Tesettür Giyimde Nelere Dikkat Edilmeli

 tesettür elbiseTesettür elbiseler günümüzde artık daha çok tercih edilmektedirler. Nitekim geçmişte tesettür elbiseler neredeyse tek tip elbiselerden ibaretti. Fakat şimdilerde sadece tesettür elbiselerle ilgilenen modacılar bulunmaktadır. Durum böyle olunca tesettür elbiselerin de tasarımı ve çehresi değişti. Daha çok dikkat çekmeye başladı. Kadınlar artık tesettür elbise ararlarken kendi tarz ve zevklerine hitap eden elbiseleri seçebiliyorlar.

 

 Tesettür Elbise Seçerken Neye Dikkat Edilmeli

 

Tesettür elbise seçerken vücut hatlarına özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Vücut bedeni neyse ne tam dar ne de geniş elbise seçilmemelidir. Renk seçiminde de aşırıya kaçarak tek tip renge bürünmemelidir. Kombinasyona uygun renkler seçilmelidir. Bununla beraber renk karmaşası yapılırken fazla dikkat çekmeye çalışmak da sıkıntı yaratabilir. Tesettür elbiseler diğer elbiselere göre daha farklı olduğundan renk uyumu iyi sağlanmalıdır.

 

 Dolabınızdaki Eksikleri Tamamlayabilirsiniz

 

Dolabınızda eşarp, triko, gömlek, şal, elbise, yelek, abiye, ferace bulunuyorsa güzel bir aksesuar takımıyla da istediğiniz tarzı oluşturabilirsiniz. Ayrıca eğer sık olarak spor ayakkabı giyinmeyi seviyorsanız ona göre elbise kombinasyon oluşturmanız gerekiyor. Tüm bunlarla beraber dolabınızda tesettür eşofman takımı ve mayo eksiklerini de giderebilirsiniz. Tabi bunların arasında beğenmedikleriniz de olabilir. Beğenmediklerinizi dolabınızda tutmanızın da bir anlamı olmayacaktır. Bu nedenle yaptığınız tesettür giyim alış verişlerinizi kendinize göre yapmanız daha doğru olabilir.

 

 Hem Kaliteyi Hem de Modayı Ön Planda Tutabilirsiniz

 

Tesettür elbiselerde mantık modayı kaliteyle birleştirmektir. Eğer dolabınızda bu uyumu yakalamak istiyorsanız tesettür elbise alımında dikkatli olmalısınız. Bu dikkati elbise dolabınızı bölümlere ayırabilir ve ona göre alış verişinizi yapabilirsiniz. Yani bir elbise alacağınız zaman dolabınızda bulunan çoğu parçayla uyumuna dikkat etmelisiniz. Bu şekilde hem tasarruf edebilir hem de istediğiniz uyumu yakalamak için binlerce tesettür elbise almak zorunda kalmazsınız.

 

 Mevsimlere Göre Tesettür Elbise Renkleri

 

Bilindiği gibi bütün elbiselerde mevsime göre seçim yapılmaktadır. Tesettür elbisede yaz ve kış mevsimlerinde farklı renkler tercih edilebilir. Kış mevsiminde daha çok koyu renkler; siyah, mavi, lacivert, kahverengi giyilebilir. Yazın ise daha çok beyaz, açık yeşil ve benzeri renkler tercih edilebilir. Toprak rengi ise bütün mevsimlerde giyilebilmektedir.

Bir cevap yazın