Tesettür Giyiminde Yılın Trendleri

tesettur-2Eskiden tesettür kıyafeti bulmak zor olduğu gibi modelleri de tatmin edici değildi. Büyük firmalarında tesettür kıyafetine yönelmesi ile artık çeşit, renk ve model konusunda tesettürlü hanımlar sıkıntı yaşamıyor.

 

Sosyal hayatın her yerinde şık bir şekilde var olmak hepimizin isteği. Çeşidin bol olması şık olacağımız anlamına gelmiyor. Tesettürlü bayanlarında dikkat etmesi gereken püf noktaları var. En şık ve pahalı kıyafeti giyseniz bile vücut tipinize uygun değilse ve doğru kombinle yemediyseniz komik bir görüntü ortaya çıkabilir.

Tesettür giyimde dikkat etmeniz gereken öneriler

 

Tunikler bu senede moda olmayı sürdürüyor. Hem tesettüre uygun hem de şıklığın bir parçası. Tunik kullanırken fazla kilosu olan bayanlar mutlaka tuniğin altını daha dar kesim pantolonlarla tamamlamalı. Hem üst uzun ve bol hem de alt kesimde kullanılan bolluk sizi olduğunuzdan kilolu gösterecektir.

 

Yine fazla kilolarınız varsa Tunik bir gömlek aldıysanız İçine renk uyumlu bir tişört giyip önünü açık kullandığınızda yine kilolarınızı kamufle edebilirsiniz. Eğer tuniği önü açık bir şekilde kullanacaksanız muhakkak seçeceğiniz başörtüsü veya şalı içinize giydiğiniz tişört ya da kıyafetin renginde tercih etmelisiniz. Şıklıkta sadelik önemlidir. Fazla kalabalıktan uzak durun. Kalabalık görüntü hem şıklığınızı gölgeler hem de fazla kilolu görünmenizi sağlar.

Zayıf bayanlar Tuniğin altına bol pantolon giyebilir.

 

Açık renkleri tercih etmeliler. Eğer ferace tarzı Tesettür giyim kullanıyorsanız ve fazla kilolarınız varsa özellikle yarasa koldan uzak durun. Abartılı yarasa kol sizi daha fazla kilolu gösterecektir. Daha koyu renkleri ve süzen, aşağı dökülen kumaşları tercih etmelisiniz. Abartılı yarasa kol zayıf bayanların tercihleri olmalı. Fakat çok fazla zayıfsanız içinde yok olabilirsiniz. Daha yarım yarasa kol tercih edin. Feracede aşırı uzun boy modası artık bitiyor. Yerleri süpürecek derece de uzunluktan ya uzak durun ya da topuklu ayakkabı kullanın.

Tesettür giyimde bu yıl renkler ve kombinler

Abartılı, fosfor renklerde uzak durun. Soft renklere yönelin. Canlı renkler kullanacaksanız bile bağırmayan renkleri tercih edin. Canlı renkler kullanacaksanız çok fazla renk karıştırmaktan uzak durun. Fazla uyum bu sene de itici. Sadece tek renk giyinerek uyum yapabilirsiniz. Başörtüsünde ya da şalda uyum yerine kombin olabilecek renk olmasına dikkat edin. Kombinde ya tamamlayıcı renkleri ya da zıt renkleri kullanmalısınız. Doğallık şıklığın da anahtarı. Tesettür giyimde Abartıda komik duruma düşme ihtimalinizi unutmayın.

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın