Tesettür Giyimde Pratik Kombin Önerileri

Tesettürlü kadınların en zorlandığı noktalardan biride her gün ayrı giyim ürünlerini bir araya getirerek kombinlenmektir. Doğru kombini yapmak tahmin edildiği kadar kolay olmamaktadır. Çünkü yalnızca kıyafetlerin seçimi değil kıyafetler ile takılacak olan başörtüsünün de doğru bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Bu sebeple kadınların çoğu belli başlı tesettür kombinlere yönelmektedir. Son derece pratik olan bu kombinler her ortama uyum sağlanmasını yardımcı olacaktır.

 

Gömlek ve etek kombini

 

Gömlek ve etek uyumu her daim kurtarıcı olmaktadır. Kombin yapımı sırasında çok büyük bir hata yapılmadığı sürece genellikle uyumlu bir görünüm yaratmaktadır. Etekler ile kombinlenecek olan gömleklerin normalden daha kısa olması çok daha doğru olacaktır. Uzun, tunik tarzı gömlekler eteklerden çok pantolonlar ile kombinlenmelidir. Tesettür giyimde birçok uzun etek modeli bulunmaktadır. Hangisinin tercih edileceği mekana ve vücut biçimine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Düz ve uzun etekler çoğu vücut tipinde hoş duracaktır. Kloş etek gibi genişleyen etekler ise boy konusunda sorunları olan kadınlar tarafından tercih edilmemelidir. Bu tarz etekler uzun boylu kadınlarda çok daha hoş bir görünüm yaratacaktır.

 

Elbise ve ceket uyumu

 

Elbiselerde en az etekler kadar önemli bir kombin elemanıdır. Elbiselerin kombin yapılması eteklere oranla çok daha pratik ve kolay olmaktadır. Kış aylarında giyilebilecek elbise üzeri ceketleri, hem sıcak tutacak hem de elbiseyi şıklaştıracaktır. Ceket modellerinde geniş omuz modeller çok daha stil duracaktır. Genellikle iş hayatında tercih edilen bu tarz kombinler düz bir elbiseye hareket katacaktır.

 

Kalem etek kombinleri

 

Kalem etekler şıklığın simgesidir. Tesettür kombinlerinin olmazsa olmaz parçalarından olan bu tarz uzun etekler her mekana uyum sağlayacaktır. Kalem etekler kişiyi olduğundan daha zayıf gösterecektir. Bu sebeple yoğun rağbet görmektedir. Kombin yapılabilmesi oldukça kolay olan bu giyim ürünü en çok tuniklerle ve bluzlarla uyum yaratacaktır. Yukarıda görülen tüm kombin modellerinde uygulanması gereken son adım başörtüsü seçimidir. Doğru başörtüsü seçimi yapılan tüm bu tesettür kombinlerin taçlanmasını sağlayacaktır. Başörtüsü seçiminde yapılmış olan tüm kombinin renk uyumu göz önüne alınmalı ve ona göre bir eşarp tercihi yapılmalıdır.

 

Bir cevap yazın