Tesettür Giyimin Ayrılmaz Parçası Feraceler

Tesettür giyim modasında dış giyim olarak seçilen manto, palto, pardösü ve çarşafa birer seçenek olan feraceler de, kendi tarzından taviz vermeyen hanımlar tarafından kullanılmaktadır. Esasen ferace çok eski dönemlerden itibaren bayanlar tarafından günlük kullanım için geliştirilen, düz, desensiz kumaşlardan dikilmiş ve günümüzde tesettür modasıyla değişime uğramış bir kıyafettir.

 

Tesettür modasının gelişmediği dönemlerde kadınların sadece dışarı çıkarken üstlerini örtmek için kullandıkları bu kıyafet artık Modaselvim kombinleriyle daha çok ilgi çekmekte ve tercih edilmektedir.

 

Kadınların ne istediğini bilmek kadar, nasıl daha rahat kullanılacağını da düşünen Modaselvim modacıları artık ferace giyim konusunda da bir referans olmaktadır. Tesettür giyimde genel olarak paltolar, mantolarla üst kıyafet tamamlanmakta iken, feracede durum biraz daha farklıdır. Mantolardan farklı olarak feracenin geniş yakaları bulunmamaktadır. Paltodan, mantodan ayıran başlıca özelliği de uzun olmasıdır. Feraceler de, çarşaflar ve pardösüler gibi kıyafet üzerine giyilen dış giyim parçalarıdır.

 

Ferace Modasını Etkileyen Özellikler

 

Modaselvim koleksiyonlarından ferace alan bayanlar, giydikleri diğer kıyafetler ile rahatça kombin yapabilmektedirler. Feracede özellikle fantezi ve çuha kumaşlar kullanılmaktadır. Bayanlar tarafından en çok düz modeller kullanıldığından Modaselvim tarafından da özellikle düz modellerin üretimi tercih edilmektedir. Amaç her zevkten ve her kesimden insana hitap etmek olduğundan cep ve yaka kısımları işlemeli olan modeller de üretilmektedir.

 

Özellikle günlük kullanımın dışında abiye kıyafetleri tamamlamak için feraceler kullanılmaktadır. Bunun için en gözde modellerden tül ve yarasa kollu olanlar tercih edilmektedir. Bununla birlikte tesettür giyimlerin çoğunda olduğu gibi feraceler, uzun kollu, bol, yakasız olup, üretilen modellerde koyu renk tercih edilmektedir. Modaselvim kumaş ve renk özelliklerine büyük önem vermektedir. Bayanların ferace tercih etme sebeplerinden biri de bol bedenli ürünler üretilmesidir.

 

Tesettür modelleri yaşa, bedene, tarza, hava şartlarına, mevsime, zevke, kültüre, giyileceği ortama göre çok farklı şekillerde olabilmektedir. Günümüzde birçok marka tarafından üretilmekte olan tesettür kıyafetleri mağazalarda ve internet sitelerinde online olarak bulmak mümkündür. Türkiye’de üretilen tesettür modelleri; kumaşları, desenleri, işlemeleri ve bedenleri ile her zevke ve yaşam tarzına uygun olarak modaselvim.com adresinde bayanların beğenisine sunulmuştur.

 

 

Bir cevap yazın