Ferace, Tesettür Giyimde Tamamlayıcı Kıyafettir

feraceFerace genellikle tesettür dilinde dış giyim şeklinde yorumlanmaktadır. Ferace kapalı kadınlar için dış giyim çeşididir. Eskilerden günümüze kadar farklı model ve kullanım şekilleri ile gündelik kıyafetler arasında yer almakta iken, günümüzde modanın gelişmesi ve tesettür kıyafetlerdeki stil değişiklikleri sayesinde farklı modeller ve renklerde bulunmaktadır. Son yıllarda muhafazakar giyinenlerin gözde bir giyim tarzı olmaya başlamıştır. Genç tesettür giyen bayanlar dışarı çıkarken veya gündelik olarak evde sıklıkla feraceyi tercih edilmektedir.

 

Son zamanlara tesettür modası iyice güçlenmektedir. Büyük markalar ve tasarımcılar tesettür piyasasının gücünü fark etmişlerdir. Günümüzde kreasyonlarında tesettür giyime ve bu giyim tarzında da en çok feraceye yer vermeye başlamışlardır. Çünkü hazırlanması en kolay kıyafetler arasında yer almaktadır. Spor bir ayakkabı ile dahi giyinebilme rahatlığı sağlar. Aynı zamanda kapatıcı ve hataları gizleyici özelliğe sahiptir.

 

 Ferace Nerelerde Giyilir?

 

Ferace genellikle dış giyim olarak görülen bir giysidir. Bunun yanında ferace kış aylarında pardösü altına da giyilebilir. Genelde ferace, yaz aylarında ve bahar aylarında rahatlığından dolayı çok sık tercih edilir. Zamanın modası olan feraceler değişik mekanlarda palto, mont ve pardösü altına da giyilerek yeni bir trend haline gelmiştir. İnce ve kalın kumaşlardan üretilerek her mevsime uygun modeli bulunmaktadır. Feracenin ne şeklide giyileceğini aslında kadınlar çok güzel örnekler kullanarak gösterirler. Bilinen en büyük moda akımı kişinin kendine yakışanı giymesidir. Bu nedenle ferace giyim konularında ferace kombinleri ile göz kamaştırmaktadırlar.

 

 Ferace Nasıl Kombinlenir?

 

Oldukça sade fakat oldukça asil duran ferace modelleri değişik isimlerle de anılmaktadır. Bu isimler ferace elbise, tunik ve kaptır. Bazı feraceler tuniğe benzerken, bazı feraceler de elbiseye benzemektedir. Çoğu ferace daha çok kap ve pardösü görünümündedir. Spor feraceleri genelde genç tesettürlü kadınlar sevmektedir. Topuklu ayakkabılar kesinlikle tesettüre uygun ayakkabılar değildirler. Feracenin altına topuklu ayakkabı giyilmemelidir.

 

Günlük dışarı kıyafetlerinin üzerinde alınan feraceler, tek başına da rahatlıkla kullanılabilir. İnce bir bluz veya gömlek üzerini tamamlayıcı özelliği bulunur. Her tesettür kıyafette olduğu gibi feraceler de en uygun eşarplarla ve ayakkabılarla tamamlanmalıdır.

 

Bir cevap yazın