Tesettür Türleri

Kadınların en çok tercih ettiği elbiseler arasında bulunan kapalı elbiseler daha çok muhafazakar insanlar tarafından tercih edilir. Kişiler bu tesettür elbise durumlarında kendine ait model ve renklere bakarak giyim durumunu ortaya çıkarır. Bu sayede kişiler gideceği yere göre giyinerek gittiği yerde kendine yakışan elbise ile daha hoş ve zarif görünmek ister. Kişilerin en çok dikkat ettiği elbise ile beraber uyumlu olan başörtü durumdur.

Çünkü bu elbisenin en önemli durumu olan başörtü her zaman çok dikkat edilmesi gereken bölümdür. Kişiler bu şekilde kendine uygun olan başörtü durumunu gideceği yere göre veya havanın durumuna göre değişkenlik göstererek kullanılır. Böylelikle kişiler kendisine uygun olan giyim şekliyle kendisini her zaman dikkat etmesini ister.

Tesettür Abiye

Kadınların en çok tercih ettiği tesettür giyimde abiye durumudur. Abiye kişilerin kolayca giyinip ve çıkarma sırasında kolay bir durum olduğundan kişiler devamlı olarak bu şekilde bir tercih yapar. Bu da kişilerin bu elbiselerin tercih etmesinde yaz sıcaklığında kullanılması renk açıklığından dolayı güneşi yansıtarak daha serin bir durum ortaya koyar. Böylelikle kişiler daha rahat bir şekilde giyinme şekli yaşar. Böylelikle kişiler renk olarak kışın kapalı yazın ise açık renk kullanır.

Tesettür Kombin

Kişiler tesettür elbise kullanım sırasında kendisinin daha uyumlu olması için elbiselerin kombin olmasına dikkat eder. Bu durumda kişiler kombin şeklini sevdiği renkler ve elbiseler aracılığıyla bu durumu gerçekleştirir. Bu da kişilerin daha daha uygun şekilde giyinmesini sağlar. Kişiler gideceğe yere göre renk seçimi yaparak gittiği yerde uyumlu şekilde göze hitap ederek daha güzel ve hoş görünmesini sağlar. Böylelikle kişiler kendine uygun şekilde giyim durumunu yaparak kişilere karşı daha zarif olmasını sağlar.

Tesettür Modelleri

Kişiler kendine uygun tesettür modellerini belirlerken o dönemin ya da yılın en çok rağbet görülen modeli şeklinde giyinerek kendisini daha rahat bir şekilde giyinmesini sağlar. Kişi en sevdiği model ile en sevdiği rengi birleştirerek daha uyumlu ve göze daha güzel gelecek bir biçimde giyinme durumunu gerçekleştirir. Böylelikle kişiler en uygun şekilde daha zarif görünmek için model seçimi yapar.

 

Bir cevap yazın