Tesettür Giyimde Uzak Durmanız Gerekenler

tesetturTesettür hızla büyüyen ve gelişen bir sektör. Moda kurbanı olmak istemiyor ve şık görünmek istiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler muhakkak olacaktır. Bazen aşırı çeşitlilik kafa karışıklığına neden olabilir. Bazen fazla abartılı ve karışık bir görüntü sizi olduğunuzdan hem daha yaşlı hem de daha kilolu gösterebilir. Yılın trendlerini takip etmek de şıklığın olmazsa olmazları arasında.

 

Neleri Giymemeliyim?

 

Abartıdan uzak durun. Fazla modelli kıyafetleri tercih etmeyin. Abartılı modelleri kombinlemekte zordur. İki seçenek ile karşı karşıyaysanız muhakkak sade olanı tercih edin. Özellikle dış giyimde dantelden uzak durun. Dış giyimde rahatlığınızı sağlayan kumaşları tercih edin. Bu sizin şık bir görüntü kazanmanızı sağlayacaktır. Kombin yapacağınız zaman tüm kıyafetleri bol ve salaş kullanmaktan sakının. Kıyafette de muhakkak denge ve orta yol olmalı. Eğer şık bir kombin yapacaksanız ya baştan aşağı tek renk olmalı ya da kıyafetlerinizin hepsinin ayrı ayrı can alıcı renklerde olmamasına dikkat etmelisiniz. Canlı renkte bir parçaya sahipseniz diğer parçalarla onu sakinleştirmelisiniz.

 

Abartılı Türban Modası Bitti.

 

O şaşalı, kafanıza birçok çiçek ve benzeri şeylerle donatan, büyüten moda çok gerilerde kaldı. Belki biraz taş yardımıyla türbanınıza ışık atabilirsiniz. Ama sadece o kadar. Hem model hem de taş yani ışık olmaz. Türban yaptıracaksanız önemli olanın yüzünüzün ön plana çıkması olduğunu asla unutmayın. Kafanızdaki abartının ön plana çıkması sizi sadece komik bir görüntüye sokar.

 

Abartılı Modeller Başınızı Döndürmesin.

 

Giyinirken asla fiziğinizi unutmayın. Her modeli herkes giyemez. Fiziğinize uygun olanı seçin. Tesettür giyimde yapılan yanlışların başında fazla abartılı kıyafetler geliyor. Bu yanlışa ‘değişik’ görünmek adına düşmeyin. Değişik görünmek ile komik görünmek arasında çok az bir çizgi var. Denge ve sadelik şıklığın anahtarıdır.

 

Renk seçiminizde önemli. Hem abartılı bir model hem de canlı bir rengi aynı anda kullanamazsınız. İkisinden birini tercih etmek zorundasınız. Seçiminiz ya kıyafetinizi modeli ile ön plana çıkarmak ya da rengi ile ön plana çıkarmak olmalı. Sadeliği yakaladığınız bir kıyafetiniz de isterseniz ya ayakkabınızı ya da çantanızı değişik model ve ya renkle ön plana çıkarabilirsiniz. Bunun tek parça olmasına muhakkak dikkat etmelisiniz.

 

Tesettür kıyafetleri içinde size en uygun olanı seçin. Başörtüsü ve şalda farklı tonları kullanmaya dikkat edin. O her şeyin birbirine uydurulduğu yıllar çok geride kaldı.

Bir cevap yazın