Tesettürde Şıklık

 

Günümüzde birçok bayan tesettür giyimi tercih etmektedir. Tesettür giyimin açık giyimden farkı kadınların en önemli güzellik belirtileri olan çehre ve ellerinin açık olmasıdır. Tesettürlü kadınlar geçmiştekinin aksine çağımızda modayı da takip etmektedirler. İslami kurallara uyan kadınlar çehrelerini ve ruh güzelliklerini ortaya çıkaran şık elbiseler tercih etmektedirler. Bu elbiseler modern, zarif ve etkileyici olmaktadır. Peki, birçok kadının tercih ettiği tesettür elbise modellerinde şık nasıl yakalanabilmektedir? Bu konuda önemli olan kişinin kendine yakışanı ve kendine yakıştırdığını giymesidir.

 

Nerede Nasıl Tesettür Elbise Tercih Edilmeli?

 

Günümüzde işlemeliden boncukluya pamuktan satene birçok çeşit renk, model ve seçenekte tesettür elbise bulunmaktadır dolayısıyla şık olmak isteyen tesettürlü kadınlar bu seçenekler arasından kendilerine elbise seçmekte zorlanmaktadırlar. Son dönemde altın günleri, mezuniyet törenleri ve kafe buluşmaları için en çok tercih edilen tunik elbise modeli etek uçları oymalı desenli olanlardır. Haki, siyah, buz mavisi, kahverengi gibi birçok çeşitli olan bu model diz üzerinde bitmekte ve İslami usullere de oldukça uygun olmaktadır. Daha spor giyinmeyi seven tesettürlü kadınlar şu sıralarda bahçıvan tulumunu andıran askılı elbise modelini tercih etmektedir.

 

Özellikle genç yaşlarca çok tercih edilen bu model yere kadar uzanan ve renk çeşidi bulunan bir modeldir. Düğün, sünnet, nikâh törenleri gibi özel günlerde tesettürlü kadınlar en çok zarif ve buna keza çok şık tesettür elbise modelleri aramaktadırlar. Bu seçenek için bu sezonda yakadan göğse boncuk detaylı abiyelerin sıklıkla tercih edildiğini söylemek mümkündür. Ten rengi dolayısıyla kendine yakışan rengi seçmekte zorluk çeken tesettürlü bayanlar için renk seçenekleri de yeterli boyuttadır. Biraz daha gösterişli bir elbise arayanlar için tül detaylı dantelli özel bir model de bulunmaktadır. Yine diğer bir seçenek bel oyuntusunda dantel detay bulunduran şıklık için vazgeçilmez bir seçenek olan şifon abiyelerdir. Günlük yaşamda tercih edilen oyma ve danteller, özel günlerde de tasarımlar dolayısıyla çok şık görünmek için etkili bir seçenek olmaktadır. Her kişiye ve her beğeniye uygun şık tesettür elbise modelleri bulunabilmektedir.

 

Feracede Moda Nedir?

 

Birçok seçeneği bulunan tesettür elbise modelleri gibi feracelerde de günümüzde oldukça fazla seçenek bulunmaktadır. Son yıllarda tasarım olarak oldukça yenilenen feracelerde bu sene belden büzmeli, sade düğmeli ve tam boydan fermuarlı modeller bulunmaktadır. Her kadının zevkine ve beğenisine göre özel çeşit ve modelde bulunan feracelerde yaprak desenleri, etek ucunda özel detaylar, göğüs bölgesi düğme detayları son dönemde tercih edilen modeller arasındadır. Moda konusunda birçok seçenek olduğundan bireyler kendilerine yakışan modelleri bu seçenekler arasından kolayca bulabilmektedirler.

 

Bir cevap yazın