Tesettür Şal Kullanımındaki İnce Detaylar

tesettürTesettür şal kullanmak hem oldukça kolay hem de oldukça pratiktir. Özellikle her zaman acelesi olan kadınlar tesettür şalı hemen takıp çıkarabilirler. İş hayatı için, alışverişe giderken ve özel gecelerde kullanılabilecek pek çok değişik şal seçenekleri bulunmaktadır. Desenli şal modelleri ise oldukça trend bir hale gelmiştir. Desenli şal modelinin yanı sıra güllü, çiçekli ve şehir desenli birçok şal modeli tasarlanmaktadır.

 

Tesettürlü kadınlar her şeyden önce kullanacakları yere göre şal seçimini yapmaları gerekir. Çalışma hayatı için hem daha sade hem de daha göz yormayan modeller tercih edilebilir. Yaz mevsiminde ise parlak ve simli şallar tercih edilebilir. Şal takmadan önce makyaj yapmak isteyen tesettürlü kadınlar şal rengine uyumlu makyaj yapmaları gerekir. Şal yaptıktan önce makyaj yapmak oldukça zor bir iştir.

 

 Boncuk Detaylı Tesettür Şal Modelleri

 

Son yıllarda şal skalası bir hayli artmıştır. Burada iğne oyalı ve ya boncuklu şal tercihi yapmak tesettürlü kadınlar için bir alternatiftir. Günlük hayat içerisinde kullanım için renkli boncuklar ile tasarlanmış şal modelleri tercih edilebilir. Özel günler için inci boncuklu şal modelleri daha uygun olacaktır. Aynı zamanda boncuklu şal tercihinde bulunurken kullanışlı olup olmadığına dikkat edilmesi gerekilir. Boncuklu tesettür şallar kaliteli olmalıdır. Aksi takdirde boncukları kısa zaman içerisinde düşebilir. Taşlı tesettür şal modellerinde ise taşların kalitesine dikkat edilmelidir.

 

 Farklı Şal Kullanım Alanları

 

Şallar sadece tesettürlü kadınlar için değil açık kadınlar için de birçok kullanım avantajı sağlar. Özellikle yaz mevsiminde ılık geçen gecelerde omuz kısımları örtmek için kullanılabilir. Biraz daha pamuklu ve kalın şallar rüzgarlı günlerde koruyucu olarak tercih edilebilir. Saç aksesuarı için ise daha ince tesettür şallar kullanılabilir. Değişik giyim tarzını seven kadınlar için pantolonlara kemer olarak da kullanılabilir.

 

 

Düz saten şal tercihi yapacak olan kadınlar yaka iğneleri ile şallarını süsleyebilirler. Böylelikle hem daha modern hem de daha zarif bir görüntü oluşturmak mümkün olmaktadır. Şal rengi seçiminde ise kadınlar kendi ten rengine göre seçim yapmalıdırlar. Bu şekilde daha şık ve göz alıcı bir görünüm elde edebilirler.

Bir cevap yazın