Ferace Kullanımın Tercih Nedenler

feraceSon yıllarda oryantalist çizgiler nedeniyle yeniden gündeme gelmiş olan feraceler, tesettürlü bayanlar tarafından sıklıkla tercih edilir bir hal almıştır. Bugün toplumun büyük bir kesimi tarafından kabul edilmiş ve rağbet görmüştür. Geleneksel tesettür giyiminde eski olup fakat yeni bir çığır açan tesettür ferace son dönemin çok gözde parçalarındandır. Her çeşit kıyafet ile rahatça kombinlenebilmektedir. Şık, kullanışlı, rahat bir üst giysisi olan bu kıyafet çok pratiktir. Çarşaflar ve feraceler kişiye çok pratiklik sağlamaktadır. Lakin çarşaflarda herhangi bir tercih sebebi bulunmamakta olup, tamamen kendine has sosyal boyutu bulunan bir giysidir.

 

 Daha Modern Çizgilere Sahiptir

 

Feraceler çarşaflar ve pardösüler gibi kıyafet üzerine giyilen dış giyim parçalarıdır. Bu kıyafetler elbise değildir. Ancak duruşu tıpkı bir elbiseyi andırmaktadır. Bir nevi pardösü gibi görünen feraceler kişinin üzerinde adeta tunik ve çarşaf arası bir görüntü sağlamakta olup, çok amaçlı kullanılmaktadır. Bu nedenle modern bir duruş sergilemektedir. Bu ürün de tıpkı elbiseler gibi değişik kumaştan, pek çok modelde ve dizaynda üretilebilmektedir. Feraceler yaşa, bedene, mevsime, istek ve zevke, kültüre, yaşam şartlarına, kullanılacağı yere göre çok farklı biçimlerde olabilmektedir.

 

 Feraceler Günümüzde Sadece Siyah Renkten İbaret Değildir

 

İlk kullanım zamanlarında yalnızca bol ve koyu renk olan feraceler, günümüze uyarlanarak çok farklı biçimler almıştır. Özellikle de günlük dışında abiye kıyafetleri de çok iyi tamamlamaktadır. Modaselvim.com adresinde değişik renk ve desenlerde kombinlenmiş ferace modelleri en iyi fikri verecektir. Kot ve desenli kumaşlardan oluşturulmuş feraceler artık sadece siyah renklerle sınırlı değildir. Nakış detaylı ve kalın kemerli feraceler renk ve modelin göre tercih nedeni olabilmektedir.

 

 En Sık Kullanılan Ferace Modelleri

 

Feracelerin en gözde modelleri tül ve yarasa kollu olanlarıdır. Türkiye’de üretilen ferace modelleri kumaşları, işlemeleri, desenleri, boyları ve bedenleri gibi özellikleriyle Türk tutucu bayanlarına göre uyarlanmış zevklerine ve kültürlerine uygun hale getirilmiştir. Aynı zamanda da kişilere kullanım kolaylığı sağlanmıştır.

 

Bakıldığı zaman çok büyük fırtınalar koparacak olan feraceler modadaki yerini geçmişten günümüze kadar en güzel biçimde korumaktadır. Bununla beraber tesettür giyimde yerini uzun süre daha koruyacağa ve en önemli parçalardan biri haline geleceğe benzemektedir.

 

Bir cevap yazın