Yeni Tesettür Elbise Modelleri Moda Selvim’de

Elbise her kadının kurtarıcı kombininin bir parçasıdır. Bu durum hem tesettürlü hem de tesettürsüz bayanlar için böyledir. Ancak tesettürlü bayanlar için elbise tercihi çok daha gereklidir. Çünkü elbise ile kombinlenecek bir eşarp yahut da bir şal tesettürlü hanımları bulunmakta oldukları yerin gözdesi haline getirebilir.

Tesettür Elbise Nasıl Seçilir?

Tesettür elbise seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk şey kumaşın kalınlığı olmalıdır. Elbisenizi kış sezonunda giymek için mi tercih ediyorsunuz yaz sezonunda mı, buna bir karar vermeniz gerekir. Her iki durum için de ikinci adım elbisenizin terletmeyen ve ter kokutmayan kumaltan üretilmiş olmasına dikkat etmektedir. Eğer elbisenizin kumaşı naylon değilse; ipek veya ipek benzeri özel kumaşlar ise o halde elbisenizin kullanışlılığı da artacaktır.

Tesettür Elbise Renkleri

Tesettür elbise renkleri bakımından binlerce farklı kategoriye ayrılır. Öyle ki; yaz ayları için daha açık ve çiçek detaylı elbiselerin tercih edilmesi sizi daha çok açacak ve bulunduğunuz sezon için çok daha uyumlu olacaktır. Bu bağlamda yaz aylarında açık yeşiller, sarı tonları, turuncu ve tonları ile beyazın tonları tercih edilmelidir. Kış aylarında ise; koyu yeşil, lacivert, kahve rengi, siyah ve koyu kahveler tercih edilmeli iken; desen bakımından çiçekli değilde daha düz işlemeler tercih edilmelidir. Tesettür elbise renklerinin esas belirleyicisinin trend ve moda değil sizin zevkiniz olduğunu asla unutmayın.

Tesettür Elbise Aksesuarları

Tesettür elbise modelleri ile birlikte tercih edilmesi gereken bazı aksesuarlar vardır. Bu aksesuarlar sizin kombininizi daha güzel, daha şık gösterir iken bulunduğunuz çevrede kendinize ait bir tarzınız olduğunun da ifadesi olmuş olacaktır. Bu bağlamda tesettür elbise modelleri ile tercih edilebilecek aksesuarlar; saat, uzun zincirli kolye, bileklik olarak karşımıza çıkabilir. Buna ek olarak tesettür elbise ile birlikte kemer kullanımı da uygulanabilir. Kemer kullanımı ise daha çok yazlık tesettür elbise modelleri ile şıklığın simgesi olur. Yazlık kumaş ile tasarlanmış elbiselerin ince belli hanımlar için deri kemer ile tamamlanması elbisenin çok daha şık durmasını sağlayacaktır. Bu kombin sayesinde sizde kusursuz fiziğinizi vücut hatlarınızı çok fazla öne çıkarmadan gösterme fırsatı bulmuş olacaksınız.

Bir cevap yazın