Tesettür Tunik Kullanım Alanları Ve Özellikleri

tesettür tunikMuhafazakar kadınlar için tunikler en ciddi parçadır ve en çok talep edilen giyim ürünleri arasında yer edinmektedir. Tesettür tunik genellikle günlük giyim başta olmak kaydıyla, eğitim ortamlarında, işte ve her yerde kolaylıkla giyilebilen ve şık bir tarz oluşturmayı sağlayan giyim tercihleri arasında yer bulmaktadır. Fakat düzgün şık bir tarz elde etmek için doğru dizaynların seçimi çok önemli bir detay olarak görünmektedir.

 

 Vücudunuzla Uyumlu Olacak Şekilde Tunik Tercihi Yapmalısınız

 

Kadınların tesettür tunik tercihlerinde içine düştüğü en büyük yanlışlardan biri tunik tercihleriniz en bol biçimli olan türlerden yana kullanmayı tercih etmektir. Ancak vücut yapınıza göre olmayan ve son derece bol biçimlere sahip olan tunikler talep edilen şıklığı yakalamanın aksine çok alelade bir giyim şekli elde etmenize neden olur. Oysa tam aksine aldığınız tunik vücut hatlarınıza uygun olmalıdır. Çünkü bu ürünlerin üretiminde hafif bol kalıplar tercih edildiğinden dolayı dökümlü bir görünüş zaten oluşturmaktadır. Bu nedenle tunik tercihleriniz tamamen vücut ölçülerinize uyumlu olmalıdır. Ne küçük beden tercih edin ne de büyük beden.

 

 Bedene Oturan ve Şeffaflık Gösteren Tuniklerden Uzak Durun

 

Yaz dönemlerinde üretilen bazı tunikler ince dokumlardan yapıldığı için transparan bir görüntüye neden olabilmektedirler bu gibi durumlarda kapalı giyim tercihini benimseyen kadınlar zor duruma düşebilmektedirler. Şeffaf yapıdaki tesettür tunikleri kullanabilmeniz için altına daha kalın giysiler giymeniz gerekebilir bu da sizi rahatsız edecektir. Böyle bir sorunun ortaya çıkmamasına engel olmak adına uygulamanız gereken tek şey seçiminizi içini belli etmeyen kumaşlardan yapılmış olan tunik türlerinden yana yapmak olacaktır. Bu şekilde tuniğin içine başka bir şey kullanmak durumunda kalmadan güzel ve rahat bir görünüş oluşturabilirsiniz. Fakat elinizde ince dokumlardan imal edilmiş tesettür tunikleriniz var ve bunu kullanmak zorundaysanız içine ince, tuniğin renk tonlarına uygun şeyler giyebilirsiniz.

 

 Tesettür Tunik Seçimini Etkileyen Renk Faktörü

 

Ten rengi her kıyafette olduğu gibi tesettür tunik modellerinde de önemli rol oynamaktadır. Genellikle bu konuda bilinçsiz davranılmaktadır ancak şıklığın en önemli unsurlarından biridir. Bu konunun mantığı basit uygulaması kolaydır. Kısaca teninizin renk tonlarıyla zıtlık oluşturacak şekilde seçim yapmalısınız, beyaz tenli iseniz koyu, koyu tenli iseniz açık renleri tercih etmelisiniz.

 

Bir cevap yazın