2019’da Ferace Modası

feraceFeraceler hemen hemen her tesettürlü kadının tercihleri arasında olan şık bir giyim ürünüdür. Feraceler gerek meslek yaşantısında gerekse önemli davetlerde kurtarıcı bir rol oynamaktadır. Bu moda ile ilgili bilgi vermeden önce feracenin tarihsel gelişimi üzerinde durmak daha ilgi çekici olacaktır. Feraceler Osmanlı Dönemi içinde yalnızca kadınların değil dervişlerin de giydiği bir kıyafettir. O zamanlarda tek renk çeşidi bulunan ferace, günümüzde pek çok rengi ile karşımıza çıkmaktadır. Bu da moda anlayışının ne kadar ilerlediğinin bir göstergesidir.

 

Yaygın bir giyim ürünü olan ferace hakkında öncelikle alınırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ardından ferace modasında en son yeniliklerden bahsetmek kadınların bu konuda bilgi sahibi olmasına yardımcı olacaktır.

 

 Ferace Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Tesettürlü kadınların her mevsim rahatlıkla kullanabildikleri dış giyim ürünü olan ferace, acil zamanların bir kurtarıcısıdır. Doğru seçimlerle vücudu olduğundan çok daha güzel gösterebilmektedir.

 

Ferace alınırken ilk dikkat edilecek husus, altından etek veya pantolonun gözükmemesi olmalıdır. Kollarda farklı oranlar olmamalıdır. Bununla beraber omuz ve göğüs kalıbı da kişiye uygun olmalıdır. Aksi takdirde ferace dar veya geniş olduğunda kişiyi kötü bir görüntüye maruz bırakabilir.

 

 Ferace Kombini Nasıl Yapılır?

 

Piyasada o kadar çok renk renk, desen desen ferace çeşidi var ki aralarından seçim yapmak genellikle kadınları zorlayan bir konu olmaktadır. Ferace hakkındaki bu kararsızlıkta kurtarıcı düz renklerden yana bir seçim yapmak olmalıdır. Çünkü tek renk feraceler, diğerlerine oranla daha rahat kombin edilebilmektedir. Ferace üzerine yapılacak işleme ve taşların sayısı artırılarak, kıyafetinin zenginleşmesi sağlanabilmektedir. Bunun yanında kullanılan türban veya eşarp seçimi daha desenli olması giyilen feraceyi daha canlı gösterecektir. Kullanılacak aksesuarların ferace ile belli bir renk uyumu yakalaması da kişiyi daha şık bir hava katacaktır.

 

 Feracelerde Son Dönem Yenilikleri

 

Her sene kendini yenileyen firmaların ürettiği feraceler de çeşitlilik göstermektedir. Bu çeşitliliklerde kadınların son dönemde dikkatini çeken ferace modellerinin başında, kol kısımlarında farklı desenlere yer veren feraceler olmaktadır. Bunlar feraceye farklı bir hava katmakla beraber kişiyi de daha şık göstermektedir. Yine diğer bir yenilik ise, yaka kısmındaki bağcık detaylarıdır. Bunlar feraceye yalnız şıklık kazandırmakla kalmayıp spor bir görüntünün sağlanması konusunda da yardımcı olmaktadır.

Bir cevap yazın