Tesettür Giyimde Öne Çıkan Modaselvim Trendleri

tesettür giyimGünümüzde, Türkiye’de giyim olarak tesettür tercih eden hanımların sayısı oldukça fazladır. Fakat hepsinin en çok şikayet ettikleri sorun, tesettür giyinenlerin sayısı ne kadar çok olsa da, tesettür modası ile ilgilenen moda evlerinin çok kısıtlı olması ve kendilerine yeteri kadar farklı kıyafet tercihleri sunulmamasıdır. Fakat özellikle internette modaya yönelik içeriklerin gelişmeye başlamasıyla beraber, bu durum yavaş yavaş değişmeye başlamıştır. Artık, tesettür giyim tercih eden hanımlara yönelik birçok farklı kıyafet, kombin önerisi mevcuttur ve tesettür modası da ilgi görmektedir.

 

 Bu yıl Çarpıcı Renkler Öne Çıkıyor

 

Tesettür modasında, geçtiğimiz yıllarda en çok tercih edilen renkler, siyah, mavinin koyu tonları ve gri gibi renklerdi. Fakat bu yaz bu durumun değiştiğini göreceğiz. Bu yıl birçok moda evi, hazırladığı tesettür giyim ürünlerinde, fuşya pembesi, fıstık yeşili gibi göze batan ve çarpıcı renkler tercih etti. Renkli kombinler yapmak isteyen tesettürlü hanımlar, birçok farklı parçayı birbiriyle kombinleyebilir. Üst kısımda, bu yıl moda olan renkli parçaları tercih edecekseniz, pantolon veya etek tercihlerinizde beyaz rengi mümkün olduğunca kullanmak yerine bir karar olacaktır. Koyu renkleri tercih etmekten vazgeçmeyen hanımlar ise, üst giyimde kullandıkları renkle uyumlu olmasına dikkat ederek, koyu renkleri de tercih edebilirler. Koyu renklerden vazgeçmek istemeyenler için en uygun renk, yaz aylarında kahverengi ve tonları olacaktır.

 

 Bu yaz elbiselerin yılı olacak

 

Bu yılın giyim kataloglarına ve moda evlerinin, hanımların beğenisine sunduğu kıyafetlere baktığımızda, bu yaz tesettür giyim konusunda en çok öne çıkan parçaların elbiseler olduğunu söyleyebiliriz. Yazın cıvıl cıvıl havasına uyum gösterecek elbise tercihlerinizle, tesettür şıklığını kolayca yakalayabilirsiniz. En çok öne çıkan modeller, çiçek baskılı elbiseler olarak karşımıza çıkmaktadır. Çiçekler, yazın geldiğini bize en net anlatan canlılardır. Bu yüzden, yazlık elbiselerde en çok tercih edilen desen olma özelliklerini de uzun yıllardır korurlar. Tesettürlü hanımlara uygun birçok çiçekli elbise bu yıl görücüye çıkmıştır. Çiçekli elbiselerle kombin yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şey, ayakkabınızda öne çıkan renk ile eşarbınızdaki renk tonunun aynı olmasıdır. Böyle çok şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Bir cevap yazın