Tesettür Elbiselerde Sezon Yenilikleri

 

Elbiseler kadınların her dönem severek tercih ettiği ve rahatlığın yanı sıra şık bir görünümü de onlara veren giyim parçalarıdır. Ancak elbise seçimlerinde yapılan hatalar kadınların şık görünümünü engelleyerek demode bir görüntüye sahip olmalarına neden oluyor. Elbise seçimlerinde sezon trendleri takip edilerek ve moda trendlerini barındıran elbise modellerinden yana tercih yapmak göz önünde bulundurulması gereken ögelerdir. Tesettür elbise modellerinde sezon yenilikleri ve elbise seçimlerinde yer verilmesi gereken moda detayları şunlardır:

 

 Renk seçimleri

 

Tesettür elbise seçimlerinde göz önüne alınması gereken ilk unsur elbiselerin sahip olduğu renk ve desenlerdir. Bu sezon elbiselere baktığımızda ikili renklerin bir arada oldukça fazla kullanıldığını ve giderek popülerleştiğini görüyoruz. Özellikle zıt renklerin bu sezon elbiselerde kullanılması oldukça popüler bir moda akımı. Kırmızı, mor, gri, yeşil ve gri renklerini siyah ile bir arada kullanarak renklerin çarpıcılığı ve zıtlığı ön plana çıkartılabilir. Renk kombinlerinde siyah dışında farklı renklere de bir arada ver verilebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu renklerin kendi içinde uyum içinde olması ve tezatlık yaratmadan bütünlüğü sağlamasıdır.

 

 Elbise detayları

 

Tesettür elbise modellerinin bu sezon sahip olduğu en popüler moda trendlerinin başında dantel detaylar ulunuyor. Özellikle kol ve etek uçlarında bulunan dantel detaylar ile hem trend bir görünüm elde edebilir hem de romantik bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda elbiseler üzerinde bulunan çeşitli işlemeler ve parlak detaylar da sezonun elbise şıklığını yakalamanız için elbiselerde olması gereken unsurlardır. Gösterişli kemerler, kuşak kullanımı gibi detaylar elbise görüntüsünü zenginleştirmeniz de size yardımcı olacaktır.

 

 Modeller

 

Tesettür elbise modeli seçerken elbiselerin sahip olduğu modeller de trend görünüm açısından çok önemlidir. Bu sezon triko elbise modelleri oldukça popüler olup, dolaplarda mutlaka yer verilmesi gereken parçalar arasında bulunuyor. Triko örgüleri ile ön plana çıkan elbise modellerinden yana seçim yapmak doğru bir tercih olacaktır. Diğer popüler bir trend ise asimetrik görüntüye sahip elbiselerdir. Eteklerde kullanılan asimetrik kesimler, kol detaylarında vurgulanan asimetrik çizgiler ve elbise desenlerinde vurgulanan asimetrik şekiller, sezon şıklığındaki önemli detaylardır. Asimetrik kesimleri kıyafetlerde farklı renklerle vurgulayarak detayları ön plana çıkartabilirsiniz. Diğer bir popüler elbise modeli ise kadife elbiselerdir. Kadife elbise seçimlerinde mutlaka sezonun trend renkleri kullanılmalı, elbiseler üzerinde çok fazla detay ve aksesuar kullanılmamalı, kadife şıklığı tüm sadeliği ile yansıtılarak tesettür elbise şıklığı ortaya çıkartılmalı ve sezon görünümü elde edilmelidir.

 

Bir cevap yazın