Ferace Modellerinde Tarz ve Modeller

ferace modelleriFeraceler tesettürlü bayanların tercih ettikleri kaplardan biraz daha faklı kıyafet türleridir. Ferace uzun olmasından ötürü vücudun tamamını kaplamaktadır. Tesettürlü bayanlar özellikle yazın feracenin içerisine oldukça ince kıyafet ya da badi giymektedir. Feraceler istenilen renklerde kişilerin giyim tarzlarına uygun olarak üretilmektedir. Ferace modelleri elbise şeklinde de olabilmektedir.

 

 Ferace Modelleri

 

Bazı tesettürlü bayanlar düz ferace modellerini daha çok tercih ederken bazıları da daha süslü ferace modellerini tercih etmektedir. Bu tamamen kişinin giyinme tarzına göre değişmektedir. Bazı kişiler renkli kıyafetleri daha çok tercih ederken bazı kişiler daha koyu renkleri tercih etmektedir. Tüm kıyafetlerde olduğu gibi feracelerde de renk seçimi oldukça geniştir. Ferace tek parça kıyafet olmasından ötürü tercih edilen bir kıyafettir. Bazı ferace modelleri düğmeli bazıları ise fermuarlı olmaktadır.

 

Bazı fermuarlı ferace modellerinde fermuarlar da süslenmektedir. Süslü ferace modellerini seven kişiler için fermuarda oluşan değişiklik feraceyi daha cazip kılmaktadır. Bazı ferace modellerinde kol kesimleri de farklı olmaktadır. Bazılarında yarasa kol denilen geniş kol kesimleri mevcut iken bazı ferace modellerinde kol kesimleri daha düzdür. Kol detaylarında yapılan işlemeler de olabilmektedir. Bazı kollar daha çok inci gibi belli ürünlerle süslenirken bazıları sade olarak bırakılabilmektedir. Elbise türü ferace modelleri de bulunmaktadır.

 

Özel günlerde de giyilebilen ferace modelleri ferace giymeyi sevenler için bol seçenekler sunmaktadır. Feracelerde nakış işlemeleri son birkaç yıldır oldukça rağbet görmektedir. Feracelerde kullanılan kumaşlar da feracenin rahatlığı açısından alıcıların dikkat ettiği noktadır. Özellikle sıcak aylarda ferace kumaşlarının terletmiyor olması alıcıların dikkatini çekmektedir.

 

 Ferace Özel Dikim

 

İnsanları beğenileri farklı olabilmektedir. Bu ferace giyiminde de görülmektedir. Bazı insanlar aradıkları modelleri mağazalarda bulamayabilir ya da bulduklarında fiyat olarak pahalı bulabilirler. Böyle durumlarla karşılaşan insanlar feraceyi özel diktirmek isterler. Kumaşlarını kendileri seçmeleri ve istenilen modeli diktirecek olmaları ferace diktirecek kişiler için avantajdır. Bütçeye ve istenilen kaliteye uygun dikim yapılabilir. Ancak işinde yetkin olmayan birine verilen ferace modeli kişinin kafasındakiyle uyuşmayabilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için de bazı kişiler mağazadan alış veriş yapmayı daha çok tercih etmektedirler.

 

Bir cevap yazın