Tesettür Elbise Şıklığı Nasıl Oluşturulur?

 

Elbiseler kadınların şık görünüm oluşturmak için en çok tercih ettiği parçaların başında gelmektedir. Özel davetlerden iş yaşantısına kadar her alanda tercih edilen elbiseler, doğru kombinlendiğin de trend ve stil sahibi bir görüntü oluşturarak mükemmel şıklıkla sizi buluşturur. Ancak kombin sırasında yapılan ufak hatalar ne yazık ki elbise şıklığını gölgelemekte ve demode bir görüntü oluşmasına neden olmaktadır. Tesettür elbise şıklığı ortaya çıkartmak ve aynı zamanda trend bir görünüm elde etmek için dikkat edilmesi gereken moda unsurları şu şekildedir:

 

 Elbise seçimleri

 

Tesettür elbise tercihlerinde doğru elbiseler arasından seçim yapmak şık bir görüntünün ilk kuralıdır. Öncelikli olarak elbiselerin doğru boy ve bedende olmasına dikkat edilmelidir. Vücut tipine uygun olmayan elbiseler boyu olduğundan daha kısa gösterir ve olduğunuzdan daha kilolu görünmenize neden olur. Elbise seçimlerinde dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da elbiselerin sezon trendlerini barındırmasıdır. Günümüz moda trendlerini taşımayan elbiseler veya elbise kombinlerini çeşitli moda unsurları ile desteklememek ne yazık ki demode bir görüntü ortaya çıkartacaktır. Tercih edilen elbiseler trend unsurlarını barındırmıyorsa çeşitli aksesuar seçimleri ile elbiseler trend bir hale rahatlıkla getirilebilir. Sezonun popüler trendleri olan işleme, dantel, parlak detaylara elbiselerde mutlaka yer verilmeli, tercihler bu ürünlerden yana yapılmalıdır.

 

 Renk ve desen seçimleri

 

Tesettür elbise şıklığı oluşturulurken elbiselerin sahip olduğu renk ve desenler de oldukça önemlidir. Elbiselerin sezon renklerini barındırması trend ve şık bir görünümü detaylarla uğraşmadan size getirecektir. Desenli elbise tercihlerinde ise bu sezon çiçek desenlerine ağırlık vermek sezon şıklığı adına önemli bir noktadır. Kış aylarında koyu zemin üzerinde kullanılan büyük çiçek desenlerine sahip oldukça popüler. Yaz aylarında ise daha canlı renklerle hazırlanmış ufak çiçek desenleri kullanmak doğru tercihler arasında bulunuyor. Giderek popülerliği artan geometrik ve asimetrik çizgilere sahip elbiseler ise kombinlerde kullanılabilir ve elbise şıklığı vurgulanabilir.

 

 Aksesuar kullanımı

 

Tesettür elbise şıklığını tamamlamak için tercih edilen aksesuarların önemi de oldukça büyüktür. Ayakkabı ve çanta seçimlerinde sezon yenilikleri kullanılmalı ve elbiseler ile bütünleştirilmelidir. Takı tercihlerinde ise minimalist çizgiye sahip ürünler kullanmak, elbise vurgusunu ön plana çıkartırken sadeliği ile şıklığınızı arttıracaktır. Elbise kombinlerinde kullanılan kap, ceket ve pardesü gibi giyim parçaları bütünlüğü sağlayacak şekilde olmalıdır. Elbiselerin ruhuna aykırı ve uyumsuz olan dış giyim unsurları hem trend görüntünüzü hem de şıklığınızı gölgeleyecektir. Bu konuda özellikle renk ve kumaş dokusunun uyumu mutlaka göz önüne alınarak kombin yapılmalıdır.

 

Bir cevap yazın