Dış Giyimin En Önemli Parçası Feraceler

feraceFeraceler genellikle tesettür giyimi tercih eden kadınların kullandıkları ve model olarak ayak bileklerine kadar uzanan dış giyim parçasıdır. Geçmiş yıllarda daha çok siyah ve mat koyu renklerde tasarlanan bu modeller günümüzde farklı desen ve renk tasarımları ile çeşitlilik kazanmaktadır. Tesettür giyimde büyük bir öneme ve yere sahip olan ferace modeller genellikle sade renkleri içerisinde barındırmaktadır. Vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde tasarlanan bu modeller ne dar ne de bol bir yapıya sahiptirler. Ferace modeller her mevsime uygun kumaşlardan üretilmekte bu sayede de yaz aylarında terletmemektedir, kış aylarında da sıcak tutabilmektedirler. Bu özelliği ile feraceler, her mevsimde ve her zevkten kadına hitap edebilmeyi başarabilmektedir.

 

 Ferace Model Tasarımında Mevsime Uygun Kumaş Seçilmelidir

 

Tesettür ferace modellerinde kumaş tercihi son derece önemlidir. Kumaş kalınlığının mevsimine uygun olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Yaz aylarında özellikle terletmeyen, ince ve hafif kumaşlar tercih edilirken kış aylarında ise, daha çok sıcak tutacak kalın kumaşlar tercih edilmelidir. Ferace seçimde özellikle fiyatları uygun olduğu için değil kullanılan kumaş kaliteli olduğu için tercih edilmelidir.

 

 Her Bedene Uygun Dar ve Bol Modeller

 

Dar ve bol olmak üzere iki ayrı modele sahip olan feracelerden bol olan modeller kadınlar tarafından daha çok tercih edilmektedirler. Özellikle tesettür giyime uyum sağlamak ve fazla kiloları gizlemek adına bu ferace modeller daha fazla tercih edilmektedir. Vücut hatlarını gizleyen bu modeller aynı zamanda kullanım açısından son derece rahatlık da sunmaktadırlar. Dar modeller ise, genellikle tesettür giyimi tercih eden genç kadınlar tarafından tercih edilmektedirler. Dar modeller genellikle beden yapısına uygun şekilde kullanıldığında doğru ve güzel bir görünüm sağlamaktadır.

 

 İnce Kumaş Yapısıyla Rahat Kullanım Olanağı Sağlar

 

Özellikle mantoya benzeyen bir yapısı bulunan ferace modeller, mantolardan farklı olarak geniş yakaları bulunmaktadır. Aynı zamanda mantolar daha kısa yapıya sahipken, feraceler ayak bileklerine kadar uzanmaktadırlar. Kullanılan diğer kıyafetler ile kolay kombin edilebilme özelliğine sahip feracelerde renk tonlarının uyumlu olması son derece önemli bir ayrıntıdır. Kıyafet kombin edilirken renk uyumu son derece önemlidir, eğer bu uyum yakalanmazsa hiç hoş olmayan görüntüler ortaya çıkabilmektedir.

 

Bir cevap yazın