Yaz Mevsiminde Tesettür Elbise Seçimi

Yazın tesettür giyimde rahatlık ve şıklığın bir arada bulunması kadınlar için oldukça önemli bir durum olduğu kesindir. Rahatlık özellikle yaz aylarında daha önemlidir. Yüksek derece sıcaklıklarda kişinin üzerindeki giysilerin onu rahatsız etmemesi gerekir. Bu yüzden mevsime ve sıcaklık derecesine uygun olacak kumaşlar seçilerek elbise tercihlerinde bulunulması daha uygun olacaktır.

 

Ayrı ayrı parçalardan kombinler yapmak sıkıcı olacağı gibi tercihin tek parça bir giysiden yöne olması kişiye daha fazla kolaylık ve rahatlık sağlayacaktır. Tesettür elbise tercihinde kişinin içini göstermeyen fakat oldukça ince kumaşların tercih edilmesi gerekir.

 

 Tesettür Elbise Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Elbise seçiminde bulunurken kişinin vücudunu tanıması önemlidir. Boy ve kilosunu göz önünde bulundurarak ona göre bir elbise tercihinde bulunması gerekir. Kişi kendi vücudunun yapısına uygun olmayan modeller tercih ettiği zaman şık bir görüntü elde etmesi mümkün olmayacaktır. Zayıf ve uzun boylu olan bayanlar çoğu tesettür elbise modelini tercih edebilirler fakat tam aksine kısa ve kilolu olan bayanlar daha sade modelleri ve boyuna çizgili olan elbise modellerini tercih etmelilerdir.

 

Bunun dışında bölgesel kilo sorunu olan bayanlar da göze çarpan vücut hatlarına koyu renklerin denk geleceği şekilde elbiseler tercih etmelerinde fayda vardır. Bu sayede sorunlu olan bölge geri planda kalır ve şık aynı zamanda zarif bir görüntü elde edilebilir. Bu noktalara dikkat edilmesinde şık kombinler sağlamak adına fayda vardır.

 

 Yaz Aylarında Elbise ile Eşarp Kullanımları

 

Yaz mevsiminin yüksek derecede sıcaklıklara sebep olması sebebi ile eşarpların tercih edilmesi terlemeye sebep olarak rahat olmayabilir. Bu yüzden teri emmesi için eşarbın altına bone kullanılmalıdır. Şal kullanılması yüksek derecedeki sıcaklıklar göz önüne alındığı zaman daha doğru olabilir. Tesettür elbise tercihinde bulunulduğu zaman uyum sağlayan bir renk tonundaki şal kullanılacak ise iğnelenmeden kullanılmasında fayda vardır çünkü bu sayede fazla sıkarak bunaltmaz ve terleme sorununun da önüne geçmiş olur.

 

 Tesettür Elbise Modelleri ile Aksesuar Tercihleri

           Tesettür elbise modeli tercih edildiği taktirde ona uyum sağlayacak olan aksesuarlar şıklığı tamamlamak adına kullanılabilir. Belden kemer seçenekleri bu sezonun favori aksesuarı olduğu gibi püskül detaylı parçalar da yine bu sezonun trend aksesuarları arasındadır.

 

Bir cevap yazın