Tesettür Tunik Modellerinde Doğru Seçim

tesettür tunikTesettür tunik modelleri rahat kullanım açısından bayanların en çok tercih ettiği favori parçalardan birisidir. Fakat sık tercih edilmekle birlikte genellikle bayanlar tesettür tunik seçiminde büyük hatalar yapmaktadır. Bunun nedeni, tunik modellerinin iki ya da daha fazla parça ile kombin yapılmasıdır. Tunik modelleri genellikle hafif bol yapıda üretildiği için bayanlar genellikle tesettür tunik modellerinde beden hatası yapmaktadır. Hafif bol yapıda üretilen modellerden daha küçük bedenler alarak, bel ya da omuz kısımlarında potluk oluşmasına neden olmaktadır. Kendi beden ölçülerinize göre alacağınız tunikler hem model olarak hem de beden ölçüsü olarak daha iyi bir uyum sağlayacaktır.

 

 Tesettür Tunik Modellerinde Renk Hataları

 

           Tesettür tunik modellerinde en fazla yapılan renk hataları genellikle tunik modellerini kombinleme aşamasında ortaya çıkmaktadır. Bir pantolon ile kombin yapılan tuniklerde pantolon ile tunik modelinin rengi genellikle yanlış seçilir.

 

Tunik rengi ile pantolon renginin aynı olması tesettür giyimin modelini kapatırken aynı zamanda kişinin renk yoğunluğu arasında kalmasına da neden olacaktır. Bu nedenle, mutlaka tunik rengi koyu renkse pantolon ve diğer aksesuarları daha soft renklerde seçmeye özen göstermelisiniz. Pantolon rengi koyu renkse tunik modelini pantolon renginden daha açık renklerde tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem tarzınızı ön plana çıkartmış olursunuz hem de kombinde karmaşa yaratmamış olursunuz. Aynı mantık ile ayakkabı ve çanta seçiminizi de yapabilirsiniz. Tesettür giyimden hariç olarak farklı renklerde çanta ve ayakkabı kullanılacaksa iki aksesuarın aynı renk olmasında bir hata bulunmamaktadır.

 

 Tesettür Tunik Modellerinde Aksesuar Hataları

 

           Tesettür tunik modellerinde yapacağınız kombine göre tarzınızı yansıtabilirsiniz. Özellikle, tarzını ön plana çıkartmak isteyen bayanlar daha çok aksesuar kullanımına yönelerek, bu şekilde tarzın yansıtıldığını düşünmektedir. Aksine, tesettür tunik modelleri her zaman farklı parçalarla kombin yapılması gereken modellerden olduğu için tarzınızı yansıtmak amacıyla aksesuar kullanımını biraz daha azaltmanız gerekir. Çok fazla ve çok detaydan oluşan aksesuarlar hem tarzınızı hem de tesettür elbisenin modelini kapatacaktır. Özellikle, renk ve model dokusunu ön plana çıkartmak istiyorsanız kesinlikle aksesuarlarda çok iddialı modeller tercih etmemelisiniz. Bu tür aksesuarlar tesettür kombininin yapısını ve dokusunu gölgede bırakacaktır.

 

Bir cevap yazın