Ferace Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

feraceTesettür giyimin vazgeçilmez parçalarından biri olan ferace modelleri tesettür giyiminde çok sık tercih edilmektedir. Fakat tesettürlü olan hanımların ferace modellerini tercih ederken dikkat etmesi gereken bazı konular söz konusudur. Tesettürlü olan bayanlar bu konulara dikkat etmeleri halinde ferace seçimlerini hem tesettüre daha uygun olarak seçebilir hem de daha rahat kombinler oluşturabilme imkanına sahip olabilmektedirler.

 

 Ferace Vücut Hatlarını Kapatır Nitelikte Olmalı

 

Tesettürlü bayanlar için bir dış giyim seçeneği alan ferace vücut hatlarını kesinlikle kapatıcı bir nitelik barındırıyor olmalıdır. Ferace seçimi yapılırken, dikkat edilmesi gerekli olan en önemli konu, seçilen feracenin dar kesimli, olmaması ve son derece rahat hissettirmesidir.

 

 Kumaşı Serin Ferace Modelleri Tercih Edilmeli

 

Çoğunlukla tek renk ve uzun bir giysi olan ferace, giyim seçeneği ile kombin yaparken altına ve üstüne bir şey giymenize gerek yoktur. Ferace rahat ve tesettüre çok uygun olmakla birlikte şık ve pratik bir tesettür giyim parçası olma özelliği barındırmaktadır. Ferace dikimi için kullanılan kumaşlar, sıradan bir kumaş değildir. Bu kumaşlar dünyada sadece birkaç yerde üretilebilir niteliktedir. Bu sebeple tesettür giyim konusunda feracenin ve tesettür giyimde ayrı bir yeri bulunmaktadır. Tercih edilen feracenin üretildiği kumaşın serin tutan özellikte olması, terletmeyen ve kaliteli olmasına dikkat edilmelidir.

 

 Feracenin Nakış ve İşlemelerine Dikkate Alınmalı

 

Tesettürlü hanımların beğenisine sunulmakta olan pek çok ferace modeli bulunuyor. Tesettürlü bayanlar tercihlerini düz ve klasik feraceler den yana kullanırken ayrıca yarasa kol olan ferace modellerini de seçebilmektedirler. Farklı zevklere hitap eden çok fazla farklı model ferace, pek çok farklı nakış ve işleme seçeneğinin yerini aldığı modeller de bulunmaktadır. Ferace satın alırken özellikle de bilek, fermuar ve etek kısımlarında bulunan nakış ve işlemelerin sizin zevkinize ve tarzınıza uygun olmasına özen göstermeniz yaralı olacaktır. Bu sayede kendiniz için en doğru ferace modeline dolabınızda yer verme imkanınız söz konusudur. Feraceler ile dikkat etmeniz gereken bir başka önemli nokta ise yıkama esnasında kesinlikle çamaşır suyu ya da türevi maddeler kullanmaktan kaçınmanız gerekir. Aksi taktirde feracenizin yapısı ve rengi bozulabilir.

.

 

Bir cevap yazın