Tesettür Kombin Yaparken Bilinmesi Gerekenler

Tesettür giyimin vazgeçilmezi olan tesettür kombinler oluşturmanın, birçok yolu bulunmaktadır. Burada önemli olan uyumu yakalayabilmektir. Unutulmamalıdır ki kötü bir kıyafet yoktur, kötü eşleştirilmiş kıyafetler veya kötü kombinler vardır. Bu yüzden tesettür kombin konusuna titizlikle yaklaşıp dikkat ederseniz, mükemmel bir kombin oluşturabilirsiniz. Güzel ve göz alıcı kombin yapmak istiyorsanız önceliğiniz renkler olmalı. Renklerden sonra ise kıyafet dokusuna dikkat etmelisiniz. Kıyafetinizi renge veya dokuya göre seçtikten sonra istediğiniz aksesuarlarla kombin yapabilirsiniz. 

Tesettürde Doğru Ürünler Kullanmak 

Tesettür kombin yaparken sandığınız kadar zorlanmazsınız. Yani kombin yapmak için doğru renkleri veya desenleri seçtiğiniz takdirde aksesuar seçimi yapmanız daha kolay olacaktır. Renk seçimine mutlaka dikkat edilmelidir. Burada bir örnek verecek olursak: beyaz siyah ile kombin yapılabilir. Ya da beyaz kendi rengi beyaz ile siyah kendi rengi siyah ile kombin yapılabilir. Kombin yaparken renk seçiminde ten renginizi de dikkate almalısınız. Ten rengini dikkate alarak renk seçimi yaptığınızda yüzünüz başörtünün içinde daha güzel görünecektir.

Kendinize yakışan rengi bulmanızda bu konuda önemlidir. Göz renginize uygun renkler de tercih edebilirsiniz. Ayrıca kombin yaparken bir diğer dikkat edilmesi gereken ise kıyafetleri bedeninize göre almanızdır. Yani bedeninizden büyük veya küçük kıyafetler tercih etmemelisiniz. Çünkü kendi bedeninize uygun olmayan küçük veya büyük kıyafetler sizi kısa ve şişman gösterebilir. Bu yüzden bedeninizi iyi seçmelisiniz. Bunun yanında tesettür kombinlerde kıyafetlerin biraz bol olması sorun yaratmayacaktır. 

Tesettür Kombin ve Makyaj

Öncelikle tesettür giyiminde, kombini seçtikten sonra her şeyin bittiğini düşünmemelisiniz. Kombine uygun bir makyaj ile kıyafetinizi tamamlamalısınız. Yalnız makyajı fazla abartmamalısınız. Bunun yanında kıyafetiniz ile tamamen aynı renk veya tamamen farklı renk bir ruj sürmemelisiniz. Kıyafetinizde hiç mor renk yoksa mor bir ruj sürmeniz saçma olacak ve sırıtacaktır. Bu yüzden makyajın tüm yüzünüzde orantılı olmasına ve çok abartılı olmamasına dikkat etmelisiniz. Hatta göz makyajınızı da kombinle uyumlu yapabilirsiniz. Bu durumları göz önüne alarak istediğiniz şekilde ki görüntüyü elde edebilirsiniz. Aslında kombin yapmanın çok zor olmadığı ama önemli olan noktalarının olduğu gerçeği burada karşımıza çıkıyor.

Moda Selvim kombin önerileri ve geniş ürün yelpazesini keşfetmek isterseniz https://www.modaselvim.com/kombin-elbise adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın