Tesettür Giyiminde Kullanılan Kumaş Türleri

Tesettür giyim türü, kapsamı oldukça geniş olan bir giyim çeşididir. Özelikle teknolojilerin ilerlemesi ile birlikte tesettür giyim sektörü de bu ilerlemelere paralel olarak kendini geliştirmiş olan bir sektör haline gelmiştir. Teknoloji ile çeşitli üretim imkânı ortaya çıkmış ve böylece ürün çeşitlilikleri artmıştır. Bu gelişme ile pek çok tesettür giyim tarzına hitap eden modeller ve renkler ortaya çıkmıştır. Gidilecek olan her mekâna uygun yapıda tesettür giyim modellerini bulabilmek mümkündür. Bundan dolayı tesettür giyim, en çok tercih edilen giyim çeşitleri arasında yer alır.

Tesettür Kıyafetlerin Çeşitliliği

​​​​​​Birbirinden tamamı ile farklı ve şık giysiler ile tasarlanan tesettür giyim tarzında çok sayıda model ortaya çıkmıştır. Farklı tasarımlar içerisinde hazırlanmış olan kıyafetler, oldukça dikkat çeken modellerden oluşur. Bu tasarımlar kumaşın türüne, kullanılmış olan desene, boyutuna ve ebatlarına göre değişiklik gösterir.

Özelikle yaz aylarında hem terletmeyen hem de rahatsızlık vermeyen kumaş türleri tercih edilir. Bu kumaş çeşidinin başında ipek kumaşlar gelir. İpek kumaşlardan yapılmış olan tesettür elbiseleri sıcak zamanlar içerisinde tercih edilmesi uygun bir alternatif olacaktır.

Tesettür Giyiminde Pamuklu Kumaşın Tercih Edilmesi

Tesettür giyiminde yazın giyilmesi ideal olan kumaş türlerinden bir tanesi de pamuklu kumaşlardır. Pamuk kumaşından üretilmiş olan tesettür kıyafetleri, gözenekli yapılarından dolayı terletme yapmazlar. Bundan dolayı pamuklu bir yapıya sahip olan ceketler, elbiseler ve şallar tercih edilebilir. Kombinlerin iyi bir biçimde tamamlanması açısından yaz aylarında spor ayakkabıları, çantalar, kemerler ve aksesuarlar yardımı ile kombinler tamamlanabilir. Böylece yaz aylarında çok daha rahat bir tarz oluşturup bu şekillere göre giyinmeyi tercih edebilirsiniz.

Tesettür Giyiminde Krep Kumaşların Kullanımı

Sıcak mevsimler içerisinde tercih edilebilen bir başka kumaş alternatifi de krep kumaşlardır. Bu kumaşlar tesettür elbiselerinden yaygın olarak kullanım imkânına sahip olan kumaş çeşitlerinden bir tanesidir. Krep kumaşların yapısı yüksek bükümlüdür ve aynı zamanda da krep örgüler ile üretimi gerçekleştirilir. Salaş bir yapıları vardır ve dökümlü bir tarz oluştururlar. Oldukça hafif bir dokuya sahip olmasından dolayı krep kumaşlar özelikle sıcak günler içerisinde tesettür giyiminde sıklıkla tercih edilir.

Tesettür giyim modellerimizi görmek için https://www.modaselvim.com/tesettur-giyim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın