Tesettürlü Elbiselerde Yeni Modeller Nelerdir?

 

Tesettürlü giysiler, Anadolu giyim kültürünün bir devamı olarak, bu gün en çok tercih edilen giysiler içerisine girmiştir. Tekstil dünyasında büyük ilgi ile karşılanan bu modeller, takım olarak giyilebilir. Renk ve desen özellikleriyle takım olabilen bu tesettür elbise modelleri, iç mekan kategorisinde satışa sunulmaktadır. Bu elbiseler kollar, ayaklar ve baş kısmı hariç bütün vücudu kapatmaktadır. Etek uçları, manşet yani kol uçları, yaka kısımları, göğüs kısımları ve kemer kısımları, özel olarak eklentilerle hazırlanmaktadır. Bu kısımlar özel desen çalışmaları ile hazırlanmaktadır. Böylece etkileyici bir görsellik kazandırılmaktadır.

 

 Yeni Modeller

 

Tesettür elbise modelleri, boydan özelliği ile tercih edilmektedir. Ayaklar, yüz ve eller dışında bütün vücudun kapanması ile oluşturulan bu tasarımlarda, etkileyici detaylar vardır. Bu detaylar, elbisenin daha şık görünmesinde etkilidir.

 

Kuyruklu, hırkası düğmeli, fırfırlı, pile volan, çini desen, incili, cepli incili, öncü pileli, alp kolyeli pliseli tek omuzu gipürlü, yıldız kolyeli, gül gipürlü, iki omuzu gipürlü, fularlı, nakışlı, volan kol tasarımlı, damla kolyeli, deri kemerli, petek gipürlü, beli gipürlü, kemeri taşlı, kapüşonlu, önden düğmeli, çıtçıtlı ve yandan bağcıklı elbise modellerini, internetten beğenebilirsiniz. Bu yeni modellerin yeni tasarım özellikleri büyük ilgi görmektedir. Kiremit, mürdüm, siyah, haki ve indigo gibi çok etkileyici renk tonlarıyla üretilen tesettür elbise çeşitleri, başörtüsü ile mükemmel bir uyum sağlamıştır. Başörtüsü, eşarp veya şal gibi tesettür giysileri, dar kot veya mini etekle değil, tesettür elbise gibi modellerle etkileyici bir takım özelliği kazanmaktadır. Tesettür elbise tasarımlarında her zaman güncellenen bu modeller, yeni trendlerle tüketicisine ulaşmaktadır.

 

 Yeni ve Başarılı Modeller

 

Tesettür kategorisinin en şık modellerinden biri olan tesettür elbise modelleri, pliseli, volanlı ve gipürlü modelleriyle göz doldurmaktadır. Özel kemer, desen ve kapüşon gibi eklentilerle görselliği güzelleştirilen modeller, internette hızlı bir şeklide satılmaktadır. Kargo seçenekleriyle ve ödeme kolaylıklarıyla satışa sunulan bu tesettür elbise modellerinde, her yıl yeni renk tonlarıyla üretim gerçekleşmektedir. Tasarım harikası olan ve hızlı bir şekilde tükenen modeller, o yılın en popüler tesettür elbise modeli olmaktadır.

 

Moda Selvim, en iyi modellerle ve etkileyici renk tonlarıyla, tesettür giyim modellerinde başarılı sunumlar gerçekleştirmektedir. Kışlık ve yazlık üretilen bu elbiseler, her bedene göre sipariş edilebilir. Ayrıca, her yaştan tesettür sever için model bulmak mümkündür. İstediğiniz modeli seçebilmek için mağaza mağaza gezmenize gerek yok. İnternet sitesine girip, yüzlerce modeli cep telefonunda değerlendirerek hemen sipariş edebilirsiniz.

 

Tesettür Elbise Şıklığı Nasıl Oluşturulur?

 

Elbiseler kadınların şık görünüm oluşturmak için en çok tercih ettiği parçaların başında gelmektedir. Özel davetlerden iş yaşantısına kadar her alanda tercih edilen elbiseler, doğru kombinlendiğin de trend ve stil sahibi bir görüntü oluşturarak mükemmel şıklıkla sizi buluşturur. Ancak kombin sırasında yapılan ufak hatalar ne yazık ki elbise şıklığını gölgelemekte ve demode bir görüntü oluşmasına neden olmaktadır. Tesettür elbise şıklığı ortaya çıkartmak ve aynı zamanda trend bir görünüm elde etmek için dikkat edilmesi gereken moda unsurları şu şekildedir:

 

 Elbise seçimleri

 

Tesettür elbise tercihlerinde doğru elbiseler arasından seçim yapmak şık bir görüntünün ilk kuralıdır. Öncelikli olarak elbiselerin doğru boy ve bedende olmasına dikkat edilmelidir. Vücut tipine uygun olmayan elbiseler boyu olduğundan daha kısa gösterir ve olduğunuzdan daha kilolu görünmenize neden olur. Elbise seçimlerinde dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da elbiselerin sezon trendlerini barındırmasıdır. Günümüz moda trendlerini taşımayan elbiseler veya elbise kombinlerini çeşitli moda unsurları ile desteklememek ne yazık ki demode bir görüntü ortaya çıkartacaktır. Tercih edilen elbiseler trend unsurlarını barındırmıyorsa çeşitli aksesuar seçimleri ile elbiseler trend bir hale rahatlıkla getirilebilir. Sezonun popüler trendleri olan işleme, dantel, parlak detaylara elbiselerde mutlaka yer verilmeli, tercihler bu ürünlerden yana yapılmalıdır.

