Tesettür Giyimde Moda

Kadınlar için günlük kombinleri yaratmak, en güzel ve fiziğine en yakışan kıyafeti seçmek her zaman zordur. Özellikle muhafazakar kesim için düşünülmesi gereken daha fazla detay vardır. Tesettür giyimde modayı takip etmekte zorlanmak artık çok eskide kaldı. İnternet parmaklarımızın ucuna geldiğinden beri artık bedenimize ve zevkimize uygun kıyafetler bulmak çok kolay. Mankenlerin üzerinde görüp bir fikir edinerek sipariş verdiğimiz kıyafetleri aynı kolaylıkla geri iade edebiliyoruz. Ancak tabiki alışverişe başlamadan önce kombinler ve tesettür giyimle ilgili merak ettiğiniz sorulara cevap bulmak için bu yazıyı okumanızı öneririz.

Mevsime Göre Giyim

Mevsimlerin kendini belli etme şekilleri renklerle bize ulaşır. Kıyafetlerde de bu böyledir. Tesettür giyimde kadınlar, örneğin sonbaharda kahverengi ve kremsi tonları kullanarak şık kombinler yaratabilirler. Krem bir tuniğin altına koyu renk pantolon ve aynı renkte eşarp ile günü tamamlayabilirler. Ya da tek renk bir elbise de bakır tonları ve açık renk eşarp kendini belli edecektir.

Daha güneşli havalarda ilkbahara yaklaşırken, kelimenin tam anlamıyla cıvıl cıvıl giyinmek mevsime de çok yakışacaktır. Hem daha açık renk hem de desenli kıyafetler kombinlere çok yakışacaktır. Desenli eşarpları yaz mevsimlerinde kullanmalısınız. Açık, pastel renkler beyazla çok güzel kombinlenecek ve size farklı bir hava katacaktır.

Fiziğe Göre Giyim

Fizik, kıyafeti öne çıkaran en önemli detaydır. Moda, insanın kendine yakışanı giymesidir cümlesinde olduğu gibi fiziğine yakışanı giymek aynı zamanda zevkli giyinmek demektir. Uzun bir fiziğiniz varsa, mutlaka elbise tercihlerinizi daha fazla yapmalısınız. Elbise boyunuzu hem daha uzun gösterir hem de elbiseyi daha iyi taşımanızı sağlar. Ancak eğer daha kısa bir fiziğe sahipseniz, tunik ve pantolon seçimi yapmanız daha iyi olacaktır. Elbise tercih etmeniz sizi olduğunuzdan daha kısa gösterebilir.

Şık Detaylar

Kombinlerinize şık detaylar ekleyerek farklılaştırabilirsiniz. Örneğin, koyu kahverengi bir elbiseye açık renk bir kemer ile şık bir detay katabilirsiniz. Yüzük ve bileklik seçimlerinizle de günlük kıyafetlerinizi şıklaştırabilirsiniz. Tek yüzük aksesuarı kullanacaksanız, büyük taşlı yüzükler elbisenizi tamamlamanızı sağlayabilir. İnce aksesuarlarda yüzük ve bileklik kullanmak doğru olacaktır.

 

Bir cevap yazın