Vücut Tipine Göre Tesettür Tunik Seçimi

 tesettür giyim tunikTunikler, tesettür giyimde rahat hareket etmeyi sağladığından dolayı özellikle pantolon giyen bayanlar tarafından fazlaca tercih edilmektedir. Daha çok pantolon üstüne kullanılmakla birlikte, uyumlu ve bütünlük sağlayan bir etekle de kombinlenebilir. Rahatlığı temsil eden bir kıyafet olmakla birlikte tesettür giyim tunik seçimi çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Yanlış yapılacak bir seçim kişiyi olduğundan daha kısa veya daha şişman gösterebilir. Vücut yapısına uygun olarak yapılacak bir seçim, şıklığı tamamlayacaktır.

 

 Tuniklerde Kumaş Seçimi

 

Her mevsim giyilebilen tuniklerde kumaş seçimi mevsime ve oluşturulmak istenen kombine göre belirlenmelidir. Spor tarzda oluşturulacak kombinler için cepli kumaş tunikler, kazak veya sweatshirt tunikler, klasik tarzda oluşturulacak kombinler için dokuma kumaşlardan düz ve sade tunikler tercih edilmelidir.

 

 Cepli Tunikler

 

Spor giyinmeyi sevenler ve özellikle kot, kanvas türü pantolon giyenler için cepli tunikler idealdir. Altına giyilecek spor ayakkabılar da spor kombinleri tamamlayacaktır. Spor tarzda tesettür hemen hemen her vücut yapısı için rahatlıkla kullanılabilir.

 

 Kemerli veya Belden Bağlı Tunikler

 

Vücut yapısı minyon ve bel bölgesi ince olan bayanlar için kemerli veya belden bağcıklı modeller güzel bir tercih olabilir. Kemer veya bağcık, tuniğin vücuda oturmasını sağlayacak, şıklık ve rahatlığı tamamlayacaktır.

 

Yalnız, olduğundan daha toplu göstereceği için göğüs kısmı geniş olan hanımların kemerli modelleri tercih etmemesi daha faydalı olacaktır. Göğüs kısmı geniş olan hanımlar, üst tarafı daha dökümlü veya yarasa kol modelleri tercih edebilir.

 

 Etek Kısmı Genişleyen Tunikler

 

Kalça kısmı geniş olan hanımların, etek kısmı aşağıya doğru genişleyen modelleri tercih etmesi daha doğru olacaktır. Böylece hem daha rahat hareket edecek, hem daha şık görüneceklerdir.

 

 Uzun Tunikler

 

Kısa boylu ve minyon hanımlar daha uzun görünmek için uzun ve etek kısmı uzun çizgili veya pileli modelleri tercih edebilir. Boyuna çizgili modeller ve koyu renkler de daha uzun görünmek için faydalı olabilir.

 

 Asimetrik Kesimli Tunikler

 

Fazla kilolarından şikayet eden hanımlar için asimetrik kesimli ve hareketli detaylara sahip tesettür giyim tunikler, dikkati farklı yere çekmek ve kiloları kamufle etmek adına güzel bir seçenek olacaktır.

​​

Bir cevap yazın