Yazlık Kapalı Tunik Alırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir ?

 

Yaz mevsiminin aşırı sıcak olmasından dolayı tesettürlü bayanlar daha da çok terleme yaşamaktadır. Kapalı olarak giyinmeleri nedeni ile yaz mevsimi için tercih edilecek olan kıyafetlerin son derece mevsime uygun olması gerekmektedir. Tesettürlü kadınların özellikle günlük kıyafet alırken zorluk yaşadıkları bilinen bir gerçektir. Özel tasarımlara sahip olan tunik modelleri tesettür modasının ilerlemesi sayesinde farklı modellerde ve kumaşlarda üretilmektedir.

 

Hafif ve ferah kumaşlar tercih edilerek hazırlanan tunik modelleri özellikle yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında çok daha rahat giyilmektedir. Bu nedenle alışveriş yapılırken bazı noktalarda dikkatli davranılması çok önemlidir. En güvenilir alışveriş sitelerinden birisi olan Modaselvim’ den güzel tunik modelleri alabilir ve satın alma işlemini yapmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlara önem vermeniz gerekmektedir. Güneş ışığını fazlası ile geçiren koyu renkler yerine pastel tonları tercih edebilirsiniz. İşte yazlık kapalı tunik alırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda yer almaktadır.

 

– KİLOLU OLMA DURUMUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

 

Yaz mevsimini kilolu bayanların daha çok terleyerek geçirdiği bir gerçektir. Bu nedenle kiloların göz önünde bulundurulması ve bu duruma göre kıyafet seçiminde bulunulması gerekmektedir. Astarlı tunik modelleri seçilmesi ve bu astarın terletmemesi çok önemlidir. Kilolu olunmasından dolayı çok bol modeller seçmek yerine dökümlü olan modelleri seçmek sizin için çok daha doğru olacaktır. Bel bölgesi aşırı derecede dar olan ve kemer ile sıkılan tunik modelleri sizlerin yaz mevsiminde zorlanmasına neden olacaktır.

 

– RENK SEÇİMİNE DİKKAT EDİN

 

Her kadının en çok tercih ettiği renk siyahtır. Hem kiloları kapatması açısından hem de asil durması açısından siyah kıyafetler her zaman için favori olmaktadır. Özellikle son zamanların trendlerinden olan ferace modelleri de siyah olarak üretilmektedir. Ama yaz mevsiminin aşırı sıcak olması nedeni ile koyu renkler tercih edilmemelidir. Keten kumaşların terletmeme özelliğinin bulunması sizin için iyi bir alternatif olmaktadır. Her renk keten kumaşlara sahip olan tuniklerden satın alabilirsiniz.

 

– İÇİNİZİ BELLİ ETMEYEN MODELLERİ SEÇİN

 

Tesettür ruhuna uygun olması düşünülerek tunik tercihinde bulunurken içinizi belli etmeyen modelleri satın almanız gerekmektedir. İçinize başka bir kıyafet giymek zorunda bırakan kıyafetler yaz mevsimini daha zor geçirmenize neden olmaktadır. Bu nedenle doğru tercihler yapılması gerekmektedir.

 

Bir cevap yazın