Tesettür Giyimde Başörtüsü Seçimi

 

            Tesettür giyimin diğer giyimlerden farkı kıyafetlerin kombinlenmesi gereken bir başörtüsünün bulunmasıdır. Bu durum giyilecek diğer tüm giyim ürünlerine etki etmektedir. Kadınların birçoğu kombin yapımı esnasında önce başörtüsünü daha sonra diğer kıyafetlerini belirlemektedir.

 

Başörtüsü bu kadar önemli bir üründür ve doğru kıyafetler ile kombin yapılmadığında ortaya hatalı ve şıklıktan uzak görüntüler çıkabilmektedir. Tesettür giyimde başörtüsü seçimi sırasında bazı faktörler dikkate alınmalı ve ona göre bir tercih yapılmalıdır. Bu 2 faktörden biri başörtüsünün deseni ve modeli diğeri ise sahip olduğu kumaşıdır. Bu 2 faktör kişinin hem şıklığı hem de rahatlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Dikkatsizce alınan başörtüleri hem modadan uzak hem de rahatsız bir gün geçirilmesine neden olacaktır.

 

Başörtüsünde kumaş faktörü

 

Başörtülerinde bilinen en önemli unsur kumaşının nasıl olduğudur. Çoğu kadın için rahat olmak şıklığın önünde gelmektedir. Rahatlığın anahtarı doğru başörtüsü kumaşından geçmektedir. Başörtüsü kumaşı için birbirinden farklı birçok seçenek kolaylıkla bulunabilmektedir. Fakat hangisinin alınacağı kişinin nasıl bir başörtüsü istediğine bağlıdır. Başörtüyü gündelik hayat için alacaklar ipek kumaşlardan uzak durmalıdır. Bu kumaşta eşarpların kullanım yeri farklıdır. Gündelik yaşam için daha sade ve kaymaz özelliğe sahip pamuklu kumaşlar çok daha doğru bir seçim olacaktır. İpek eşarplar parlak ve dikkat çekici eşarp modelleridir. Bu yönü ile günlük hayattan çok düğün, nikah ve mezuniyet gibi özel günler için uygundur. İpek eşarp hoş ve şık görünümü ile giyilen şık tesettür abiyeye destek olabilecek niteliktedir. Kombini tamamlayıcı özelliği ile kişinin tarz görünmesine yardımcı olacaktır.

 

Desenli ve düz başörtüler

 

Başörtüsü seçiminde kumaşa karar verildi ise sırada model ve renk seçmek gelmektedir. Bu noktada kişinin başörtüsünü hangi ortamda takacağı ve nasıl kıyafetler ile giyeceği son derece önemli olmaktadır. Desenli kumaşlar son dönemlerin favori parçalarındandır. Bu tarz ilginç desenleri içeren başörtüler çok satmaktadır. Desenli başörtülerin yaz aylarında daha popüler olduğu bilinmektedir. Bunun sebebi yazın giyilen renkli tesettür tunikler ile maksimum uyumu yakalamasıdır. Bunun dışında duruma göre daha sade başörtü modelleri de tercih edilebilmektedir. Bunda giyilen kıyafetleri büyük oranda etkili olacaktır. Giyilen tunik ya da bluz desenli ise başörtüsünde de desen kullanmak karmaşık ve kötü bir görünüm oluşmasına neden olacaktır.

 

Bir cevap yazın