Tesettürün Kültürümüzdeki Yeri Nedir?

 

Tesettür giyim, Osmanlı kültüründen miras kalan bir giyim tarzıdır. İnanç, utanma, edep ve haya gibi temaları işler. Eller, ayaklar ve yüz hariç bütün vücudun kapanması ile ortaya çıkan tesettür, Avrupa giyim kültürünün dekolte ve transparan gibi özelliklerinden tamamen uzaktır. Tesettür giyim ürünlerinden tesettür abiye, tesettür eşofman, tesettür pantolon, tunik, etek, bluz, kap ve kaban gibi birçok ürün, hızlı ve etkili bir şekilde üretilmektedir.

 

 BİNLERCE YILLIK BİR MİRAS

Binlerce yıllık miras olan tesettür giyim, Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden Nene Hatun’la birlikte anılan en önemli değerlerimizden biridir. Özellikle başörtüsü Anadolu kadının geleneksel giyim tarzının temelini oluşturmaktadır. Tesettürlü giyinmek isteyen bir kişi, sadece başörtüsü takarsa, tesettürlü giyinmiş olmaz. Yani, başörtüsünün altına mini ve çok dar dekolte bir etek giyerse, tesettürlü sayılmaz. Yada dar kot veya yırtık kot giysileri başörtüsünün altına giyerse, tesettür giyim tarzını oluşturmuş olmaz. Avrupa tarzının, çıplaklık ve cinsellik içeren giysileri, başörtüsü ile giyerse, yine tesettürü oluşturmuş olmaz.

 

 TESETTÜRLÜ GİYİM ÇEŞİTLERİ BİR TAKIMDIR

Avrupa veya Amerika giyim tarzı dediğimiz giyim tarzının bir sınırı yoktur. Çıplaklık, çarpıklık ve sınırsız cinsellik gibi temaları işleyen batı giyim kültürü ürünleri ile başörtüsünü kullanmak büyük yanlıştır. Başörtüsü, tesettür abiye, ferace, kap, kaban ve pardesü gibi ürünlerle takımdır. Başörtüsü ve bu saydığımız tesettür giyim çeşitleri, takım olarak giyilmektedir. Bu nedenle, tesettür modasında, tesettür çeşitleri, renk ve desen bakımından uyumlu üretilmektedir.

 

 YENİ MODELLERLE TESETTÜR GİYSİLERE İLGİ ARTIYOR

Sınıfının en iyi tesettür ürünlerini sizler için sunan tesettür giyim firmaları, tesettür giysilerde, yeni renk ve desenlerle hizmet vermektedir. Öz kültürümüz olan ve korunması gereken milli değerlerimizden biri olan tesettür giyim çeşitleri, büyük ilgi görmeye başladı. Tesettüre olan ilginin artması ile birlikte, renk ve model bakımından oldukça geniş çeşitlilikle karşılaşmaktayız. Tesettürlü giyinmek isteyenler için, sipariş vermek de oldukça kolaylaştı. İnternet sitesinden tesettür abiye almak isteyen birisi, istediği renk ve desendeki ürünleri, anında sipariş edebilmektedir. Her yaştan tesettür sever için, yüzlerce ürün kısa zamanda üretilmektedir.

Bir cevap yazın