Yazlık Feracelere İlgi Artıyor

Ferace genel olarak tesettürlü kadınların giydikleri bir elbise türüdür. Bu durumun yanı sıra son yıllarda oldukça şık çeşitlerinin çıkması bu giysi türüne ilginin oldukça artmasına yol açmıştır. Genel manada son birkaç yıldır feraceler çok modadır. Özellikle pardösüye muadil olması nedeniyle oldukça fazla tercih edilir hale gelmiştir.

https://www.modaselvim.com/dis-giyim

Yazlık Feraceler

Yazlık feraceler genel olarak diğer ferace türlerine göre daha ince kumaştan yapılır lakin bu ince kumaşlar elbisenin içini göstermez. Bu konu özellikle tesettür açısından oldukça önemlidir. Daha ince kumaş kullanımı genel olarak sıcak yaz günlerinde daha rahat bir kullanım sağlaması açısından oldukça önemlidir.

Kullanılan kumaşların ince olmasını yanı sıra genel olarak daha fazla hava geçirgenliğine sahip kumaşların tercih edilmesi özellikle terleme ve bunalma sorunlarının önüne geçmektedir. Genel olarak kışlık feracelere göre daha açık renkler tercih edilirken bu renkler feraceleri bahar aylarına daha uyumlu hale getirmektedir.

Ferace Modası

Ferace modası genel olarak birkaç yıldır oldukça değişkendir genel manada son zamanlarda oldukça fazla açık renk feraceler tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra genel olarak son yıllarda fermuarlı modeller düğmeli modellerin önüne geçmiş durumdadır.

Ferace giysisi son yıllarda oldukça fazla tercih edildiğinden dolayı tasarımcılar bu giysi üzerinde daha fazla çalışmaya ve daha değişik ve güzel modeller ortaya çıkarmaya başlamışlardır. Ferace modası kolay değişmektedir bu konuyu dikkate alarak alışveriş yapmak en mantıklı hamle olacaktır.

Ferace Modelleri

Ferace modelleri son yıllarda büyük çeşitlilik göstermektedir ve bu durum bu çeşitlilik arasından insanların zevklerine uygun olanı bulmasını oldukça kolaylaştırmaktadır. Genel olarak ferace modelleri birkaç başlık altında toplanabilir bunlar düğmeli feraceler, fermuarlı feraceler, geniş ve dar feraceler olarak ayrılabilir.

Geniş ve dar modellerde genel olarak yarasa model olarak tabir edilen modele geniş diğer tiplere ise dar feraceler denmektedir bunun yanı sıra feraceler ön tarafının kapanış biçimine göre ise düğmeli ve fermuarlı ferace olarak ad almaktadır.

Son yıllarda genel olarak dar modeller geniş modellere fermuarlı modeller ise düğmeli modellere göre oldukça fazla tercih edilmektedir. Bu konu genel olarak ferace modasının bu tarafa doğru kaydığının bir göstergesidir.

 

Bir cevap yazın