 

 Renk ve desen seçimleri

 

Tesettür elbise şıklığı oluşturulurken elbiselerin sahip olduğu renk ve desenler de oldukça önemlidir. Elbiselerin sezon renklerini barındırması trend ve şık bir görünümü detaylarla uğraşmadan size getirecektir. Desenli elbise tercihlerinde ise bu sezon çiçek desenlerine ağırlık vermek sezon şıklığı adına önemli bir noktadır. Kış aylarında koyu zemin üzerinde kullanılan büyük çiçek desenlerine sahip oldukça popüler. Yaz aylarında ise daha canlı renklerle hazırlanmış ufak çiçek desenleri kullanmak doğru tercihler arasında bulunuyor. Giderek popülerliği artan geometrik ve asimetrik çizgilere sahip elbiseler ise kombinlerde kullanılabilir ve elbise şıklığı vurgulanabilir.

 

 Aksesuar kullanımı

 

Tesettür elbise şıklığını tamamlamak için tercih edilen aksesuarların önemi de oldukça büyüktür. Ayakkabı ve çanta seçimlerinde sezon yenilikleri kullanılmalı ve elbiseler ile bütünleştirilmelidir. Takı tercihlerinde ise minimalist çizgiye sahip ürünler kullanmak, elbise vurgusunu ön plana çıkartırken sadeliği ile şıklığınızı arttıracaktır. Elbise kombinlerinde kullanılan kap, ceket ve pardesü gibi giyim parçaları bütünlüğü sağlayacak şekilde olmalıdır. Elbiselerin ruhuna aykırı ve uyumsuz olan dış giyim unsurları hem trend görüntünüzü hem de şıklığınızı gölgeleyecektir. Bu konuda özellikle renk ve kumaş dokusunun uyumu mutlaka göz önüne alınarak kombin yapılmalıdır.

 

Tesettür Elbise Modelleri Modaselvim’de

 

Tesettür elbise modellerinin temeli ve kökeni Anadolu kadınlarının geleneksel giyim kültüründen gelmektedir. El, ayak ve yüz bölgesi hariç bütün vücudu estetik bir şekilde kapatan bu elbiselerde, boncuk, gipür, dantel, volan, kemer ve püskül gibi birçok eklenti ile süslenmektedir. Pliseli olanlarda etek kısmının görselliği daha farklı bir görüşüne kavuşmaktadır. Renk tonlarındaki özel seçim, etkileyici görümün ve tasarım işlemlerinde belirleyici rol oynamaktadır.

 

Yeni ve Etkileyici Modeller

 

Kapüşonlu modeller, şapkalı tipleri sevenler için özel tasarlanmıştır. Renk olarak haki, mürdüm ve indigo gibi popüler renkler tercih edilmektedir. Gipür, tesettür elbise modellerinde kullanılan bir ayrıntıdır ve etek uçlarında omuzda ve manşette kullanılmaktadır. Deri kemer, derinin cazibeli görüntüsünü tesettür elbise modellerine yansıtmaktadır. Özel taşlı olanlar görünüş olarak daha farklı bir yapıya sahiptir. Özel kolye seçenekleri de görselliğin mükemmel olmasını sağlamaktadır. Volan kol, iç içe olan ve geniş olan bir tasarım şeklidir. Bu tasarım şekli Avrupa kökenlidir.

 

Özel düğmeli seçeneklerde, önden ve arkadan düğmeli modeller vardır. Ceketli modeller, elbise modellerinin görkemini artırmaktadır. Bu ceket modelleri özel olarak tasarlanmaktadır. Desen özellikleri de oldukça farklı olan bu elbiselerde, çini desen yeni ve etkileyici desen kategorisindedir. Kolları çizgili olan modeller de vardır. Bütün bu modeller başörtüsü ile uyumludur. Gerek desen olsun ve gerek renk olsun, tesettür elbise modelleri ile uyumlu başörtüsü seçenekleri, etkileyici takım özelliğini meydana getirmektedir.

