Geçmişten Günümüze Tesettürün Değişimi

tesettürBirçok giyim tarzını içinde bulunduran moda geçmişte günümüze kadar bu giyim tarzı ile ilgili birçok değişiklik ve yenilik göstermiştir. Modanın içinde bulundurduğu bu giyim tarzı kendine her geçen gün yeni bir değişiklik ekliyor. Bu yüzden günden güne tercih oranının arttığı gözler önüne seriliyor. Tesettür parçalarının günümüze uyarlanması eskiye göre değişik modellerin ortaya çıkması yenilenebilir bir giyim tarzı olduğunu gösteriyor. Her ne kadar çeşitli giyimler yeni tarzlar oluşsa da bu giyim üzerinde olan ilgi odağı dağılmıyor.

 

 Tesettürün Giyim Örnekleri

 

Bu giyimin parçalarının bir avantajı, her zaman aynı boyut ya da benzer parçaların kullanılmak zorunda olmamasıdır. Örneğin; etek giymekle sınırlı bir giyim olmayışı tercih edilmeme ihtimalinin önüne geçebiliyor. Vücuda tam yapışmayan pantolonların yanı sıra dar pantolonlar üzerine uzun tunikler hatta genç kesimin tercih ettiği üzere sweatler giyilebilir. Genel olarak başörtüsüne daha çok önem veriliyor olması başörtü modellerinin çoğalmasına neden oluyor. Eşarp, şal gibi modellerin günümüz modasına uygun modellerinin üretilmesi kıyafet kombinine uygun hale gelmesi de şık bir görünüme sahip olmayı bizlere sunuyor. Uzun tuniklerin yanı sıra gömlek uzun elbise gibi şık ürünler rengi ile uyumlu başörtüleri ile birleştiğinde günümüz modasını yakalamış bir kombin elde edebilirsiniz.

 

 Davete Göre Kombin

 

Mesela özel bir akşam için şık kombin oluşturacak olursak vücut yapısına uygun canlı renklerden ya da tek bir renkten oluşan ayak bileklerine kadar uzanan kumaş bir elbise tercih edilebilir. Tabi bu elbiseyi taşıyabilecek ve şıklığını ortaya çıkarabilecek yüksek bir ayakkabı ile bu modanın bütünlüğünü yakalayabilirsiniz.

 Renk Uyumu

 

Tesettürde parçaların birbirleri ile parça uyumları ile birlikte renk uyumları da tesettür modasının tercih edilmesini ve beğenilmesini arttırabilir. Örneğin; çok karmaşık renklerin tercih edilmesi birçok tarzda şık görünüme kavuşmayı engelleyebiliyor. Zıt renklerin ya da birçok rengin bir arada olması hem karmaşık bir görünüm hem göz yorucu bir görsel oluşturabildiği için daha çok uyumlu, sade, ten rengi ile uyumlu renklerin tercih edilmesi kıyafet bütünlüğünü de daha çok ortaya çıkararak şık bir görünüm oluşmasını sağlayabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın