Tesettürlü Elbise Nasıl Olur?

 

C.M.N - Şifon Kuyruklu İşlemeli Balık Abiye MSW8898 Mürdüm (1)Tesettür, kelime anlamı, ‘ örtünme’ dir. Osmanlı’dan kalan en değerli miraslarımızdan biri olan tesettür, binlerce yıldır giyim modamızdır. Bu nedenle, öz kültürümüz olarak karşımıza çıkmaktadır. Anadolu kadınının geleneksel giyim tarzının temelini oluşturan tesettür, korunması gereken değerler içerisindedir. Nasıl ki, Sultanahmet camisi korunması gereken kültür mirasımız ise, tesettürlü giyinmek de, korunması gereken ve yeni nesillere aktarılması gereken bir değerimizdir.

 

MODERN GİYİM KÜLTÜRÜ

Modern giyim kültürüne nazaran, tesettür giyim kültürü, daha mükemmel bir yapıya sahiptir. Modern giyim kültürünün değişkenliğine nazaran, Anadolu insanın geleneksel giyim kültürünün temeli olan tesettür giyim, binlerce yıldır varlığını korumaktadır. Binlerce yıllık temeli olan tesettür giyim kültürünün devamı olan günümüz tesettür giyim kültürü, yeni model ve renklerle, tesettür severlerin beğenisine sunulmuştur. Tesettür giyimde yeni trendler, gençler tarafından ve yeni nesil tarafından beğeni ile karşılanmaya başlamıştır.

 

TESETTÜR ELBİSELER

Etek, ferace, bluz, gömlek, kap, kaban, tunik, tesettür abiye ve kombin gibi çeşitler, tesettür giyimin çeşitleri arasındadır. Günümüzde ise, tesettür kuralları içerisinde, tesettürlü etek, kap, kaban, pardesü, kombin ve tunik gibi elbiseler üretilmektedir. Avrupa rüzgârının sert estiği giyim sanayisinde, tesettür büyük bir atılım yapmıştır. Son zamanlarda, büyük bir müşteri kitlesi yakalamıştır. Öz kültür bilincinin artması ile birlikte, özellikle başörtüsüne olan bağlılık artmaya başlamıştır. Başörtü çeşitlerinde patlama yaşanmaktadır. Binlerce başörtüsü çeşidi içerisinden, seçim yapmak çok zorlaşmıştır.

 

YAZLIK VE KIŞLIK ÜRETİLMEKTEDİR

Her yaşa göre üretilen tesettür giyim ürünleri, yazlık ve kışlık olarak üretilmektedir. Fabrikasyon usüllerle üretilen tesettür giyim ürünleri, hızlı bir şeklide internetten satışa çıkmaktadır. Tesettür etek, tesettür abiye, tunik, kombin, kap, kaban ve pardesü gibi ürünler, yüzlerce modelle, internet sitelerinde sizleri bekliyor. Her yıl çıkan yeni modeller, hızlı bir şekilde tükenmektedir. Özellikle kampanya ve yeni ürün kategorilerine büyük ilgi vardır. Tesettürlü giyinmek isteyenler için, hızlı ve etkili çözümler sunan firmalar, büyük ilgi görüyorlar. Tesettürlü giysiler, düğme, fermuar, kapşon, yakalı, derili, dantelli ve kemerli gibi detaylarla üretilmektedir. Bu detaylarla yüzlerce çeşit tesettür giyim ürünleri, internet sitesinden kısa zamanda müşterilerine ulaşmaktadır.

 

Bir cevap yazın