 

Tasarımda Yıla Özel Çalışmalar

 

Bu tasarım özellikleri her yıla özel olarak hazırlanmaktadır. Her yıl yeni ve etkileyici modellerle, tesettür severlerin ilgisini çeken firmalar, yeni renk tonlarını da tercih etmektedir. Kışa özel renkler ve kumaşlar, yaza özel renkler ve kumaşlar, her yıl yenilenmektedir. Yeni ve etkileyici renk tercihleriyle, aradığınız mükemmel özellikleri tesettür elbise modellerinde bulabilirsiniz. Gül gipürü modelleriyle yeni trenler meydan getiren yeni modeller, kargo seçenekleriyle en kısa zamanda adrese gönderilebiliyor. Model seçimini yaptıktan sonra, beden seçimini de yapabilirsiniz. Her bayan için tesettür elbise modelleri bu sitelerde bulunabilir. Yıkanma özellikleriyle ve ütülenme özellikleriyle satışa sunulan bu ürünler, ödeme kolaylıklarıyla satışa sunulmaktadır.

 

Bu ürünler tesettür kategorisindeki diğer elbiselerle etkili bir uyum içerisindedir. Her yaşa uygun renk ve tasarımlar bulunmaktadır. İndirim kampanyaları bu sektörde sıkça uygulanan bir uygulamadır. İndirim kampanyaları kategorisindeki birçok tesettür elbise modeli, kısa zamanda tükenmektedir. En çok tercih edilenler, fiyatı düşenler ve popüler ürünler gibi indirim yöntemleriyle, uygun fiyat avantajları sunulmaktadır.

 

Kışlık Tesettür Elbiseler Nasıl Giyilir?

 

Dışarıdaki dondurucu soğuk olması, sıcaklık biraz yükselinceye kadar elbiselerinizin tümünü dolaba kaldırmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Elbiseler kışın ortasında ya da soğuk günlerde de rahatlıkla giyilebilir. Elbiseleri kışa uygun hale getirmek için bazı moda temellerine sahip olmalısınız: tozluk, tayt, çizme, kalın çorap, hırka ve eşarplar. Bu aksesuarların hepsi hem şık hem de rahat bir şekilde elbisenizi kolaylıkla giymenizi sağlayacaktır.

 

 Piliseli tesettür elbise nasıl giyilir?

 

Piliseli elbiseler soğuk kış günlerinde hem şık hem de spor bir görüntü elde etmenizi sağlayabilir. Üstelik gündüzden geceye kolaylıkla geçmenize de yardımcı olurlar. Deri bir ceket ile tamamlayıp kafede arkadaşlarınızla buluşabilir ya da okula gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra kürk detaylı uzun bir kaban ile beraber giyip ofis ortamında da kolaylıkla kombine edebilirsiniz. Ayrıca şal ya da eşarbınızı elbisenize uygun renkte seçip tam bir uyum da yaratabilirsiniz. Kış mevsimi olduğu için soluk ya da koyu renklerin içerisine girmeniz gerekmiyor. 2018 kış mevsiminin en moda renklerinin bordo ve saks mavisi olduğunu unutmayın. Daha iddialı olmak adına bu renkleri de piliseli elbiseniz ile buluşturabilirsiniz. Üstelik artık her şeyde olduğu gibi elbiselerde de piliseler yer değiştiriyor. Eğer pilisenin sizi daha kilolu göstereceğini düşünüyorsanız o zaman üst kısmı piliseli tesettür elbise modellerini deneyebilirsiniz. Üstelik böylece mide ve karın kısmındaki fazlalıklarınız varsa bunlardan da pilisenin hareketli görüntüsünden yararlanarak kurtulabilir ve daha ince bir görüntü elde edebilirsiniz.

 

 Aksesuarlı tesettür elbise nasıl giyilir?

 

Elbiselerinizi aksesuarlar ile kendiniz de renklendirebileceğiniz gibi kendinden aksesuarlı bir elbise modeli seçerek aksesuar seçme derdinden kurtulabilirsiniz. Örneğin taşlı kemere sahip incili bir elbise seçerek şık toplantılara ve etkinliklere katılabilir ya da bu elbisenizi kına, nişan gibi organizasyonlar da kullanabilirsiniz. Şayet incinin size uygun olmadığını düşünüyorsanız bunun yerine üzerinde kolye detayı bulunan bir model de seçebilirsiniz. Böylelikle daha spor ama bir o kadar da şık ve romantik bir görüntüye aksesuar seçme derdiniz olmadan kavuşabilirsiniz.

 

 Volan Kol tesettür elbise nasıl giyilir?

 

Son 5 yıldır 90’lı yıllardaki ihtişamına yeniden kavuşan volan ya da İspanyol kollu elbiseler yeni sezonda da görkemini koruyor. Viktoryen dönemden beri kadınların vazgeçemediği detaylar arasında yer alan bu romantik elbiseleri uzun çizmeler ya da topuklu ayakkabılar ile beraber giyip hem elbisenizi hem gündüz hemde gece oldukça rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Üstelik isterseniz nakışlı bir model seçip etnik bir hava kazanabilir ya da düz bir modeli kendiniz aksesuarlar ile hareketlendirebilirsiniz.