Tesettür Kombinlerinde En Sık Yapılan Hatalar

Güzel giyinmeyi ve tarz sahibi olmayı, dikkatleri üzerine çekmeyi her yaş, herkes ister. Günümüzde çok çeşitli ve farklı tesettür parçaları piyasaya sürüldükçe farklı ve çeşitli kombinlerde ortaya çıktı bununla beraber tesettür kombinleri yaparken de bazı hatalar meydana geldi. Kombin yaparken hem havalı hem tarz hemde doğru kombineler yapmak hiçte zor değil. İşte tesettür kombinlerinde en sık yapılan bazı hatalar.

https://www.modaselvim.com/

Renklerin Doğru Kullanımı

Kombin yaparken parçaların güzel olması kadar renklerin doğru kullanımı da çok önemlidir. Kombinizdeki renkler birbirine uyumalı ve tamamlamalıdır. Eğer kombininiz tamamen siyahsa renk ve ayrı bir hava katması açısından farklı bir renkte parça ile kombininizi tamamlayabilirsiniz ya da boynunuza kombininize uyacak fular takabilirsiniz. Ayrıca kombininizi yaparken kullanacağınız renkler göz yorucu ve fazla olmamalı. Fazla renkli olan kombinler göz yorar ve doğru bir kombin olmaz.

Çok Desenli Kombinler

Kombin yaparken bir başka sık yapılan hata ise çok desenli yapılan kombinlerdir. Eğer kullandığınız alt ya da üst parçada desenli bir parça varsa diğer kullandığınız parçalar sade ve tamamlayıcı olmalıdır. Ayrıca kombinlerinizde kullanacağınız desen güncel olmalı modası geçmemelidir. Böylece kombininiz hem daha tarz hem de daha modern hem de daha havalı olur.

Mevsimine Göre Kombin Yapmak

Doğru tesettür kombini yaparken bir başka dikkat etmeniz gereken unsur da mevsime göre kombin yapmaktır. Kombinizdeki tercih edeceğiniz parçalar hem renk olarak hem de kalınlık açısından mevsime uygun olmalıdır. Mesela kış mevsiminde şifon bir tunik tercih etmeniz doğru olmaz.

Başörtünüz Ve Ten Renginizin Uyumu

Tesettür kombini yaparken bir başka dikkat etmeniz gereken kural da takacağınız başörtüsü ve ten renginizin uyumudur. Eğer ter renginiz açıksa uyum açısından takacağınız başörtü daha koyu renkler olmalıdır. Eğer ten renginiz koyu ise uyum ve birbirini tamamlaması açısından kullanacağınız başörtü açık renkli olmalıdır. Ten renginiz açıksa ve sizde fazla açık bir başörtü tercih edersiniz ten renginiz ve başörtünüz birbirini tamamlamaz. Ten renginiz koyu ise ve sizde koyu renk bir başörtü tercih ederseniz bu sefer renkler birbirini boğar ve uyum yakalayamazsınız.

 

Bir cevap yazın