Ferace Elbiseler Modaselvim Modelleri

Ferace, eski zamanlardan beri giyilen bir kıyafettir. İslam dininin gerekliliklerine göre yaşamaya çalışan birçok bayan tarafından tercih edilir. ferace çeşitliliğinin az olduğu söylense de son yıllarda çok sayıda çeşitli feracelerin piyasaya çıkmış olması birçok bayanın da diledikleri şekilde seçim yapmalarına yardımcı olmuştur.

 Osmanlı Devleti’nde de yaygın olarak giyilen bu kıyafetler günümüze kadar ulaşmış ve giderek daha da çeşitlenmiştir. Tesettürlü bayanların yanında yeni kapanan genç bayanlarında bir hayli ilgi odağı haline gelmiştir. Elbise dikimlerinin sade ve şık görünümü dikkatleri üzerinde toplamıştır. Böylelikle yeni kapanan bayanların da sıkça tercih ettikleri kıyafetler olmuş ve dolaplarında kendisine yer edinmiştir.

 Ferace Seçiminde Neler Dikkat Edilmeli?

 Tesettür giyimi son yıllarda artık kendisine moda da yer bulmuş ve yükselen yıldızlardan biri haline gelmiştir. İslam dininin emrettiği şekilde bu gerekliliklere göre giyinmek isteyen birçok bayanın tercih ettiği kıyafet haline gelen feraceler oldukça tercih edilir hale gelmiştir. Feraceler sıcak ve soğuk havalarda da tercihlere göre farklı model çeşitlerine sahiptir. Ferace çeşitleri bir çok tesettür giyim mağazalarında da rahatça bulunabilir. Böylelikle herkesin kolayca elde edebileceği bu elbiseler mevsimsel olarak da değişiklik gösterir. Mevsimsel olarak değişiklik gösteren ferace seçimlerinde mevsime göre giyinmek en doğrusu olacaktır. Tatilde tercih edilecek feraceler, mutlaka ter yapmayan, ince ve iç göstermeyen bir kumaşın tercih edilmesi gerekir.

 Ferace Çeşitleri Nelerdir?

 Son zamanlarda çeşitlilik alanı epey genişleyen ferace elbiselerde bir çok model de kendisine yer bulmuştur. Bu modellerden bazıları günlük hayatta sıkça tercih edilen model olan spor feracelerdir. Bir diğer model fermuarlı ferace elbiselerdir. Giyenlere konforlu bir kullanım sunan ve rahat olan yarasa kollu ferace elbiseler de sıkça tercih edilenler arasındadır. Yarası kollu feraceler daha şık olmalarından dolayı spor feracelerden biraz daha farklılıkla öne çıkıyor.

 Kolları bol ve dökümlü olan olan bu ferace oldukça rahat bir giyim tarzına da sahiptir. Ferace çeşitlerinden bir diğeri de kimono tarzı ferace elbiselerdir. Son zamanlarda gittikçe popülerleşen kimono tarzı tesettürler yine oldukça sıkça tercih edilen feraceler arasında yer alıyor. Özellikle genç bayanların tercihleri arasında yer alan bu feraceler oldukça beğeni toplamıştır.

 

Bir cevap yazın