Yazlık Tesettür Tunik Modası

Tunik tesettür giyimde en çok tercih edilen parçalardan biridir çünkü kombinlemesi oldukça kolaydır, herkese uyar ve daha rahat bir parçadır. Bu yüzden yaz-kış demeden en çok tunik giyilir. Yazın ise elbise ve etek ağırlıklı olsa da yine tunik giyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Özellikle spor kombinler yapmayı tercih edenler tunik tercih ederler.

Tunik Seçimi Neye Göre Olmalı?

Yazlık tesettür tunik seçimi kişinin tarzına göre değişiklik gösterebilir. Bazı kişiler daha şık kombinler yapmayı tercih ederler bu yüzden yazın daha tül, saten, ipek kumaşları tercih ederler. Bu tarz kumaşlar bol olur ve kombin yaparken altına dar veya kalem paça pantolon giymek gerekir. Daha spor kombinler yapmayı sevenler ise pamuklu kumaşları tercih ederler.

Ancak yazlık kombinler olarak düşünürsek ince kumaşlar kullanılmalıdır. Altına yine bol paça veya tuniğin uzunluğuna göre dar paça jean giyilebilir. Eğer daha kısa bir tunikse o zaman mom jean ile kombinlenebilir. Tuniklerin kumaşlarına göre kombini şekillendirmek daha kolay olacaktır.

Kumaş

Yazın sıkmayacak, terletmeyecek bir kumaş seçilmelidir. Bu yüzden de fazla kalın, triko tarzı olan tunikler uygun olmayacaktır. Kumaş seçiminde kalite oldukça önemlidir. Modaselvim.com sitesi kumaş seçiminde oldukça kaliteli parçalar tercih etmektedir, her ne kadar ince bir kumaş olursa olsun iç göstermeyecektir. Tül tarzı olan tunikler ise kendiliğinden astarlıdır. Ancak diğer ince kumaşlarda isteğe göre içlik giyebilirsiniz fakat gerek kalmayacaktır, site bünyesinde içlik de bulundurmaktadır.

Renk Seçimi

Yazlık tesettür tunik seçimi yapılırken en önemli adımlardan biride renktir. Çünkü koyu renkler güneş ışınlarını hapsetmektedir bu sayede daha fazla sıcağa maruz kalabilirsiniz. Yaz aylarında açık renkler tercih etmek daha mantıklıdır, güneşe karşı sizi koruyacaktır. Tunik seçiminde beyaz, krem gibi tonlar tercih edebilirsiniz. Eğer açık tonları sevmiyorsanız, siyahtan vazgeçemiyorsanız sıcağa maruz kalmak zorunda kalırsınız.

Özellikle gömlek tunikler kombin yaparken size çok yardımcı olacaktır. Boyu dizlerde olan beyaz bir gömlek ve bol paça krem renginde keten pantolon hoş bir yaz kombini olacaktır, bütünlüğü korumak için yine açık renklerde bir şal veya eşarp tercih edebilirsiniz. Modaselvim.com sitesinde bu parçaları bulabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın