Tesettür Kıyafetleri İle Nasıl Kombin Yapılmalıdır?

tesettür kombinTesettür kıyafetleri, daha büyük ve salaş olan parçalar olduğu için kombin yapmak zor bir durum olabilir. Tesettür kombin hakkında doğru kuralların bilinmesi gerekmektedir. Öncelik olarak, tesettür kıyafetlerinde kumaş uyumu şarttır. Kullanılan bütün parçaların kumaş yapısı aynı ya da benzer olmalıdır. Bunun dışında ise, fazla renk kullanımından kaçınmak doğru olacaktır. Baştan aşağı aynı renk kullanılmış ise, eşarplarda, çanta ve ayakkabılarda farklı renklerin tercih edilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda tercih edilen bone ve eşarplarında aynı kumaş yapısında olması gerekir.Tesettür kombin için bu kurallara dikkat etmek yeterli olacaktır. Bu şekilde doğru kombin yapılır ve her an şık olmak mümkün olacaktır.

 

Hazır Kombinler İle Pratik Bir Yaşam Mümkün

 

Bayanlar için hazırlanmak fazlası ile zahmetli bir iştir. Yeterli süre olmadığı durumlarda can sıkıcı bir duyguya bürünmekte kaçınılmaz olacaktır. Hem tatsız bir durum yaşanmaması adına hem de zamandan tasarruf etmek için kombinlerin hazır olarak gardıroplarda olması fazlası ile işlerin kolaylaşmasını sağlar. Ayda bir ya da iki ay da bir olmak üzere kıyafetler için zaman ayrılmalı ve kombin yapılmalıdır. Kullanılacak eşarplar ve boneler de bu kombine dahil olmalıdır. Hazır şekilde dolaplarda yerini alan kıyafetler ile dakikalar için de hazırlanmak mümkündür. Bu sayede ne giymeliyim sorusuna cevap bulmak için saatlerin harcanmasına gerek kalmayacaktır. Aynı şekilde alışveriş esnasında da kombin yaparak tercihler yapmak e doğru olan yöntemdir.

 

Kombin Yapar İken Nelerde Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

 

Tesettür kombin için kumaş yapısı kadar kesimlerde çok önem taşır. Kullanılan kıyafetlerin kesimleri ve modelleri birbirleri ile uyumlu olmalıdır. A kesim bir etek ya da pantolon üzerine mutlaka A kesim bir üst tercih edilmelidir. Kesimlerin ve salaşlığın uyumsuz olması kötü bir görüntüye neden olacaktır. Bu sebep ile kesim konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Kullanılan kıyafetlerin aynı olmaması adına aksesuarlarda da değişikliklerin yapılması faydalı olacaktır. Aksesuarlarda yapılacak küçük değişiklikler, kıyafetin yeni ya da ilk defa giyilmiş imajına ulaşmasını sağlar. Ayakkabı ve çantaları da değiştirerek kullanmakta fayda vardır. Birkaç kıyafet ile de büyük bir gardıroba sahipmiş gibi bir imaj çizmek bu sayede mümkün olacaktır.

 

Bir cevap yazın