doğru şekilde yansıtma biçimidir. Kombin yapmak özellikle bayanlar için çoğu zaman büyük bi karmaşa haline gelebilir. Herkes kendi tarzını ve kendi modasını kendi yaratır tabi en uygun ve en doğru şekilde.
Giyim konusunda kombin yapmak sosyal paylaşım sitelerinde, dergilerde tv programlarında kıyafet ve takı tarzlarını görebiliyor ve fikir edine biliyoruz. En iyi kombini yapmak için kendimize en çok yakışanları giymek önemlidir. Öncelikle kıyafet seçimimizde vücut tipimize oturacak kıyafetler seçmeliyiz. Bunun yanı sıra bu tür kıyafetleri seçerken vücudumuzun kötü görünen bölgeleri gizlemek oldukça önemlidir. Birçok kişi ince, zayıf görünmek için simsiyah giyinmeyi tercih ederler lakin buna gerek yoktur. Daha çok detaylı kıyafetler seçerek yani fazlalık olarak gördüğünüz bölgeleri ufak detaylarla kapatarak vücut tipinizi daha estetik gösterebilirsiniz.

Kombin yaparken sezon trenlerini ve renklerini muhakkak takipte olmamız ve bilmemiz gerekir. Kombinlerde renkler oldukça önemlidir. Baştan sona tek renk kıyafetler tercih edilmemelidir. Farklı ve doğru renk seçimleri önemlidir. Birbirlerine uyumlu renkleri bir araya getirerek kombin yapmalıyız. En fazla 2 veya 3 renk kullanmamızda fayda var aksi taktirde renk karmaşası yaşanabilir bu nedenle tonsürton kullanırken kombinlerde kontrast renkleri de bir arada kullanabiliriz. Desenli kıyafetleri seviyor ve tercihimiz bu yönde ise örneğin; desenli bir etek giydik mutlaka üstümüze tercih ettiğimiz kıyafet düz ve desensiz olmalıdır aksi takdirde desen karmaşasına yol açar ve kötü bir görünüm elde edebiliriz.

Kombin yaparken sahip olduğumuz kıyafetleri iyi ayırt etmeliyiz. Gideceğimiz yer, zaman, mekân ve konsepti göz önünde bulundurarak tercih yapmalıyız. Günümüzde renk tonlaması çok fazla önem taşımasa da zıt renkler kullanılsa dahi yine de birbirlerini tamamlayan renkler kullanılmalı. Bütün modacılar günümüzde renk uyumunu çok demode bulurlar. Biz yine de renk uyumuna oldukça dikkat etmeli kombinlerimizde zıt renkler kullanacaksak bile birbirleriyle uyumlu ve renk geçişi uygun olmalıdır.

Tarihten Bugüne Değişen Giyim

elbise2Tekstil dünyada yeri asla sarsılmayacak bir sektördür. Hatta her geçen gün artan insan nüfusu, gelişen teknoloji ve modayı takip etme isteği giyim sektörünün gelişmesini ve genişlemesini zorunlu kılmaktadır. Kıyafetlerin tasarımı, dikimi ve satımı birçok kişi için iş olanağı sağlamıştır. En başta açıklığı örtmek için bir gereksinim olan giyim, şuan ticaretin en etkili kollarından birini oluşturuyor.

İnsanlar teknolojinin olmadığı devirlerde hayvan derilerinden kendilerine giysiler yapıyorlarmış. Yünlerden iplik yapmaya başladıklarında bitkileri de iplikleri boyamada kullanmışlar. Daha sonra pamuk ekimi ve pamuklu kumaşlar derken giyim için seçenekler artmış. İnsan eliyle tek tek hazırlanan giysiler dikiş makineleri ve daha sonraki dönemde tekstil makineleriyle seri bir şekilde üretilmiş.

Giyim sektörünü çok çok ileriye götüren etken elbette ki modadır. Çünkü modayla beraber giyim, sadece bir ihtiyaç olmaktan çıkmıştır. İki üç elbiseyi kirlendikçe değiştirerek giyme döneminden her gün ayrı, her yerde ayrı giysi giyme dönemine geçilmiştir. Bulunduğu ortama uymak belki de oradaki en dikkat çeken kişi olmak için insanlar modayı takip ederler.

