Tesettür Giyimin Gelişimi Ve Yükselişi

Tesettür giyim, moda endüstrisinde şimdiye kadar göz ardı edilen veya gerçek potansiyeli kullanılmamış bir moda çizgisine sahipti. Tesettür ve mütevazı kıyafetlere sadece Müslüman ve muhafazakar kadınlar için değil, mütevazı giyinmeyi tercih eden farklı din ve kültürlerden kadınlar da ihtiyaç duymaktadır. Tesettür modasına olan talep karşılanmadan önce bu tarz giyim tarzını benimseyen kadınların marka ve model tercihleri ​​maalesef oldukça sınırlıydı.

Kendi zevklerine ve yaşam tarzlarına uygun kıyafet ve aksesuar bulmakta zorlanan kadınlar, genellikle gündelik giyim mağazalarının raflarını karıştırarak veya çok az sayıda bulunan sınırlı model ve çeşitlere razı olmak zorunda kaldıklarında aradıklarını elde edebildiler. başörtüsü mağazaları. Bu ihtiyaç sadece günlük kıyafetlerde değil, gece elbiselerinde, spor kıyafetlerinde, aksesuarlarda ve plaj kıyafetlerinde de kendini göstermiştir. Hazır giyim sektöründeki böylesine büyük bir ihtiyaç bir yatırım potansiyeli olarak kabul edilmekte ve nihayet bu büyük talebi karşılamak için başta Türkiye olmak üzere dünya çapında büyük adımlar atmaya başlamıştır. Böylece büyük tesettür giyim markaları ve alıştığımız online alışveriş platformları ortaya çıktı.

 

Tesettür Giyimin Gelişimine En Önemli Etken

Türkiye’de ve dünyada tesettür ve ne kadar mütevazı giyim İstanbul Mütevazı Moda Haftası, yani Muhafazakar İstanbul Moda Haftası’nda şüphesiz ana sektör bir başka olay oldu. Türkiye’de ilk kez düzenlenen muhafazakar moda etkinliği, 2016 yılında ilk kez İstanbul Mütevazı Moda Haftası Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirildi. Renkli defileler ve tasarımların yer aldığı etkinliğin tamamında yerli ve yabancı yüzlerce marka ve on binlerce katılımcı yer aldı.

Son yıllardaki peçe, hem Türk moda sektörünün vazgeçilmez bir parçası haline gelen hazır giyim moda sektöründe milyonlarca kadının hem de kendilerini ifade etmelerine imkan verecek kadar önemli bir adım, markanın çok önemli olduğunu gösterecek büyük bir başarı ve perde. . Yıllardır hak ettiği değeri nihayet bulmayı başaran mütevazı giyim sektörü ve başörtüsünün başarısı sayesinde kadınlar daha özgür ve moda daha güçlü olmaktadır.

Tesettür Algısı Değişimi

Gençlerde dinin belirleyicisi belirlendi Etkisi ve dini hassasiyeti başörtüsü algısını etkiler. Başörtüsü ile saçları ve dini olarak görülmemesi gereken yerleri örtmek, giyime duyarlılık ve samimi olmayanların dışındaki davranışların önemi gençleri kıyafet seçiminde duyarlı hale getiriyor. Bu hassasiyet indeksi yüksek olmasına rağmen, tanrısallık yine yüksek bir trend gösteriyor. İslami kriterlere dikkat etmek ve giyinmekten kaçınmak gibi özellikler de oldukça kabul görüyordu. Ama öte yandan kıyafet kuralı şık Tesettür modasını yakalama ve takip etmede yüksek trend gösteriyor gibi görünüyor.

Tesettür giyimde trendler İslam çizgisinde kendini göstermiş olsa da pratikte modadır. ve zamana nasıl ayak uyduracağını anlaması gereken gençlerin varlığı. Gençlik, özellikle çağdaş yaşam tercihleri dünyadaki konumunuz, ancak inancın boyutlarını göz ardı etmeden, modernizasyonla yeni düzene uyum sağlamasını sağlıyor. Kısacası tesettür giyim bu denli değişerek gelişim göstermesinde en büyük etkenlerden bir tanesi gençlerin göstermiş olduğu talep çılgınlığıdır.

 

 

Bir cevap yazın