Feracelerin Günlük Yaşamda Yeri

feraceTesettürü benimsemiş kadınların büyük bir bölümü günlük yaşamda rahat kıyafetleri seçmektedir. Rahat kıyafetler genel olarak salaş olmakta ve vücudun nefes almasına olanak tanımaktadır. Tesettür giyimde kadınların vücudunun neredeyse tamamının kapalı olmasından dolayı kumaşın tiril tiril olması ve hava alması gerekmektedir. Kadınlar en çok buna önem vermektedir. Kumaş özellikleri tesettür giyimde en çok dikkat edilen noktalardandır.

 

 Feracelerin Kumaşları Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettür giyimde kadınların vücutlarının belirli kısımları tamamen kapalıdır. Bu durum özellikle yaz aylarında terlemelere sebep olmakta ve kimi zaman görünümle de kadınları zor duruma sokmaktadır. Özellikle yaz aylarında da kumaşı normal kumaşlara göre daha ince dış giyim ürünleri tercih edilmelidir. Bu durumda da ferace modelleri en çok tercih edilenler sırasında üst sırada yer almaktadır. Ferace modellerinin kumaşları ince ancak iç göstermeyen, yaz aylarında açık tonlarda kış aylarında ise koyu tonlarda tercih edilmelidir. Terletmeyen ve hava alan kumaşlardan olmasına özen gösterilmelidir.

 

 Mevsimlik Feraceler

 

Feraceler mevsime göre üretilmektedir. Her feracenin mevsime göre özel kumaşı bulunmakta ve tasarım renkleri de buna göre belirlenmektedir. Yaz aylarında tercih edilen feracelerin kumaşları genellikle atlas ve ince pamuklu kumaşlar olurken kış aylarında ise kalın pamuklu kumaşlar, çuha ve kaşmir gibi yünlü kumaşlar kullanılmaktadır. Kış aylarında kullanılan feraceler genel olarak manto ya da pardösü gibi dış giyimin yerine tercih edilmektedir.

 

 Feracelerin Gündelik Yaşamda Kullanımı

 

Feraceler kolay ve rahat kullanımı sayesinde gün içerisinde kadınların kurtarıcısı rolündedir. Yaz mevsiminde kadınlar feracelerin altına oldukça ince parçalar giyinmekte ve üzerlerine feraceleri almaktadırlar. Hem sıcaktan korunmakta hem de tesettür giyim tarzına uygun giyinmektedirler. Ayrıca feracelerin birçoğu uzun olmasından dolayı altında her renk ve çeşitte giyinilen kıyafeti göstermemekte ve renk karmaşasına engel olmaktadırlar.

 

 Şık Feraceler

 

Feraceler yalnızca gündelik yaşamda giyinilmemektedir. Aynı zamanda özel davetlerde ve düğünlerde, hac ziyaretinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu feraceler gündelik feracelere göre daha farklı üretilmektedir. Özellikle şıklık yarışında feraceler en büyük dikkati çekmektedirler. Geniş kolları ve ışıltıları olan feraceler özel davetlerde kadınların en büyük tercihleri arasındadır.

 

 

Bir cevap yazın