Vücut Yapısına Uygun Tesettür Elbise Modelleri Tercih Edilmelidir

tesettür elbiseKapalı kadınların dört mevsim tesettür elbise şıklığından ve rahatlığından faydalanması mümkün olmaktadır. Tesettür elbise renk, model ve kumaş olarak her mevsime uyum sağlamaktadır. Bunun yanı sıra tesettür elbise modellerinde kolay kombin yapılabildiği için daha hızlı ve çabuk hazırlanma kolaylığı sunmaktadır. Tesettür elbise modeli ne kadar şık ve güzel olsa da vücut tipinize uymuyorsa bunun tam aksi bir görünüm oluşmasını sağlar. Bunun için tesettür elbise modeli seçerken ilk önce vücut tipine bilmeli ve vücut tipine uygun seçim yapılmalıdır.

 

Üç vücut tipi bulunmaktadır. Bunlar; armut vücut tipi, kum saati vücut tipi ve kalp vücut tipi olmaktadır. Bu üç vücut tipi içerisinde en makul olan ise kum saati vücut tipi olanıdır. Çünkü ince bel ve orantılı hatları olmaktadır. Bu vücut tipine her model tesettür elbise yakışmaktadır. Armut vücut tipinde bel, basen ve kalçanın kilolu olmasına denmektedir. Bu vücut tipine her tesettür elbise modeli uygun olmamaktadır. Kalp vücut tipinde ise üst bölgenin kilolu olmasıdır. Armut ve kalp vücut tipine uyum sağlayacak ve fazla kiloları saklayacak tesettür elbise modelleri tercih edilmelidir.

 

 Tesettür Elbise Modeline Uygun Başörtü Seçimi Yapılmalı

 

Tesettür elbiselerde günlük modeller kullanılacak ise daha sade ve parlak olmayan şallar kullanılmalıdır. Özel gün ve özel geceler için tercih edilecek tesettür elbise modellerinde ise kalıplı eşarpların kullanılması daha uygun olmaktadır. Eşarp desenlerini tesettür elbise modeline uygun olacak şekilde seçilmelidir. Tesettür elbiseye uygun eşarp seçimi yapıldığı takdirde ortaya şık ve uyumlu bir kombin çıkmaktadır.

 

 Tesettür Elbise Modellerinde Birçok Renk Seçeneği Bulunmaktadır

 

Tesettür elbise modellerinde her sene olduğu gibi 2018 yılı modasında da canlı ve zengin renk seçenekleri bulunmaktadır. Birçok rengin aynı anda kullanılmasında pastel ve açık renkler kullanılmaktadır. 2018 yılı tesettür elbise modasında düz renklerde bulunmaktadır. Düz renklerin yanı sıra üzerine işlenen çiçek nakışları da hoş bir görüntü oluşturmaktadır. Tesettür elbise yaz renklerinde ise sarı, yeşil, turuncu, pudra ve mürdüm renkleri ön planda olmaktadır. 2018 modasında ekose, kot elbise modelleri ve güpür detaylar kullanılmaktadır.

 

Bir cevap yazın