Moda, sürekli değişen ve kendini yenileyen bir oluşumdur. Günümüzde geçmişe dönüşlerle kendini tekrarlayan bir yapısı da vardır. Her ülkenin kendine has bir modası vardır. Bazen bu dünyaya hâkim olan bir modaya dönüşebilir. Zamanında ülkemizde de Fransız, İngiliz modaları kendilerine yer bulmuştur.

Giyim sektörü çeşitli akımlardan çok kolay etkilenen bir sektördür. Retro, Vintage, Pop Art, Bohem, Punk, Rock gibi sayılabilecek birçok akım giyime yön vermiştir. Üstelik aynı zamanda da olabilir ancak çoğu farklı zamanlarda gündeme getirilmiş. İnsanların ilgilerini farklı tarzlara yöneltip, ticari kar gütmek hedeflenmiştir. Satışların arttırılması için rol model kabul edilen kişiler de kullanılmış. O kişilerin tarzında üretilen giysiler çok satmıştır. Ya da kendi üretimlerini onlara giydirerek yine aynı etkiyi elde etmişlerdir.

Birçok kurumun kendilerinin belirlediği bir giyim yönetmeliği vardır. Devlet kurumlarında da özel sektördeki iş yerlerinde de bu durum değişmez. Çünkü çalışanların giyimi kurumun ya da iş yerinin ciddiyetini ortaya koyacaktır. Yani hayatımızın hangi alanında olursa olsun giysilere genel ve özel birçok anlam yüklenmiş ve hayatımızın önemli bir parçası haline getirilmiştir.

Giyim-Kuşam Alanında Kombinasyonun Önemi

    pileli-selvim-kombin-60880-laci-47375-88-O  Özellikle son dönemde hayatımıza giren ve oldukça dilimize dolanan kombin kelimesi, farklı parçaları birbiriyle uyumlu hale getirerek, düzenli bir ahenk yakalamayı simgelemektedir. Bu anlayış özellikle giyim-kuşam konusunda ağırlıklı olarak kendisini göstermektedir. Modanın yaşantımıza etkileriyle birlikte artık bu uyuma daha bir dikkat eder olduk. Stil çalışmalarında olmazsa olmaz olan bu uyum konuları tarzına düşkün olan kişilerin daha bir ilgi alanı olmaktadır.

 

Biraz kombin önerilerinden bahsedecek olur isek; sadece renk ya da model uyumlarını yakalamak olarak anlaşılmamalı. Bazen farklı parça ve renklerin de bir araya getirilmesi ile de şık başarılı kombinasyonlar oluşturulabilmektedir. Yani esas olan, bu anlayış da göze hitap edecek, göz zevkini tırmalamayacak, şık ve tarz bir görünüme sahip olmak anlayışından ibarettir. Örneğin; aynı renk çanta ve ayakkabı ikilisi, günümüzde moda kurallarından kalkmış, ayakkabı ve çantayı farklı renklerde kombine ederek bu parçalarının her birini tabiri caizse patlamak kuralı moda olmuştur.

 

Yine tepeden tırnağa tek bir renge bürünme uyumu moda tasarımcıları tarafından eleştiri konusu olarak ortadan kaldırılmış ve farklı renklerdeki parçaları bir araya getirmekle işte burada kombinasyon çalışmalarının da etken olduğu ve başladığı nokta olmuştur. Tek renk kombinasyonlarını sadece siyah ve kırmızı kaldırırken diğer renk giyim-kuşam ve aksesuarlar her bir parçanın aynı renk kullanılması rüküşlüğe giden bir stil halini almıştır.

 

Stil ve tarz sahibi bayan ya da erkekler ki aslında bayanlar bu konuya daha dikkat etmektedirler, uyumu yakalayabilmek adına biraz moda dergilerini karıştırarak, biraz moda bloglarını gezerek ve TV de moda programlarını izleyerek başarılı styling çalışmaları yapabilir ve şıklığın temsilcisi olabilirler.

 

Aslında bu birazda kişilerin zevk ve tercihleri ile alakalıdır. Kişiler araştırma, örnekler ve kendi içlerindeki yansımaları giyimlerine yansıtarak kendilerine has bir tarza sahip olabilirler. Kombinasyonlarda başarılı olabilmek için illa modacı olmaya gerek yok. Zevk ve stil sahibi her kişi ve birazda modayı takip ediyor ise, en zor parçaları dahi bir araya getirerek, uyumlu, şık ve dikkat çeken stillere sahip olabilirler. Unutmayın! Uyum her alanda güzel ve çekicidir.